De top tien van de meest populaire vakantiebestemmingen voor de Nederlanders stond vandaag in de Telegraaf. Hieruit blijkt dat Nederlanders graag en vaak op vakantie gaan. Door de crisis zoeken veel mensen het de laatste jaren iets dichter bij huis op, maar ook verdere bestemmingen blijven populair.

Meest populaire vakantiebestemmingen

Meest populaire vakantiebestemmingen

Wijzelf zijn naar Indonesië geweest. Geen top 10-bestemming, al leek dat ter plekke soms wel zo. Dit is de lijst:

1. Frankrijk
2. Duitsland
3. Spanje
4. Oostenrijk
5. België
6. Italië
7. Turkije
8. Griekenland
9. Tsjechië
10. Verenigde Staten

Onbekende paradijsjes komen steeds meer in trek. De afgelopen jaren zijn landen als Kroatië en Costa Rica steeds populairder geworden. En de vakantiebestemming die het meest in opkomst is? Dubai! Misschien dus volgend jaar in de top 10 vakantiebestemming!

En jij dan?
Pas jij ook in de top tien of ben je afgelopen zomer van de gebaande paden afgeweken? Laat hieronder weten waar jij deze keer heen bent geweest.

Foto: felipe_gabaldon, Flickr

 1. ellemieke zegt:

  Ik was helaas verplicht om in september een midweekje spaanse Costa’s te doen..
  Gelukkig ga ik over een paar week een maandje naar Australie =]

  • Een maandje Australië klinkt goed, wil ik volgend jaar ook doen! Met welke maatschappij(en) vlieg je?

 2. Dit jaar naar Zuid Amerika geweest. In het verleden wel 9 van de 10 bezocht.

 3. San Diego en Vilnius waren niet echt de meest logische bestemmingen dit jaar, maar allebei wel de moeite waard. Californië is echt schitterend mooi, met als hoogtepunt Coronado, een stadje op het schiereiland voor de kust van San Diego.

 4. Ellemieke, jij smerig verwend kreng, realiseer jij je wel dat sommige mensen nooit op vakantie gaan omdat ze daar geen geld voor hebben?

  • André zegt:

   Het lijkt me gepast om Ellemieke in dezen te verdedigen. Want wie niet reist, wil eigenlijk gewoon niet. In veel landen kun je goedkoper verblijven dan in Nederland zelf. Ook hoeft de reis geen geld te kosten: ga bijvoorbeeld liften of laat je sponsoren. Hou deze website in de gaten voor manieren om gratis te reizen!

 5. Jurjen zegt:

  Ik heb ook in het verleden al 9 van de 10 landen bezocht, meerdere malen zelfs. Alleen Griekenland pas 1 maal. Het enige land waar ik nog niet ben geweest (uit dit lijstje) en dat mij eigenlijk ook niet heel erg trekt, is Turkije.

 6. Ruuuutje zegt:

  @André wat een bullshit zeg ‘wie niet reist wil eigenlijk gewoon niet’… Je hebt wel degelijk geld nodig om te reizen, ik ken genoeg mensen die graag zouden willen maar niet kunnen omdat ze het geld niet hebben. En lift jij maar lekker naar Australië veel succes man. Moet je naar mijn weten toch een aardig dure vliegticket voor kopen. Ben het met Ellemieke_basher eens, veel mensen zijn gewoon verwend en te stom voor woorden en doen dan dit soort uitspraken

  • Hoi Rutger, uiteraard respecteer ik je mening, maar probeer het netjes te houden. Het klinkt alsof jij ook in een situatie zit waarin je niet op reis kunt vanwege geldgebrek. Ben je weleens gaan liften? Ik zeg niet dat je meteen naar Australië moet, maar wie creatief is kan met een klein budget leuke dingen doen. Anyway, bedankt voor je reactie. Het is goed om af en toe een frisse tegenwind te voelen!

 7. @Rutger: ik snap niet waarom er met geldgebrek niet gereisd kan worden. Als je echt wil, kom je heus wel weg. Vakantie hoeft niet perse te betekenen dat je een verre lijnvlucht moet nemen en elke avond vanuit het luxe restaurant naar je dure hotel moet lopen.

  Liftend met een backpack en een tentje kom je ook al een eind, beetje wildcamperen in een bos of voor een symbolisch bedrag bij de boer op een veldje staan en als je een strategisch land kiest bespaar je dan weer op de boodschappen (die je Nederland anders toch had moeten doen).

  Wat André zegt klopt dan ook: als je echt wil en creatief bent, dan kan het!

 8. Ik was zomer “09 naar Kroatië ! 😀
  was super gezellig, onze camping lag naast een dorpje : biograd, waar op het moment dat wij er waren ook een jaarfeest was !
  echt de moeite waard !

 9. Onbekend zegt:

  Ellemieke, het is inderdaad behoorlijk vervelend dat je hier zogenaamd verwend wijf gaat uithangen. Iedereen heel even laten weten dat costa’s te min voor je zijn. Ik hou ervan en ik hoop dat de beesten je opeten in Australie!

 10. Ardjan zegt:

  Zee en strand is goed; lekker bakken in de zon.
  In combinatie met een goed huisje natuurlijk!

  Goedendag allemaal

Reacties zijn gesloten.