Populairste stedentrips 2011

Populaire steden als Barcelona, Parijs en Londen zijn al jaren in trek bij toeristen, andere lijken vooral de laatste jaren sterk aan populariteit te winnen. Wat zijn in 2011 de absolute must see cities?

Populaire steden als Barcelona, Parijs en Londen zijn al jaren in trek bij toeristen, steden als Riga, Tallinn en Istanbul lijken vooral de laatste jaren sterk aan populariteit te winnen.

Populaire steden als Barcelona, Parijs en Londen zijn al jaren in trek bij toeristen, andere lijken vooral de laatste jaren sterk aan populariteit te winnen. Wat zijn in 2011 de absolute ‘must see cities’?

Mede door de opkomst van goedkope luchtvaartmaatschappijen als Ryanair en Easyjet is het aanbod van bestemmingen die zich lenen voor een stedentrips flink toegenomen. De prijsvechters bieden een groot aantal populaire bestemmingen al aan vanaf 5,- voor een retourvlucht! Een van ‘s werelds grootste boekingswebsites, Hotels.com, onderzocht de laatste vakantietrends in Europa op het gebied van stedenreizen.

Tallinn
Tallinn is een hippe hotspot in wording. De Estse hoofdstad wint zeer snel aan populariteit, zeker nu de stad is uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa 2011. Tallinn is één van de best bewaarde Middeleeuwse steden, opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het bruisende uitgaansleven doet niet onder voor “party steden” als Parijs en Amsterdam en dat maakt van Tallinn een dynamische bestemming voor zowel jonge als oudere reizigers. De hotelprijzen zijn er relatief laag, wat bijdraagt aan de toenemende populariteit van deze prachtige stad in Estland!

Istanbul

Istanbul
De grootste stad van Turkije was in 2010 de Culturele Hoofdstad van Europa. Istanbul is een levendige stad, gebouwd op twee continenten: Europa en Azië. Deze twee delen worden gescheiden door de rivier de Bosporus. Het is een smeltkroes van culturen, rijk aan kunst en cultuur, kunstenaars en muzikanten. De stad heeft meer dan vijfhonderd moskeeën, kerken en paleizen. Je zal je geen moment vervelen in deze aangename verrassing als stedentrip van 2010 en 2011! Onder andere Ebookers heeft momenteel een aantal mooie aanbiedingen naar Istanbul.

Riga
Riga, de hoofdstad van Letland, is sinds kort opgenomen in het vliegschema van Ryanair. Zoals we dat in het verleden hebben gezien met andere steden, heeft dit een enorme boost gegegeven aan het toerisme in Riga. De hotelprijs is er echter, net als in Tallinn, zeer laag. De gemiddelde kamerprijs in Riga bedraagt slechts € 58! Naar verwachting zal Riga als stedentrip bestemming in 2011 erg in trek zijn, waardoor de lage prijzen wel zullen gaan stijgen. Nu is dus hét moment om deze prachtige stad te gaan ontdekken!

Wat wordt de populairste citytrip?
Europa telt veel interessante, historierijke, bruisende en romantische steden. Parijs en Barcelona zijn veruit de populairste bestemming voor een citytrip, op de voet gevolgd door Istanbul, Londen en Rome. Ook buiten Europa zijn veel aansprekende steden populaire bestemmingen onder stedenreizigers. Maar wat denk jij dat in 2011 de meest populaire steden zijn als bestemming voor een stedentrip?

Martijn
  1. Maartje van Wijnen zegt:

    Als je het mij vraagt, afhankelijk van het gebied:
    – Gent en Brugge de populairste steden in de buurt;
    – Barcelona en Rome de populairste citytrips in Europa;
    – New York en Kuala Lumpur echte wereldsteden!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>