Peru in trek!

Het belooft een mooi toeristisch jaar te worden voor Peru. Het eerste kwartaal trok het Zuid-Amerikaanse land meer dan 800.000 internationale bezoekers en in heel 2014 worden 3,5 miljoen reizigers verwacht. De laatste jaren is een duidelijke stijging te zien in reisgedrag, zo namen in 2013 de internationale aankomsten wereldwijd met 4,6% toe, in Zuid-Amerika met 5,1% en in Peru zelfs met 11,2%.

Dat blijkt uit cijfers van Mincetur, het ministerie van handel en toerisme voor de Andes. De populairste plekken in Peru zijn Machu Picchu, de Nazca-lijnen en de Ballestas eilanden die wel bekend staan als de Peruaanse Galapagos.

Groeiend aantal toeristen Peru

In 2013 bezochten 3,16 miljoen internationale toeristen Peru, een toename van 11,2% ten opzichte van 2012. Mincetur verwacht dat die groei ook in 2014 doorzet en de cijfers van het eerste kwartaal bevestigen die prognose: 800.000 bezoekers – 3,7% meer dan hetzelfde kwartaal in 2013. Reizigers naar Peru kwamen vorig jaar met name uit Chili (800.000) en de Verenigde Staten (400.000). Met 57,4% was het overgrote deel van de bezoekers afkomstig uit Zuid-Amerika, 14,5% dan in 2012. Ook het toerisme vanuit andere werelddelen naar Peru nam in 2013 toe: bezoeken vanuit Azië groeiden met 11,8%, uit Noord-Amerika met 9% en uit Europa met 4,4%.

Toerisme Peru groei van 8%

Magali Silva, hoofd van Mincetur, over de verwachtingen voor dit jaar: “We richten ons op een groei van 8% in 2014, met een totaal aan 3,5 miljoen internationale bezoekers voor Peru. Deze doelstelling is een weergave van onze betrokkenheid bij het nog verder vergroten van het aantal buitenlandse reizigers naar de Andes. Vanwege de crisis in Argentinië en het WK in Brazilië, zullen de toeristische inkomsten van bezoekers uit deze landen naar verwachting terugnemen, maar als Peru blijven we ons inzetten voor het promoten van ons land en al het moois wat het te bieden heeft. We zijn dan ook erg enthousiast over het toenemende aantal toeristen uit regio’s als Amerika en Europa!”

stranden van Peru

Peru is erg populair bij toeristen.

Over PROMPERU

PROMPERU houdt zich bezig met de promotie van export uit en toerisme van en naar Peru. De republiek aan de westkust van Zuid-Amerika heeft bezoekers veel te bieden. Zo staat de rijke historie garant voor indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder de wereldberoemde Inca-stad Machu Picchu. Het landschap is divers, van regenwoud tot woestijn en van mangrovebossen tot het Andes gebergte. Ook wie van lekker eten houdt kan in Peru zijn hart ophalen, de lokale keuken wordt gekenmerkt door duurzame teelt en intense smaken. Om welke reden je ook naar Peru reist, het land van Pacha Mama steelt zeker je hart. Zie voor meer informatie www.peru.travel.

Wil jij ook op reis naar Peru?

Local Carmen helpt je graag met het samenstellen van je ideale reis.

  1. Bij ons ook Claudia!! Eefje, een van onze redacteuren, is vorig jaar in Peru geweest! Van een tripje over de Amazone tot rally rijden in de Ica-woestijn en van alle zeeleeuwen op de Islas Ballestas tot condors in de Colca Canyon… wat een gaaf land!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>