Reizen en fit blijven. Hoe doe je dat?

Maandag, woensdag en donderdag, dat zijn mijn vaste sportdagen. Het liefst lekker laat op de avond, zodat ik na een heerlijke douche met een voldaan gevoel mijn bed in stap. Heerlijk vind ik het. Niet alleen om fysiek in shape te blijven, maar ook mentaal is het belangrijk. Maar hoe ga je daarmee om tijdens het reizen? Wij delen graag vijf tips, want fit blijven kan ook op vakantie!

#1 Maak gebruik van de faciliteiten

Deze zijn er natuurlijk niet voor niets. En dan is bovenstaande subkop natuurlijk een hartstikke inkopper, maar daarom niet minder waar. Het punt is dat je de motivatie moet hebben om daadwerkelijk richting de mini sportschool, tennisbaan of het zwembad te gaan. Daarom maak je afspraken met jezelf. Hoe vaak sport je normaal gesproken en wat vind je nodig? En wat vind je tijdens het reizen fijn? Zo sport ik tijdens het reizen het liefst in de ochtend, want in de avond is het altijd veel gezelliger. Lees: hapje, wijntje en gezellig nakletsen over al je ervaringen. Maar om daarvan te kunnen genieten, wil ik wel drie keer in de week actief zijn. Probeer daar dan ook een routine van te maken. Wat bij mij ook altijd helpt, is het scoren van prachtige sportoutfits en schoenen voordat je op reis gaat. Zo maak je óók nog eens de blits in die mini sportschool. Dus hup, richting het krachthonk, hardloopbaan of tenniscourt. Hier vind je een mooi aanbod tennisschoenen heren. Neem op reis wel tennisschoenen mee die passen bij het soort ondergrond waarop je gaat spelen. Denk aan gravel, kunstgras of bijvoorbeeld in een zaal. Elke ondergrond heeft een ander type zool om de juiste grip te kunnen bieden.

fit op reis

#2 Fitness apps of YouTube video’s

Geen sportschool in de buurt of is het een te dure grap, dan is er niks aan de hand. Je kan makkelijk gebruik maken van apps waarbij je zelf oefeningen kan doen. Zo gebruik ik al jaren de 7 minute workout app. Vroeger elke ochtend voordat ik naar school ging, nu vooral op reis. Nee, je kan het niet vergelijken met een workout van 60 minuten in de sportschool, maar als je dit elke dag doet dan heb je toch je dagelijkse beweging.


Daarnaast is YouTube natuurlijk het perfecte medium. Als ik in de hotelkamer oefeningen wil doen, dan kijk ik altijd de video’s van Whitney Simmons. Naast oefeningen voor in de sportschool, heeft zij ook veel oefeningen voor thuis. Ideaal, want die doe je gewoon in de hotelkamer en heb je geen gewichten bij nodig.

#3. Fit blijven? Ga wandelen

Gratis, makkelijk en je kan het (bijna) overal doen. Als je vijf dagen per week een half uur per dag wandelt, dan halveer je de kans op hart- en vaatziekten. Dat moet al genoeg motivatie zijn om die wandelschoenen te kopen en aan te trekken, lijkt me. Daarnaast verblijf je tijdens je vakantie meestal op plekken waar je het prachtig vindt. Dat maakt het wandelen niet alleen goed voor je, maar is het ook nog eens een leuke activiteit. Regel fijn gezelschap of zet een lekkere Spotify lijst op, en die wandeling wordt een echte toevoeging aan je reis.

#4 Neem fitness attributen mee

Natuurlijk kan je al een hoop oefeningen doen zonder attributen. Maar om met meer te trainen dan alleen met je body gewicht, zijn er een aantal voorwerpen die je makkelijk mee kan nemen. Zo heb je natuurlijk een springtouw waarmee je elke dag actief kan zijn. In vijf minuten tijd kan je al 100 keer springen, doe dit elke dag of liever twee keer per dag en je blijft toch wat fitter. Waar ik zelf heel fijn mee train op reis is het fitness elastiek van Insonder. Je hebt deze banden van verschillende niveaus, dus voor iedereen wat wils. Hier kan je gemakkelijk je buik, benen en billen trainen. Heb je geen idee welke oefeningen? Dan heb je daar weer de YouTube video’s voor. Extra fijn is dat zo’n springtouw en elastieken banden geen drol wegen, dus je hoeft er geen kleren voor thuis te laten. Bonus!

Reizen en fit blijven: sporten op reis

#5 Neem deel aan outdoor activiteiten

Heb je een strandvakantie? Pak dan de kano, surfplank of supboard. Ben je in het binnenland, maak dan een mooie wandeling, huur een fiets of ga paardrijden. Wat ik duidelijk wil maken, is dat je die outdoor activiteiten altijd mee moet pakken tijdens zo’n reis. Vaak zijn er excursies te boeken bij een hotel of reisorganisatie. Zo wordt fit blijven tijdens je reis een makkie. Niet alleen goed om in beweging te blijven, maar ook weer een prachtige manier om de omgeving te verkennen. Doe dus zoveel mogelijk en geniet extra van je reis!

Fit blijven tijdens het reizen, hoe doe jij dat?

Heb jij nog leuke tips om tijdens het reizen fit te blijven? Deel ze dan als reactie onder dit artikel.

Denise

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>