Zambia: The Dirt Road

Gek op reizen en niet vies van een uitdaging? Dan is de Cycle for Plan wat voor jou! Uitgestrekte savannes, groene valleien, uitdagende tracks, wilde dieren en slapen onder de sterrenhemel, dat is waar deze Cycle for Plan voor staat.

Ontdek Zambia

Leg samen met Plan Nederland 700 kilometer af per mountainbike, over verharde wegen en spectaculaire dirt roads door het onontdekte oosten waar je kennis zult maken met traditionele stammen en het échte landelijke Zambia. Deze spectaculaire tocht start in de hoofdstad Lusaka en voert je door glooiende heuvels, over de Luangwa rivier en langs traditionele dorpen. De route eindigt in een van de mooiste wildparken ter wereld: het South Luangwa National Park. Doordat we reizen in het droog seizoen is het tevens dé perfecte tijd voor het spotten van wilde dieren onderweg!

Trappen tegen kindhuwelijken

Sportieve uitdagingen zijn altijd tof. Het is niet alleen een te gekke ervaring, je doet ook iets terug voor de bevolking van Zambia. Door je te laten sponsoren, steun je Plan Nederland in haar strijd tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen in Zambia.

Nog ieder jaar worden er wereldwijd naar schatting maar liefst 14 miljoen meisjes gedwongen te trouwen als ze nog kind zijn, met alle gevolgen van dien. Zambia heeft een van de hoogste percentages kindhuwelijken ter wereld: 42% van de meisjes wordt uitgehuwelijkt vóór 18 jaar.

Zambia

Er is gekeken naar alle focuslanden van Plan, waar de steun hard nodig is en of het natuurlijk veilig genoeg is om met een groep naar toe te reizen. Zambia is een veilig land, maar er heerst helaas nog heel veel armoede. 69% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Ze kunnen deze steun dus goed gebruiken. Extra bijzonder aan deze reis is dat je met eigen ogen kunt zien hoe jouw bijdrage verschil maakt; onderweg bezoek je namelijk verschillende projecten van Plan.

Dromen of doen?

Samen met Plan Zambia en een lokale reispartner zijn de projecten, bijbehorende locaties en route gekozen. Hier zijn uiteraard een paar culturele en toeristische hoogstandjes in meegenomen zodat de reis in alle opzichten compleet is. Alles is speciaal voor deze reis samengesteld en nooit eerder gedaan. Een echte unieke ervaring dus! Bereid je voor op bijzondere ontmoetingen met de lokale bevolking en de kans om oog in oog te staan met de koning der dieren!

Ga mee met Cycle for Plan – The Dirt Road Edition!

Eerste editie: 9 t/m 20 november 2016
Reiskosten: € 1.975,-
Fondsenwerving: € 3.500,-
Accommodatie: tentenkamp

Ook iedere nacht onder de adembenemende sterrenhemel slapen, een nieuwe cultuur ontdekken en tegelijkertijd de wereld een stukje beter maken? Wacht niet en vraag meer informatie aan.

Eerdere beelden van mountainbikers in de "Save The Rhino 2-day MTB Ride", vlakbij de Mookgopong in de Limpopo Provincie, Zuid-Afrika

Eerdere beelden van mountainbikers in de “Save The Rhino 2-day MTB Ride”, vlakbij de Mookgopong in de Limpopo Provincie, Zuid-Afrika

Eerdere beelden van een 7-daagse mountainbike race, van Knysna naar Franschhoek, Zuid-Afrika

Eerdere beelden van een 7-daagse mountainbike race, van Knysna naar Franschhoek, Zuid-Afrika

Plan UK CEO Marie Staunton visited Zambia where Plan are working with local chiefs, partners Planned Parenthood Zambia to stop early forced marriage and enable young people to decide when and if to start a family.

Een jonge moeder draagt haar kind in een draagdoek op haar rug in Chadiza

Gertrude (10) komt uit een stadje in het Chibombo District in Zambia. Sinds haar moeder en oma overleden, leeft ze bij haar tante. Ondanks de armoede, is de tante  vastbesloten dat Gertrude haar school afmaakt en niet vroeg trouwt, zodat ze niet eindigt als haar tante zelf

Gertrude (10) komt uit een stadje in het Chibombo District in Zambia. Sinds haar moeder en oma overleden, leeft ze bij haar tante. Ondanks de armoede, is de tante vastbesloten dat Gertrude haar school afmaakt en niet vroeg trouwt, zodat ze niet eindigt als haar tante zelf

Safari zebra's

Safari Zambia

Safari Impalas

Safari Giraffe

Elephants walking through the sun set

Zonsondergang Zambia

Dionne

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>