Regelmatig interviewen wij actieve reizigers die van hun hobby en passie hun werk hebben gemaakt. Deze week sprak Reishonger met Rietje Baas, oprichter en eigenaar van de kleinschalige reisorganisatie Norge Reiser.

Zeilen in Spitsbergen, Noorwegen

Hoe zijn jullie op het idee gekomen?

Eigenaresse Rietje hoeft hier geen seconde over na te denken: “Voordat ik begon met Norge Reiser was ik bij een andere Noorwegen specialist werkzaam en mijn man en ik zijn werkelijk verslaafd aan het land geraakt!”

Wat is het voornaamste doel van Norge Reiser?

“Wij zijn in maart 2000 gestart als touroperator op het internet en verzorgen sindsdien reizen naar Noorwegen, het land van de indrukwekkende natuur. Ook zijn er mogelijkheden naar Denemarken, Zweden, Finland, de Baltische Staten en niet te vergeten Spitsbergen, Groenland en Antarctica.”


Ook zijn er mogelijkheden naar Denemarken, Zweden, Finland, de Baltische Staten en niet te vergeten Spitsbergen, Groenland en Antarctica.

Waar onderscheiden jullie je t.o.v. andere Noorwegen specialisten?

“Norge Reiser is een kleine reisorganisatie die de klanten graag op een persoonlijke wijze wil informeren en helpen bij het samenstellen van een passende reis.” vertelt Rietje ons. “Alle ingrediënten zijn te vinden op de website (www.norgereiser.nl) maar onze klanten kunnen ook bellen of, op afspraak, in Wierden langskomen. Zij krijgen, ook bij de zelf samengestelde tochten, een uitgebreide en op maat gemaakt routebeschrijving van hun reis.”

Aanbod van reizen

“Norge Reiser heeft een aantal kant en klare reizen in het programma, maar op onze website kan elke reiziger zelf ook een reis “à la carte” samenstellen. We werken, buiten de doorsnee bestemmingen, met kleine bungalowparkjes of bungalows bij de eigenaar op het terrein en kleine sfeervolle hotels waar soms maar vier kamers zijn. Norge Reiser heeft ook voor de actieve reiziger mogelijkheden te over. U kunt bij ons bijvoorbeeld in de winter skitrektochten en in de zomer wandeltochten reserveren, maar ook een actieve reis op maat laten samenstellen. Wilt u alleen een bootovertocht boeken dan kan dat natuurlijk ook.”

Norge Reiser heeft ook voor de actieve reiziger mogelijkheden te over. U kunt bij ons bijvoorbeeld in de winter skitrektochten en in de zomer wandeltochten reserveren, maar ook een actieve reis op maat laten samenstellen.

Bijzondere reizen

“Norge Reiser verzorgt ook zeer verschillende scheepsreizen en cruises in en naar Noorwegen. Denk hierbij aan de traditionele Hurtigruten of een bootreis rond Spitsbergen per expeditieschip of zeilschip, maar ook een luxe cruise vanuit Amsterdam of Kopenhagen naar Noorwegen, Spitsbergen of de Oostzee kunnen bij ons geboekt worden.”

Tip van Rietje?

“Wat je zeker moet gaan zien dat is het Noorderlicht in de wintermaanden en de nationale parken Jotunheimen en Rondane en in het noorden de Lofoten/Vesterålen en Spitsbergen in de zomer.”

Wat je zeker moet gaan zien dat is het Noorderlicht in de wintermaanden en de nationaal parken Jotunheimen en Rondane en in het noorden de Lofoten/Vesterålen en Spitsbergen in de zomer.

Wat je zeker moet gaan zien dat is het Noorderlicht in de wintermaanden en de nationaal parken Jotunheimen en Rondane en in het noorden de Lofoten/Vesterålen en Spitsbergen in de zomer.

Actief via social media?

“Norge Reiser streeft ernaar met de tijd mee te gaan, vanaf het begin besteden we al veel aandacht aan internet, in de huidige tijd komt daar dan ook social media bij kijken. We proberen ons te richten op “interactie met de klant”, Norge Reiser heeft al een tijdje een blog (www.noorwegen-info.nl), deze wordt gevuld met nieuws, vaak vertaald uit het noors. Ook op facebook, Hyves en Twitter zijn we te vinden. Door alle onderdelen met elkaar te verbinden proberen we informatie op verschillende manieren naar buiten te brengen en kan eenieder het op zijn of haar manier lezen.”

  1. Marijke capel zegt:

    25 januari 2019 was ik bij de mondial presentatie in het Amphion in Doetinchem. Daar waren jullie ook met informatie en een prachtige grote kaart van heel Scandinavië.
    Helaas waren ze op. Ik kreeg jullie e-mail adres met de mededeling dat de kaart toegestuurd zou worden als ik een mailtje stuurde.
    Dat is dus mijn vraag: zouden jullie zo vriendelijk willen zijn om de kaart toe te sturen?
    Met vriendelijke groet en ontzettend bedankt voor de moeite.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>