Het beste skioord ter wereld: Val Thorens!

Wanneer je het maximale uit je wintersportvakantie wilt halen, dan is Val Thorens een plek waar je geweest moet zijn. Val Thorens heeft een warme gastvrije sfeer en een adembenemende natuurlijke omgeving. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een ontspannen verblijf. Het is een gemoedelijke en gezellige plek waar zowel beginners als gevorderde wintersporters hun hart kunnen ophalen. Het ultieme doel: je helemaal uitleven op de kwalitatief hoogwaardige pistes. Het gebied brengt bezoekers letterlijk en figuurlijk naar grote hoogte. Of het nu gaat om het wintersporten, lekker eten of feesten.

Proosten op de opening van het nieuwe wintersportseizoen in Val Thorens

Proosten op de opening van het nieuwe wintersportseizoen in Val Thorens

Waarom zou je naar Val Thorens moeten gaan?

Hier zijn alle ingrediënten aanwezig voor een onvergetelijke wintersportvakantie van wereldklasse. Aan het einde van de maand november gaat het wintersportseizoen van start in het legendarische Val Thorens. Je ben dan verzekerd van drie dingen. De eerste en gelijk de belangrijkste: de topkwaliteit van de sneeuw. Val Thorens is het hoogste wintersportresort in Europa. Door de hoge ligging (op 2.300 meter) ben je in dit gebied in november al verzekerd van een goed pak sneeuw. Wanneer moeder natuur een handje hulp kan gebruiken, dan worden de nodige sneeuwkanonnen ingezet. Val Thorens heeft een grote waterbuffer en kan hiermee veel kunstmatige sneeuw produceren. Dit is echter zelden nodig.

Het tweede waar je op kunt rekenen is een breed scala aan hoogwaardige verblijfsaccommodaties. Het resort is slechts een vierkante kilometer groot, maar heeft de beschikking over prachtige hotels. Er zijn ruim 25.000 bedden voor toeristen. Enkele voorbeelden van deze hotels zijn Fahrenheit7 en hotel 3 Vallées. Maar Val Thorens beschikt ook over de gezellige old-school chalets. Wat bijna alle accommodaties gemeen hebben, is het gemak van de zogenaamde ski-in en ski-out. Vrijwel de meeste accommodaties bevinden zich direct aan de piste waardoor je alleen nog maar je skiuitrusting hoeft te pakken en comfortabel kan gaan skiën of boarden.

Het derde en laatste punt is dat je in Val Thorens verzekerd bent van het ultieme winterplezier door de grote variatie aan pistes. Dus, of je nu een doorgewinterde veteraan bent of een beginner, je bent verzekerd van het ultieme wintersportplezier.

Uitgeroepen tot ’s werelds beste skigebied

Het is geen geheim meer dat Val Thorens als wintersportoord al jaren tot de top van de wereld behoort. Het wordt al jaren gezien als beste skidorp van Frankrijk en Val Thorens ontving dit jaar voor de zesde opeenvolgende keer de hoofdprijs op de World Ski Awards. Het skiresort wint jaar op jaar erkenning als ’s werelds beste skiresort, en zo ook in 2019. Stemmen worden uitgebracht door professionals uit de ski-industrie, touroperators, de media en uiteraard het publiek. Ruim 200 locaties op vijf continenten hebben deelgenomen aan de World Ski Awards. In een zestien weken durende online race wist Val Thorens een recordaantal van 2,5 miljoen stemmen te vergaren.

Val Thorens heeft alles wat je van een wintersportbestemming mag verwachten – en meer.

Uitzicht op Val Thorens vanaf de fantastische pistes

Uitzicht op Val Thorens vanaf de fantastische pistes

Het veelzijdige skigebied van Val Thorens

Val Thorens is bij uitstek hét gebied om te leren skiën of boarden. Het is een gebied met 150 km piste, dat in verbinding staat met Les Trois Vallées met 600 km aan piste. Waar de meeste skigebieden drie skiniveaus kennen, kennen de Franse gebieden vier niveaus (ook groen, naast blauw, rood en zwart). Het is een uitgestrekt skigebied met relatief veel vlakke pistes, waardoor je al snel naar boven kan gaan en het echte wintersport gevoel kan gaan ervaren.

Daarnaast biedt het gebied ook veel uitdaging voor de gevorderde wintersporters. Er zijn volop zwarte en rode pistes te vinden. Door het uitgestrekte gebied en de hoge bergen kun je lange dal afdalingen maken. Voor kilometervreters is Val Thorens ook een uitstekende optie. Door al deze opties is Val Thorens enorm veelzijdig. De mooie natuur maakt bovendien dat dit één van de mooiste skigebieden van de wereld is.

La Grande Première – de opening van het seizoen

Zoals gebruikelijk staat het derde weekend van november in het teken van de opening van het wintersportseizoen in Val Thorens. Iedereen staat in de startblokken om het nieuwe seizoen in te luiden en met het event ‘La grande Première’ wordt dan ook alles uit de kast getrokken voor een geweldige aftrap. Men kijkt reikhalzend uit om de eerste sporen weer in de sneeuw te maken. Tijdens het event komen de gerenommeerde skimerken naar Val Thorens en wordt er een test-dorp opgezet. Hier kun je de nieuwste ski’s, snowboards en andere materialen testen.

Het test-dorp in Val Thorens waar je de nieuwste materialen kunt gaan testen

Het test-dorp in Val Thorens waar je de nieuwste materialen kunt gaan testen

Dit jaar heeft het weer bij de opening van het seizoen in eerste instantie niet meegezeten. Het test-dorp is normaal gesproken buiten op de piste terug te vinden. Met weercijfer 1 en windstoten tussen de 130 en 150 km per uur zijn de skiliften enige tijd dicht geweest en is het test-dorp naar binnen verplaatst. Het is natuurlijk zo dat de echte wintersporter het liefste op de piste staat maar in het dorp zelf is genoeg te doen. Er is echter niets zo veranderlijk als het weer in de bergen. We hebben later in het weekend nog wel van een paar mooie afdalingen kunnen genieten.

Het testen van de sneeuwscoot vanuit het centrum van Val Thorens

Het testen van de sneeuwscoot vanuit het centrum van Val Thorens

Die-hard wintersporters op zoek naar open liften

Die-hard wintersporters op zoek naar open liften

Berto, de oplossing voor mensen met een beperkte mobiliteit

Val Thorens is doordeweeks een autovrij dorp. Dat is natuurlijk heel fijn, maar voor grote groepen en mensen met beperkte mobiliteit niet. Om het dorp toegankelijk te houden voor grote groepen en gasten met beperkte mobiliteit is de zelfrijdende shuttle ‘Berto’ de oplossing. Deze eerste zelfrijdende elektrische shuttle kan 15 personen per keer vervoeren naar verschillende bestemmingen in het dorp.

De eerste zelfrijdende elektrische shuttle 'Berto'

De eerste zelfrijdende elektrische shuttle ‘Berto’

Nooit meer zeer voeten

Met de Boot Doc scantechnologie heeft Val Thorens een echte primeur te pakken. Het apparaat maakt een analyse van het voettype, de lengte van de voet, de breedte van de voet en andere gegevens die zijn verbonden met de voeten van de sporter. Na het meten van elke voet met behulp van de nieuwste analyseapparatuur, zijn de schoenen afgestemd op de anatomie van de voet. Nadat het voettype is bepaald, is het eenvoudig om de juiste geschikte schoen te selecteren voor de sporter. Met deze geavanceerde scantechnologie en de metingen van je voet, wordt de perfecte skischoen geselecteerd. Zodra dit is gebeurd, past de schoen zo goed dat je geen last meer zult hebben van zere voeten.

Met de nieuwe scantechnologie nooit meer zere voeten

Met de nieuwe scantechnologie nooit meer zere voeten

De analyse van de voeten

De analyse van de voeten

De sfeer in Val Thorens

Wat opvalt is dat Val Thorens de laatste jaren veel heeft geïnvesteerd in de sfeer van het dorp en de skihutten op de piste. In plaats van de stenen fabrieken (eetgelegenheden) zijn meer houten skihutten gebouwd, wat zorgt voor meer sfeer en uitstraling.

Loungen in een van de vele sfeervolle skihutten

Loungen in een van de vele sfeervolle skihutten

Puur genieten in Val Thorens

Puur genieten in Val Thorens

Een andere ontwikkeling is dat er de laatste vijf jaar tenminste vier 5-sterren hotels zijn gebouwd. Dit zorgt voor een ander publiek. Meer kapitaalkrachtige mensen. De laatste jaren is men in het zogenoemde Val Tho druk bezig zich te ontdoen van het studentenimago en hierdoor is het tegenwoordig ook erg geliefd bij de wat oudere skiërs. De restaurants in het dorp en op de piste spelen hierop in. Er komt meer gastronomie.

 

De sfeervolle bar in Fahrenheit7

De sfeervolle bar in Fahrenheit7

Een heerlijke cocktail na het skien

Een heerlijke cocktail na het skiën

Fantastisch eten in Val Thorens

Fantastisch eten in Val Thorens

Eten en ontspannen op de piste

In sommige restaurants kun je geen pizza of patat bestellen. Uiteraard heb je nog wel de nodige zelfbedieningsrestaurants op de piste. Er is in dat opzicht een goede balans. Hou je niet van deze luxe en wil je toch een lekkere lunch nemen, dan raad ik je aan om te gaan lunchen in restaurant Chalets des 2 Lacs. Dit restaurant ligt aan de zuidkant van Val Thorens, piste 2 Lacs. Het restaurant is veranderd van eigenaar. Chalets des 2 Lacs heeft een goed team, een gezellige sfeer en lekker eten.

Après-ski

De après-ski in Val Thorens wordt beschouwd als de beste in Frankrijk. Zo kun je in de middag al beginnen op het terras van La Folie Douce waar DJ’s lekkere muziek draaien waardoor er vaak een groot feest ontstaat. In Val Thorens vind je 40 après-ski gelegenheden waaronder verschillende Nederlandse bars, cocktailbars, karaoke bars en discotheken. Er is na het skiën dus genoeg keuze voor veel gezelligheid en big-party’s.

La Folie Douce waar DJ's lekkere muziek draaien

La Folie Douce waar DJ’s lekkere muziek draaien

Feesten in Fahrenheit7

Feesten in Fahrenheit7

Meerdere redenen om naar Val Thorens te gaan

Het gebied is meermaals verkozen tot ‘s werelds beste skigebied. De hoogste wintersportplaats in Europa met sneeuwzekerheid. Een uitgestrekt gebied met fantastische pistes. Vrijwel de meeste appartementen en hotels liggen direct aan de piste en hebben goede ski-in en ski-out mogelijkheden. 80% Van de skiërs maakt gebruik van 20% van de pistes. Het systeem Skiflux biedt real-time informatie over de drukte op de pistes via grote schermen. Je kan dus zelf de meest comfortabele route kiezen. Na inspanning volgt ontspanning. Er zijn genoeg mogelijkheden om gebruik te maken van wellness faciliteiten. Of lekker te gaan shoppen in een van de passages.

Lekkernijen in een van de vele winkels van Val Thorens

Lekkernijen in een van de vele winkels van Val Thorens

Bart
Laatste berichten van Bart (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>