Vakantieboekingen weer in de lift

vakantieboekingen 2011 nemen toe

Het economische herstel van Nederland lijkt in 2011 voortgezet te worden, zeker als men kijkt naar het aantal vakantieboekingen. Het aantal boekingen van zomervakanties ligt flink hoger dan vorig jaar. Met name de vliegreizen naar de zon en luxere campingvakanties zitten in de lift.

Uit cijfers van de reisbrancheorganisatie ANVR en ervaringscijfers van Nederlands grootste vakantieportal VakantieWegwijzer.com is duidelijk dat Nederlanders dit jaar minder voorzichtig zijn met het boeken van hun vakantie.

De overwinteraars kiezen dit jaar massaal voor Spanje als de meest favoriete winterse vliegbestemming. Buiten Europa is het Egypte dat met een stijging van bijna 50% in vergelijking met 2010 een zeer gewilde zonbestemming is. Voor de wintersport is Oostenrijk opnieuw koploper wat betreft vakantieboekingen, net als 2010, 2009 en 2008. Het laat daarbij Frankrijk weer op een tweede plaats als wintersportbestemming.

Voor 2011 zijn de meest geboekte vakanties per bestemming bekeken. Hieronder wordt de top 3 getoond, per rubriek:

De top 3 winterbestemmingen in Europa:
1. Oostenrijk
2. Frankrijk
3. Italie

De top 3 zomervakantiebestemming in Europa:
1. Spanje
2. Turkije
3. Frankrijk

De top 3 verre reizen buiten Europa:
1. Thailand
2. USA
3. Australie

Opvallend is een flinke daling van het aantal vakantieboekingen naar Mexico. Dit zou te maken kunnen hebben met de heftige drugsoorlog die momenteel gaande is in het land.

De top 3 campingvakanties 2011:
1. Frankrijk
2. Nederland
3. Spanje

Wij zijn zeer benieuwd waar u naar toe gaat op vakantie!
Heeft u een eigen top 3? Laat het ons weten!

Martijn
 1. Mijn persoonlijke vakantie bestemmingen top 3?

  – India
  – Canada
  – Zuid-Afrika

  Maar gezien de kosten zal mijn zomervakantie een weekje Kreta worden… 😉

 2. Marlies de Vries zegt:

  Ik en mijn vriend hebben voor 2011 een aantal reizen in het vooruitzicht. We gaan volgende maand naar Zuid-Afrika, in mei een weekje relaxen in Spanje en we hopen in december 2011 te gaan trouwen in Thailand of Sri Lanka. We zoeken nog wel een goede aanbieder of touroperator voor onze huwelijksreis, dus als iemand suggesties heeft, graag!!!

  Fijne vakantie(s) allemaal 😉

 3. Manuella zegt:

  Eerst op wintersport volgende week, zomervakantie is voor latere zorg! Gaan er nog meer mensen naar Saalbach Hinterglemm? Of hier al wel eens eerder geweest? Ben erg benieuwd hoe Oostenrijk ons gaat bevallen, na 10 jaar Frankrijk!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>