Prachtig weer in Oostenrijk

Het afgelopen weekend heeft het flink gesneeuwd in Oostenrijk, wat natuurlijk zeer welkom was op pistes. Weg is het ijs, weg zijn de te harde pistes, weg is de papsneeuw. De Nederlandse toeristen die nu naar Oostenrijk op vakantie gaan, krijgen wat je hoopt tijdens je wintersport: verse sneeuw en de zon komt ook nog eens door!

De sneeuw kwam in de nacht van zaterdag op zondag met bakken uit de hemel. Ondanks dat er geen zonnestraaltje te zien was, was het zondag een prachtige dag om te skiën of te boarden. Terwijl het nog sneeuwde, gingen veel mensen de piste op! Fantastische sneeuw, zelf je sporen achterlaten in een adembenemend landschap en natuurlijk een gezellige après-ski!

Steeds meer zon
Vandaag neemt het lagedrukgebied dat voor de sneeuwval zorgde in betekenis af. Dat betekent dat de zon op steeds meer plaatsen tevoorschijn komt. In grote delen van Oostenrijk is het zelfs puur zonnig.

De komende dagen zal het dan ook prachtig wintersportweer zijn in Oostenrijk. Zeker aan de noordkant van de Alpen schijnt de zon uitbundig. Aan de zuidkant hangt wat meer bewolking en kan nog een vlokje sneeuw vallen, maar ook hier laat de zon zich regelmatig zien.

“Isabella” en “Heike”
Het zonnige weer breidt zich de komende dagen uit over de rest van de Alpen. Dat heeft te maken met een omvangrijk hogedrukgebied ten noorden van de Alpen, dat bestaat uit twee kernen die inmiddels al twee weken om elkaar heen draaien. Deze week zijn ze weer met elkaar verbonden met als gevolg een droge oostelijke stroming. De Duitsers hebben de flirtende systemen omgedoopt tot “Isabella” en “Heike”.

Zondag neemt de kans op sneeuw in Oostenrijk toe bij een tijdelijke maar felle kou-inval. Al te grote hoeveelheden sneeuw zijn daarbij onwaarschijnlijk, omdat de deels bevroren Oostzee ervoor zorgt dat de lucht weinig vocht kan oppikken. In Tirol en Vorarlberg is er wel een verhoogde kans op lawines.

Enthousiast geworden? Bekijk de wintersportlastminutes van TUI naar Oostenrijk!

 1. De sluiting van het winterseizoen gaat altijd gepaard met evenementen, super aanbiedingen en feest! De reden dat veel mensen na de voorjaarsvakantie of carnavalsvakantie gaan skiën zijn de heerlijke wintersportcondities. De dagen worden langer, er is volop zon. ‘s Middags zit iedereen heerlijk op een terrasje op de piste te lunchen en zelf na de laatste afdaling kan je nog genieten van een drankje in de zon.

  Ieder skigebied sluit het seizoen af op zijn eigen manier. Wij hebben een paar skigebieden geselecteerd die wel héél speciaal zijn!

  Val Thorens is daar één van. Hier wordt ieder jaar de Dutch Snowtime Week gehouden. Dit jaar wordt het hoogst gelegen dorp van Europa van 30 april tot 7 mei oranje gekleurd! Dit is zeker geen gewone meivakantie. Tijdens deze week staan ski en snowboard evenementen, zonnen en apres-ski centraal! Net als de jaren voorheen, zijn er ook dit jaar weer volop DJ’s, bands en feesten. Bovendien zijn er fantastische aanbiedingen, kortingen voor apres-ski drankjes, restaurants en nog veel meer. Dit is zeker de populairste wintersportvakantie zowel onder jong en oud.

  n Italië wordt het einde van het seizoen ook volop gevierd. In het beroemde Dolimiti Superski gebied wordt dit voornamelijk gevierd met aanbiedingen. Zo kunnen kinderen aan het eind van het seizoen (half maart tot medio april) gratis skiën en zijn er ook voor volwassenen veel skipas aanbiedingen. Dus langere dagen, goedkopere skipas en veel zon. Wat wil je nog meer!

  Natuurlijk blijft Oostenrijk niet achter. Dit land staat normaal al bekend om de geweldige apres-ski, maar tijdens tijdens de seizoensafsluiting wordt er zelfs nóg meer gefeest. Ischgl is zeker een van onze favorieten. Ieder jaar worden hier
  afsluitingsconcerten gehouden met beroemde internationale artiesten als Pink, Kylie Minogue, Kate Perry en dit jaar niemand minder dan de Killers!

  Zwitserland heeft veel hooggelegen skigebieden en dus ook erg sneeuwzekere skigebieden. Sommige seizoensafsluitingen zijn hier pas eind april! In Zwitserland wordt dit op veel verschillende manieren gevierd. In Graubunden is er een schlagermuziek festival in de skiregio Flims Laax Falera. Houd u meer van klassiek of jazz dan
  kunt beter naar het Arosa Musik Festival. Beide evenementen zijn ieder jaar in April.

  Kortom, heeft u nog niet de kans gehad om te gaan skien dit jaar? Of wilt u misschien nog even een weekje pakken? Aarzel niet langer en boek nu. Maak gebruik van één van de aanbiedingen in de skigebieden en mis het feest niet!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>