Top 5 redenen om naar Indonesië te reizen

Bij Indonesië denken de meeste mensen aan Java, Bali, Sumatra, vulkanen, tempels, orang-oetans en strand. Maar ’s werelds grootste eilandstaat is meer dan dat! Wij geven een top 5 redenen om een rondreis Indonesië te maken.

1) Indonesië heeft de langste kusten ter wereld

Indonesië heeft een kustlijn van zo’n 55.000 kilometer en bestaat uit 17.508 eilanden (’s werelds grootste eilandstaat). Het is zo groot: van de westelijke punt van Sumatra tot aan Irian-Jaya in het oosten (grenzend aan Papua Nieuw-Guina, Australië) is net zo ver als van Ierland tot Moskou.

Top 5 Indonesië Seram Molukken

Het prachtige eiland Seram op de Molukken.

2) Vulkanenland, waaronder de Bromo-vulkaan met het mooiste vulkaanlandschap ter wereld

De gordel rond de Grote Oceaan (onderdeel van de ‘Ring van Vuur’) loopt dwars over Sumatra, Java, Bali, Lombok, Sumbawa tot en met Flores en buigt dan af naar de Filippijnen. Je kunt je voorstellen dat de landschappen schitterend zijn door de vruchtbare lava van miljoenen jaren uitbarstingen. Er zijn spectaculaire vulkanen, die je kunt beklimmen en waar je moeite wordt beloond door vulkaanmeren en kraters. De Merappi (Java) is de actiefste vulkaan en de Kerinci (Sumatra) is met 3.805 meter de hoogste vulkaan van Indonesië. De Bromo (Java) is de mooiste vulkaan ter wereld met een spectaculair maanlandschap.

Gunung Rinjani

De 3726 meter hoge gunung Rinjani is na de Kerinci op Sumatra de hoogste vulkaan van Indonesie.

3) De mooiste onderwaterwereld ter wereld

Indonesië is omringd door de Zuid-Chinese Zee, de Indische Oceaan en de Stille Oceaan en dankzij deze geografische ligging heeft het een schitterende onderwaterwereld. Er kan bij Bali worden gedoken, maar ook bij Lombok (Gili- eilanden), Komodo-archipel, rondom Sulawesi met als toplocatie Bunaken en last but not least: Raja Ampat.

4) Diversiteit aan landschap en bevolkingsgroepen

Zo divers qua landschappen en bevolkingsgroepen als Indonesië vind je bijna nergens. Indonesië bezit (na Brazilië) ’s werelds grootste biodiversiteit. Indonesië telt ongeveer driehonderd afzonderlijke etnische groeperingen en er worden 742 verschillende talen en dialecten gesproken. Javanen vormen het grootste gedeelte van de bevolking (42%). Andere bevolkingsgroepen zijn Soendanezen, de etnische Maleisiers, Madoerezen en een kleine (maar belangrijke groepering) zijn Chinezen. Een gids van ons op Sumatra kwam met een groepje klanten van ons in Irian-Jaya (Nieuw-Guinea) en riep uit: het lijkt wel of ik op een ander continent ben! Elk groot eiland is weer anders, een reis door Indonesië kun je eigenlijk niet in een paar weken doen, dan zie je nog maar een stukje.

Mensen op Indonesie

De bevolking van Indonesië is onder te verdelen in ruim driehonderd bevolkingsgroepen, ieder met een eigen identiteit.

5) De vriendelijke bevolking, je voelt je zo welkom!

Indonesiërs zijn heel vriendelijk. In de cultuur van Aziaten is beleefdheid een groot goed, het zit in hun DNA. En dat is heel prettig als je daar te gast bent. Indonesiërs hebben dat zelfs nog meer, niet alleen beleefdheid, maar je zo welkom voelen. Heel vaak horen we als onze klanten terugkomen, dat het afscheid van hun chauffeur, waar ze zoveel dagen mee gereisd hebben, soms zelfs emotioneel was.

Indonesie vakantie

De bevolking van Indonesie is vriendelijk, gastvrij en relaxed.

Top 5 Indonesië

Idyllische stranden, fascinerende culturen, unieke flora en fauna en de immer vriendelijke en gastvrije bevolking. Het grootste eilandenrijk ter wereld moet je minimaal 1x in je leven bezocht hebben! Heb jij nog meer leuke must-sees die we kunnen toevoegoen aan onze top 5 Indonesië? Laat het ons dan weten, wie weet kunnen we er een top 10 of top 25 van maken!

Martijn
  1. Natascha Mallant zegt:

    Het eten in Indonesië moet zeker in jullie top 10 van dit prachtige land. Nergens in de wereld heb ik lekkerder gegeten dan daar. Zou alleen voor het eten al emigreren naar Indonesië.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>