Taiwan: eten wat de pot schaft

In Taiwan staat een restaurant waar iedereen naar de wc moet. Sterker nog: je eten arriveert in een toiletpot en de serveersters zetten je drinken in een urinoir voor. Het concept blijkt erg aan te slaan en een nieuwe keten is geboren.

Modern Toilet Taiwan

Van de pot gerukt

Modern Toilet is het soort restaurant waar je een sterke maag voor moet hebben. Niet zozeer vanwege hetgeen er wordt geserveerd, maar vanwege de manier waarop. Maar het begint al voordat je de menukaart in handen hebt: je zit niet op een normale stoel, maar op een toilet, uiteraard met de bril naar beneden. De tafel bestaat uit een glasplaat boven twee wastafels en wanneer je eenmaal besteld hebt, arriveert je eten in een miniatuur-toiletpot.

Pottenkijkers

In Azië doen ze niet zo kleinzerig over lichaamsfuncties. Een boertje hier en een scheetje daar: het maakt allemaal niet zoveel uit. Maar een restaurant waarin je moet eten wat de pot schaft, is toch een ander verhaal. “In het begin hadden we met heel wat pottenkijkers te maken,” staat er op de website van het restaurant. “Sommige mensen, vooral ouderen, hebben er toch wel moeite mee. Voor hen hebben wij plastic borden en klapstoelen.”

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>