Ontdek de leukste hotspots van Mexico-Stad

Mexico-Stad is enorm: 24 miljoen inwoners, bruisend en druk. Veel toeristen vliegen naar de kust van Mexico en mijden de hoofdstad. Het zou te gevaarlijk zijn. Er zijn beruchte sloppenwijken aan de rand van de stad. Daar moet je zeker niet komen! Maar de miljoenenstad heeft ook een hele andere kant: eeuwenoude cultuur, grote parken, levendige markten en meer dan 200 musea.

Toen mijn vriendin Marion tijdelijk in Playa del Carmen woonde, ontmoette ze de Mexicaanse Andrés. Haar eerste date: heerlijk wandelen in het park Chapultepec, een groene oase tussen het drukke verkeer. Al snel sloeg de vonk over en werden er meer dates gepland. Marion stortte zich op het leren van de Spaanse taal. Twee jaar later verruilde ze huis en haard voor haar vriend Andrés in Mexico-Stad. Ik zocht haar op.

Mexico-City

Mexico-City

Favoriete plekken

Je moet tijdens je reis naar Mexico-Stad een aantal bekende bezienswaardigheden ervaren. Maak onder andere een uitstapje naar de oude Maya-stad van Teotihuacán en vergeet niet om het historisch centrum te bezoeken. Marion laat me ook haar lievelingsplekjes zien, die ik nu met je zal delen.  

Teotihuacán

De oude Maya-stad van Teotihuacán

#1 De beste taco’s

Taco’s, guacamole en een ontspannen sfeer: bij El Califa heb je verrukkelijk Mexicaans eten voor een zacht prijsje. Juist daarom vindt Marion dit haar leukste eetplek. Het is een klein, schattig tentje in het zuiden van Mexico. Voor slechts 220 pesos (10 euro) heb je twee taco’s en een flesje Sangria. Blijkbaar zijn dit nog dure taco’s. Je haalt al voor 7 pesos (30 eurocent) een taco bij een kraampje op straat.
 
In Mexico-Stad moet je Tacos Al Pastor proberen. Deze taco is gevuld met geroosterd varkensvlees en gesmolten kaas. Je maakt het op smaak met een flinke dot salsa’s en frisse limoen. En tadaaa: je hebt een hartig feestje in je mond! Zóóó lekker!
 

#2 Het pittoreske Coyoacán

De wijk Coyoacán is elegant, sfeervol en prachtig. De hectiek van de drukke stad valt van je af zodra je door de romantische wijk wandelt. Je vindt er fraaie oude gebouwen, kathedralen, winkeltjes en de lokale markt. Haal hier een typisch Mexicaans drankje Atole: een maïsdrankje met chocolade.
 
Het is leuk om de markt Mercado Artesanal te bezoeken. Ontdek de kleurrijke kraampjes met handgemaakte spulletjes, zoals etnische tassen en prachtige wandkleden. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het Museo Frida Kahlo. Bekijk de kleurrijke kunst en zelfportretten van de bekende kunstenares en feminist Frida Kahlo, in La Casa Azul (het blauwe huis).

De wijk Coyoacán in Mexico-Stad

Het pittoreske Coyoacán

#3 Groen in de stad

Zin in een inspirerende wandeling? Midden in de drukke stad, zit El Huerto Roma Verde verborgen: een charmante stadstuin vol recreatiemogelijkheden en natuur. Het is bij veel toeristen niet bekend en juist daarom is het een echte aanrader. De grijze stad moet groener. De bewoners en de overheid gaan samen aan de slag om de buurt duurzaam te maken.
 
Proef de biologische producten van het winkeltje. Ga naar de meditatieruimte, waar je even tot rust kan komen. Bezoek een festival, cursus of workshop op het gebied van muziek, yoga en kunst. Of kom de schattige konijnen en kippen bekijken. Je kan het project ondersteunen door een donatie te doen. Een leuke ervaring!

De charmante stadstuin El Huerto Roma Verde

De charmante stadstuin El Huerto Roma Verde


  
Wow.. wat een stad: indrukwekkend en prachtig! Voorlopig gaat Marion nog niet weg. Ze is nog lang niet uitgekeken. Mexico-Stad is zeker een aanrader.

Ilse

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>