De trends van 2011

Wat zijn volgens trendwatchers de reis- en vakantietrends voor 2011? Aroundtheglobe.nl heeft er een aantal op een rij gezet.

Wat zijn volgens trendwatchers de reis- en vakantietrends voor 2011?

Social media

Sociale netwerken zoals Hyves, Facebook en Twitter worden steeds groter. Dankzij deze netwerken heb je toegang tot ontelbare foto’s en ervaringsverhalen over de plekken waar jij heen gaat. En ook nog eens super up-to-date. Zowel voor pre-tip planning als voor het delen van je eigen ervaringen zal social media steeds belangrijker worden.

Mobiele technologie

Steeds meer reizigers gebruiken hun telefoon om hun reis te organiseren, of het nu om het boeken van een ticket of hotel gaat of om in te checken. Volgens recente onderzoeken gebruiken op dit moment al 40% van de mensen met een smartphone deze om info te zoeken. 26% van de hobbyreizigers heeft de telefoon ook gebruikt om zaken te regelen en uiteraard om hun Facebook te updaten.


Met de mobiele technologie zullen veel steden ook gaan komen met hun eigen interactieve stedenkaarten naast steeds meer 3G applicaties gericht op reizigers. Ook hotels moeten mee in de ontwikkeling en hotelkamers worden dan ook meer hi-tec.

Wifi in het vliegtuig

Afgelopen jaar is er in ongeveer 2000 passagiersvliegtuigen wifi geïnstalleerd. De trend zet door en in 2013 zal wifi in het vliegtuig heel gewoon zijn.

Compenseren van CO2-uitstoot

De internationale Air Transport Association heeft zichzelf het doel gezet om in 2020 CO2-neutraal te opereren. Hiervoor zijn afgelopen jaar een aantal test opgestart met vliegen op biobrandstof. Een andere methode is het reiziger vragen extra te betalen als compensatie. Wellicht zal dit zelfs standaard in de ticketprijs mee worden genomen.

Groene resorts

Hotels die het goed doen zijn aan de ene kant de groene hotels. Hier krijg je organische groente bij het diner, en was je je haar met lokaal geproduceerde natuurlijke shampoo. Hotels zijn vaak opgetrokken uit natuurlijke materialen en betrokken bij de lokale economie.

Lifestyle en health hotels

Aan de andere kant scoren ook de zogenaamde lifestyle en health gerichte hotels erg goed. Zeker bij de reizigers met een groter budget zal deze trend doorzetten. Deze gaan graag voor luxe spa’s hotels op exclusieve bestemmingen. Ook deze hotels hebben steeds meer oog voor de natuur en de omgeving.

Vrijwilligerswerk

Steeds meer reizigers willen ook tijdens een korte vakantie graag iets nuttigs doen. Organisaties spelen in op de vraag naar vrijwilligerswerk door bijvoorbeeld de mogelijkheid te bieden een week mee te helpen in een olifantenkamp.

bron: Aroundtheglobe.nl

  1. C. Mulders zegt:

    Iemand al ervaring gehad met Wifi in het vliegtuig?
    Begreep dat dit vanaf 2010 beschikbaar zou komen bij meerdere vliegmaatschappijen.

    Ben wel benieuwd, zou het reizen een stuk aangenamer maken voor mij 😉

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>