Etosha Park

In het prachtige Namibië bevindt zich een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika; het Etosha National Park. Veel mensen reizen naar het Krugerpark in Zuid-Afrika om de Big 5 te spotten, maar het Etosha National Park (wat in 1907 al werd gesticht) staat bovenaan in mijn top 3 wildparken (gevolgd door het Krugerpark) en is zéér zeker de moeite waard.

Het Etosha park bestaat voor een groot deel uit een zoutpan en er zijn grote hoeveelheden wild te vinden. Het park is te bezoeken met een gids, maar met je eigen auto is het zoveel intenser en dan ook aan te raden. Je hebt de regie en kunt uren bij een waterhole blijven staan met de hoop dat je het verschillende, indrukwekkende wild kunt spotten.

Waterhole camping Halili. Etosha National Park, Namibië

Waterhole camping Halili. Etosha National Park, Namibië

Overnachten in Etosha Park

In het park bevinden zich drie kampen waar je kunt overnachten. Dit zijn Namutoni, Halali en Okaukuejo. Je kunt kiezen voor het overnachten in een lodge, maar slapen in je eigen tent heeft iets fascinerends. De nachten zijn vaak kraakhelder, waardoor er een prachtige sterrenhemel ontstaat. Verder zijn de nachten spannend… Welke dieren durven de camping te betreden en vinden het fijn om uitgerekend naast jouw tent te komen grazen? En met wie kom je oog in oog te staan als je in de nacht naar de wc moet? Zorg er dan ook goed voor dat je eten veilig is opgeborgen.

Vanuit alle drie de kampen is het mogelijk om ’s avonds uren lang bij een waterhole te zitten. Omdat het water schaars is voor de dieren, komen ze vooral ’s avonds en ’s nachts naar zo’n waterhole om even bij te drinken. Het kan zijn dat je minuten, soms uren geduld moet hebben, maar verschillende keren hebben wij mogen genieten van spelende tot vechtende olifanten, rennende neushoorns en drinkende giraffen. Deze beelden verdwijnen dan ook niet meer van je netvlies!

Na uren geduld deze prachtige, drinkende giraffe mogen fotograferen. Etosha National Park, Namibië

Na uren geduld deze prachtige, drinkende giraffe mogen fotograferen. Etosha National Park, Namibië

Ook wordt er duidelijk hoe de regie in de dierenwereld lijkt te zijn. Lieve zebra’s, springbokken en impala’s moeten plaats maken voor de overweldigende olifanten. Als je aan één olifant komt, dan heb je de hele familie achter je aan! Dit gaat dan ook met een hoop kabaal en gestamp.

Wel te begrijpen als je een net geboren olifantje ziet rond huppelen in zo’n grote kudde en de kwetsbaarheid van zo’n kudde goed zichtbaar wordt. Indrukwekkend om dit vanaf de camping te mogen meemaken. Je voelt je ineens als mens steeds kleiner worden tussen al het wild.

Reistips Etosha Park

De beste reistijd voor het Etosha National park is van oktober tot half december. De temperatuur ligt dan tussen de 25 en 40 graden. Verder valt er deze periode weinig tot geen regen. De periode half maart tot half april is ook aan te bevelen. De meeste kans op regen zal in de maanden januari tot april plaatsvinden.

Verder is een 4×4 auto aan te bevelen in Namibië. Het grootste gedeelte van de wegen in dit prachtige land zijn zandwegen. Door periodes van regen (en andere bestuurders) kunnen er sporen ontstaan wat gevaarlijk kan zijn. Met een 4×4 voel je je een stuk veiliger en kun je prima lange afstanden afleggen.

Mijn ervaring met een bezoek aan het Etosha National Park is dat 3 volle dagen echt een mooie periode is. Zo kun je meerdere keren door het park rijden en een heerlijke duik nemen op de camping als je even wil ontspannen. De avonden en nachten kunnen koud zijn, waardoor je lekker op tijd in bed wil leggen. Het is dus ook aan te raden om lekker vroeg in de morgen de auto in te stappen en op zoek te gaan naar het geweldige wild.

Met een bezoek aan het Etosha National Park moet je denken aan ongeveer 65 euro per persoon. Het gaat hierbij om twee nachten kamperen en de entreekosten van het park. Je eigen autohuur komt hier nog bovenop. Gamedrives kun je vanuit de drie kampen regelen en de prijzen hiervan variëren tussen 35 – 50 euro p.p. Verblijf je liever in een lodge? Dan zullen de kosten een stuk hoger zijn.

etosha-national-park

Etosha Park, een national park dat je ooit in je leven gezien moet hebben! Heb jij nog tips, let us know!

Hieronder volgen nog drie links die fijn te gebruiken zijn tijdens een vakantie in Namibië en een bezoek aan Etosha National Park.

Wil jij ook op reis naar Namibië?

Check onze speciaal geselecteerde reizen naar Namibië in de reisshop.

Mirte

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>