Met de vouwwagen op vakantie

Wil jij binnenkort lekker gaan kamperen ergens op een mooie plek in Europa, of misschien wel gewoon in Nederland? Denk dan eens aan een vakantie met de vouwwagen. Weer helemaal hip and happening, en vele malen gebruiksvriendelijker dan de versies van vroeger.

Ondervind dezelfde voordelen van kamperen in de natuur, maar dan zónder de nadelen die soms aan kamperen kunnen hangen. Klinkt dat goed? Bekijk dan snel de ruime keuze uit comfortabele vouwwagens en lees hieronder waarom je nu precies met een vouwwagen op vakantie zou moeten gaan.

#1 Rijden met een vouwwagen is super gemakkelijk

Wanneer je rijdt met een vouwwagen merk je eigenlijk amper dat je nog “iets” met je mee sleept. Een vouwwagen is stukken lichter dan bijvoorbeeld een caravan, en vangt ook minder wind. Hierdoor voelt het niet als een blok aan je been, en rijdt het ook nog eens zuiniger. Iedereen zou dus prima kunnen rijden met een vouwwagen achter zijn/haar auto.

Tuareg vouwwagen Denemarken

Met een Tuareg vouwwagen naar Denemarken

#2 Je zet een vouwwagen in no-time op

Anders dan wat je misschien gewend bent van vroeger, zijn de vouwwagens van deze tijd heel handig in gebruik en zet je ze binnen de kortste keren op. Het doel van de nieuwe modellen is dan ook in eerste instantie een optimaal gebruiksgemak. Dat bespaart niet alleen een hoop tijd, maar is ook nog eens goed voor je relatie… Bovendien is het reizen met een vouwwagen hierdoor ook heel geschikt voor het maken van rondreizen, waarbij je op veel verschillende plekken komt.

#3 Je slaapt in een “echt” bed

Terwijl je in een tent meestal op een matje of een luchtbed slaapt, staan vouwwagens bekend om hun comfortabele bedden. Je slaapt in een vrij luxe bed met een goede kwaliteit matras, en wordt dus iedere ochtend lekker uitgeslapen wakker in plaats van met een kater vanwege een slechte nachtrust. Dat is wel zo prettig wanneer je op vakantie bent toch?

#4 Het biedt een hoop comfort

Buiten het heerlijke bed, biedt een vouwwagen nog veel meer comfort. Zo zit er ook een keuken in die uitgerust is met de meest handige spullen, een koelkast, veel ruimte om te bewegen en een overkapping zodat je altijd lekker droog zit bij slecht weer.

10 redenen om met een vouwwagen op vakantie te gaan

#5 Een vouwwagen is prima betaalbaar

Natuurlijk moet je even in je buidel tasten bij de aanschaf van een vouwwagen, maar je kunt het in principe net zo duur maken als je zelf wilt. Voor ongeveer 6000 euro koop je al een prima, comfortabele vouwwagen. Wil je het net allemaal wat luxer of meer uitgebreid dan betaal je ook wat meer, maar dan zal het je aan niks meer ontbreken tijdens je vakantie.

#6 Minder extra kosten op tolwegen

Om nog even door te gaan op de betaalbaarheid van een vouwwagen, komt daar ook nog bij dat je door het rijden met een vouwwagen op tolwegen minder of soms helemaal niets betaalt. Vooral in landen als Frankrijk, waar je over het algemeen erg veel tol betaalt, kan dit je een hoop geld besparen.

Tuareg op Funen, Denemarken

#7 Veel opbergruimte

In de meeste vouwwagens zit super veel opbergruimte, wat vaak als heel prettig wordt ervaren. Geen gedoe meer met al je spullen die overal slingeren omdat er nergens ruimte is, en dus ook minder irritaties en meer rust in je hoofd! Bovendien kun je ervoor kiezen om extra opbergattributen aan te schaffen bij de aankoop van je vouwwagen.

#8 Je beleeft alsnog het echte “kampeergevoel”

Een van de belangrijkste voordelen van het reizen met een vouwwagen, is dat je echt aan het kamperen bent, maar de nadelen hiervan niet zult ondervinden. Geen luchtbedden die constant opnieuw moeten worden opgeblazen, geen gesleep met koelelementen, niet ingewikkeld koken op 1 gammel pitje, etc. En toch slaap je heerlijk onder een tentdoek, luisterend naar de geluiden van de natuur. Wat wil je nog meer?

Wildkamperen met een Kariba in Noorwegen

#9 Lage onderhoudskosten

Een vouwwagen is qua techniek en opbouw een stuk eenvoudiger dan een caravan. Dat scheelt een hoop kosten in het onderhoud! Natuurlijk moet je voor vertrek even alles goed checken (en misschien even “proef rijden”), maar wanneer je je vouwwagen goed behandelt zullen er weinig extra kosten aan verbonden zijn.

#10 Keuze uit tientallen verschillende modellen

Het leuke aan het kopen van een vouwwagen is dat er tegenwoordig super veel verschillende soorten en maten te vinden zijn, die voor iedereen wel wat in huis hebben. Of je nu meer luxe of juist back to basic wilt, je kunt eindeloos variëren met vouwwagens. Daarnaast zijn er zelfs exemplaren op de markt die gemaakt zijn voor achter de fiets! Een vakantie met de vouwwagen is dus voor iedereen geschikt.

Ben je enthousiast geworden en zie je een vakantie met de vouwwagen wel zitten? Ga dan snel op zoek, en geniet snel van een top vakantie in jouw eigen opvouwbare “huis”!

Latest posts by Dionne (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>