Serengeti: Afrika’s beste safaripark 2019

Tanzania’s oudste en beroemdste park, Serengeti National Park, is voor het derde jaar op rij door toeristen en safari experts uitgeroepen tot Afrika’s beste safaripark. De grootste migratie van landzoogdieren op aarde, waarbij miljoenen gnoes en zebra’s door de Serengeti trekken op zoek naar vers water en gras, is een van de belangrijkste redenen voor het behalen van de eerste prijs.

Serengeti – het beste safaripark

Op basis van 2.372 reviews, geschreven door safaritoeristen en -experts uit 83 landen, heeft Safaribookings.com een top 50 – lijst opgesteld van Afrika’s beste safariparken en wildreservaten. Met een score van 4.9 op de schaal van 5, is Serengeti National Park wederom gekroond tot Afrika’s beste safaripark. Op de voet gevolgd door Mana Pools Nationaal Park in Zimbabwe (#2), Mala Mala Game Reserve in Zuid-Afrika (#3), Okavango Delta in Botswana (#4) en Lower Zambezi Nationaal Park in Zambia (#5). Tanzania heeft naast de Serengeti nog een park in de top 10 staan, namelijk de schitterende Ngorongoro Krater (#8) – een gigantische komvormige krater tjokvol Afrika’s meest iconische dieren.

Grote kuddes olifanten in Serengeti Nationaal Park

In Serengeti Nationaal Park kun je grote kuddes olifanten bewonderen

Populariteit Serengeti

Een van Serengeti’s grootste trekpleisters is toch wel de jaarlijkse migratie van miljoenen gnoes, zebra’s en gazelles over de eindeloze savanne en snelstromende rivieren. De kuddes trekken door het hele gebied, op zoek naar voedsel en water om te kunnen overleven. De migratie is het hele jaar door in de Serengeti te bewonderen, maar ook andere safaridieren kun je er in groten getale zien zoals de Big Five (leeuw, luipaard, buffel, olifant en neushoorn). De Serengeti staat verder bekend om de grote populatie katachtigen, circa 4.000 leeuwen en 1.000 luipaarden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de variëteit aan landschappen; savannes, bossen, heuvelachtige grasvelden, moerassen en meren. Een ander argument dat toeristen en experts aandragen als pluspunt van een Serengeti safari is dat het makkelijk te combineren is met andere parken zoals de Ngorongoro Krater, Tarangire Nationaal Park en de Masai Mari in Kenia.

Grote migratie serengeti

Serengeti safari - grote kudde zebra's

Tijdens de migratie trekken ook grote kudde zebra’s door de Serengeti

Het onderzoek

Voor het bepalen van een top 50-lijst van de beste safariparken van Afrika, werden 157 parken uit 11 landen in het onderzoek opgenomen. Voor meer informatie over dit onderzoek, kun je terecht op Safaribookings.com.

Ester

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>