‘It doesn’t matter if you are gay, you are in Byron Bay’, zong Marie met haar gitaar, zittend in een gezelschap van compleet verschillende persoonlijkheden. De ene heeft dreadlocks en neemt het leven zoals het is, de ander feest erop los en weer een ander is in Australië om zichzelf te vinden. Het maakt niet uit waar je vandaan komt of wie je bent, want je bent in Byron Bay.

Afscheid Byron Bay

Na een halfjaar door Australië gereisd te hebben, reis ik nu noordwaarts langs de oostkust naar Cairns. Ik ben nu in de beroemde plaats Byron Bay terecht gekomen, wat jaarlijks duizenden backpackers trekt van over de hele wereld. Het hele dorp wordt gerund door reizigers die er zijn gebleven, waardoor Byron Bay als een afzonderlijke community aanvoelt. Byron Bay is vooral bekend vanwege de hippiecultuur, de surfers en de vuurtoren aan het einde van de baai, wat tevens het meest oostelijke punt van Australië is.

Oostelijke punt Australie

Byron Beach

Het strand is wat Byron Bay voor mij speciaal maakt. Op het strand heb je uitzicht over de hele baai, dat gevormd is door bergen. Naast het uitzicht is het eerste wat je op zou vallen de hoeveelheid surfers, die op zeer indrukwekkende wijze golven proberen te pakken.

Byron Bay baai

Surfer in Byron Bay

De Wandeling naar de Vuurtoren

Na te hebben genoten op het strand ben ik de wandeling naar een van de bekendste highlights van Byron Bay gestart: de vuurtoren. De wandeling heeft ongeveer drie uur in beslag genomen, maar van een saaie wandeling hoef je absoluut niet te spreken. Er zijn namelijk genoeg highlights onderweg die deze wandeling zo speciaal maken.

Eilandje Byron Bay

Enjoying Byron Bay

Jongen golf

Halverwege de wandeling ben ik verschillende mogelijkheden tegen gekomen om te gaan kajakken. Voor ongeveer € 40,- ga je dan in een groep met een ervaren instructeur de baai in kajakken en heb je grote kans om een groep dolfijnen te spotten!

kajakken Byron Bay

Ik heb bij het naderen van de vuurtoren ook een aantal vissers gezien die op avontuurlijke wijze hun maaltijd probeerde te vangen. Het is niet geheel ongevaarlijk, maar mocht je van vissen houden dan kun je hier mooie vangsten binnen halen!

Vissers Byron Bay

Na een behoorlijk steile klim is daar dan eindelijk de vuurtoren en heb je de mogelijkheid om even binnen een kijkje te nemen.

Vuurtoren Byron Bay

Zonsondergang

Toen ik aan het einde van de wandeling was, begon het al te schemeren dus besloot ik een stuk terug te lopen richting het uiteinde van de baai om de zonsondergang te bekijken wat het uitzicht op Byron Bay, voor mij, onvergetelijk maakt.

Zonsondergang Byron Bay

Open Mic in het Hostel

Na de zonsondergang ben ik terug gelopen naar het hostel, waar ik door kamergenoten uit werd genodigd met ze mee te gaan naar de open mic. Hierbij krijg je een microfoon, gitaar en drumstel ter beschikking gesteld en ga je samen met je kamergenoten een nummer spelen (een soort van karaoke). Echt een leuke ervaring en een goed moment om medereizigers te leren kennen.

Open mic Byron Bay

Zonsopgang Bekijken

De volgende ochtend werd ik door mijn kamergenoot Marie om 5 uur ‘s ochtends wakker geschud om met haar mee te gaan de zonsopgang te bekijken bij de vuurtoren.

Zonsopgang

Marie zonsopgang

Zonsopgang

Privé surfles

Na de zonsopgang had Marie nog een verassing voor me. Ze wou me leren surfen! Met haar busje zijn we naar het strand gereden en stond ik voor het eerst op een surfplank. Als je surfers zo ziet dan zou je denken dat het heel moeilijk is om op de surfplank te staan, maar dat viel me in werkelijkheid enorm mee. Na een aantal golven kun je al staan en krijg je het gevoel al aardig te kunnen surfen!

Surfer in Byron Bay

Op je Bucketlist

Byron Bay is echt een plek die je niet kan missen als je langs de oostkust van Australië reist. Nergens in Australië zul je zo snel vrienden maken en je onderdeel van de ‘familie’ voelen. Het is niets voor niets dat sommige reizigers al langer dan een jaar in Byron Bay verblijven.

Afscheid Byron Bay

Tekst en foto’s: Guido Diana

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>