De 5 hipste bars in Australië

>Wat zijn de 5 hipste bars in Australië? Deze vraag stelde Australian Traveller aan de hoofdredacteur van Bartender Magazine, David Stanton. Hieronder vind je ze in willekeurige volgorde.

Blue-Diamond-Melbourne>Wat zijn de 5 hipste bars in Australië? Deze vraag stelde Australian Traveller aan de hoofdredacteur van Bartender Magazine, David Stanton. Hieronder vind je ze in willekeurige volgorde.

Blue Diamond, Melbourne15/123 Queen Street, Melbourne CBD
Eén van de weinige etablissementen in een wolkenkrabber, waarbij je het gevoel krijgt in een pianobar in New York te zijn. Behalve een uitgebreide kaart, biedt Blue Diamond (foto hierboven) handgerolde Cubaanse sigaren. Een perfecte plek om even helemaal tot rust te komen in het drukke centrum van  Melbourne.

Sticky Bar, Sydney182 Campbell Street, Surry Hills, Sydney


Sticky-Sydney

Een nieuwe bar waar je zo voorbij zou lopen. Gelegen boven het restaurant Tablefor20, moet je eerst op de bel drukken om binnen te worden gelaten. Eenmaal op de eerste verdieping stap je een soort huiskamer binnen, compleet met meubelstukken uit grootmoeders tijd en een oude piano. De verborgen locatie maakt Sticky Bar tot een welkome aanwinst in het bruisende nachtleven van Sydney.

The Lark, Brisbane1/267 Given Terrace, Paddington, Brisbane

Lark-Brisbane

In een stad waar bars er voornamelijk voor de zuiplappen zijn, is The Lark een frisse verschijning. De eigenaar, Perry Scott, werkt zelf achter de bar en dat is te merken aan de kwaliteit van de cocktails. Probeer ook eens de heerlijke tapa’s.

Seamstress, Melbourne113 Lonsdale Street, Melbourne CBD

Seamstress-Melbourne
Dit juweeltje werd onlangs nog bekroond met de titel van beste Australische cocktailbar. Gebruikmakend van de beste ingrediënten, maakt het barpersoneel hier met liefde de heerlijkste cocktails. Op de begane grond vind je Sweatshop, het loungegedeelte met -hoe kan het ook anders- relaxte dj’s.

Der Raum, Melbourne438 Church Street, Richmond, Melbourne

Der-Raum-MelbourneEr is maar één reden om naar Der Raum in Melbourne te togen, maar dat is meteen wel een goede: die overheerlijke cocktails. Door alleen de beste gedestilleerde dranken te gebruiken en het fruitsap zelf te persen, staat iedere cocktail garant voor een onvergetelijke ervaring.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>