Nachtsurfen in Peru

Het nieuwe jaar is goed begonnen voor surfliefhebbers in Peru. Lima biedt surfers vanaf nu ook de mogelijkheid om ‘s avonds en ‘s nachts hun favoriete sport te beoefenen. De Peruaanse hoofdstad heeft het strand van La Pampilla, in de wijk Miraflores, voorzien van enorme LED verlichting. La Pampilla is hiermee het eerste strand van heel Latijns-Amerika met verlichte stranden voor 24-uur surfplezier.

Strand van Lima eerste strand van Latijns-Amerika met nachtverlichting.

Strand van Lima eerste strand van Latijns-Amerika met nachtverlichting voor surfers

Nachtsurfen in Lima

Op het strand van La Pampilla zijn vier palen geplaatst, gemaakt van polymeerbeton. Dit beton bestaat overwegend uit natuurlijke minerale grondstoffen, zoals kwarts, basalt en graniet. Dit maakt de palen natuurvriendelijker. De palen zijn 18 meter hoog met bovenop twee grote LED lampen van 1.000 watt. De lampen verlichten het strand en de zee met een straal van ruim 200 meter.

Lima is een van de beste spots ter wereld voor surfen, windsurfen en kitesurfen.

Lima is een van de beste spots ter wereld voor surfen, windsurfen en kitesurfen

Surfen populair in Peru

Surfen is een populaire sport in Peru. Het Peruaanse team won vorig jaar de wereldtitel tijdens de ISA World Surfing Games in Costa Rica, een titel die het Latijns-Amerikaanse land ook in 2010 en 2014 al mee naar huis nam. Mede dankzij het fijne klimaat en een gemiddelde zeewatertemperatuur van 20 graden wordt surfen ook steeds populairder onder toeristen. Het hele jaar door is de Peruaanse kust gezegend met de perfecte surfgolven, waarbij je de prachtige, tropische omgeving er gratis bij krijgt. Het land wordt niet voor niets geprezen als één van de populairste surfbestemmingen ter wereld.

Meer informatie over nachtsurfen Peru

Meer informatie: www.peru.travel.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>