VisitNorway heeft een bijzondere app gelanceerd: NorwayLights. Deze app geeft informatie over de beste momenten en weersomstandigheden om het noorderlicht in Noorwegen te kunnen waarnemen. Op die manier weten toeristen precies wanneer en waar ze moeten zijn om de mooiste lichtshow te beleven. In de periode oktober tot en met maart is het noorderlicht op haar mooist.

Noorderlicht in Noorwegen

Noorderlicht, een bijzonder natuurverschijnsel

Het noorderlicht is een bijzonder natuurverschijnsel dat je niet wilt missen tijdens je vakantie in Noorwegen. Met de nieuwe, gratis NorwayLights app van VisitNorway weet je van tevoren precies wanneer je waar moet zijn om het bijzondere lichtschouwspel mee te maken.

Northern Lights

Per-Arne Tuftin, Director of Tourism Innovation Norway / VisitNorway: “Het noorderlicht is een ‘once in a lifetime experience’. Met de nieuwe app willen we die onvergetelijke ervaring nog toegankelijker maken en zo nog meer mensen laten genieten van dit natuurspektakel.”

Noorderlicht in Noorwegen

Noorwegen ligt midden in de noorderlicht-zone waardoor de kans op een bijzondere lichtshow door het hele land, en met name rond de poolcirkel, groot is. Hoewel het noorderlicht ook in andere landen te zien en te beleven is, zoals bijvoorbeeld in de winter in Lapland, maken de goede bereikbaarheid en gunstige weersomstandigheden Noorwegen één van de beste plaatsen ter wereld om het fenomeen te aanschouwen. Van oktober tot en met maart en op onbewolkte dagen is het Noorse noorderlicht op haar mooist. De NorwayLights app geeft ter plaatse de laatste informatie over de beste locatie en tijd.


Norwaylights app

De NorwayLights app is gratis te downloaden via iTunes.

Meer informatie?

Voor meer informatie over Noorwegen of het noorderlicht zie: www.visitnorway.com/nl

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>