Badmode trends van 2012

De afgelopen dagen hebben we geweldig weer gehad in Nederland en er zijn al mensen op vakantie naar de zon geweest. Een mooi moment om de laatste badmode trends op een rijtje te zetten zodat we er tijdens de eerstvolgende reis goed uit zien!

Knitted bikini

De afgelopen dagen hebben we geweldig weer gehad in Nederland en er zijn al mensen op vakantie naar de zon geweest. Een mooi moment om de laatste badmode trends op een rijtje te zetten zodat we er tijdens de eerstvolgende reis goed uit zien!

Vrouwen
Gehaakte bikini’s: afgelopen winter was er een ware revival van breien en haken. In de zomer vertaalt zich dat naar gehaakte bikini’s. Deze bikini’s kan je in verschillende (online) winkels kopen, maar je kan natuurlijk ook zelf aan de slag gaan met het maken van jouw eigen unieke bikini. Zeker als je geen mooi model kan vinden, is het leuk je eigen bikini te ontwerpen. Het is daarvoor wel belangrijk om de basisprincipes van het haken te weten. Op internet zijn er veel websites waar je patronen kunt vinden. Als je wilt gaan zwemmen met je eigen gehaakte bikini, verwerk dan een stukje stof aan de binnenkant van het topje. Veel gehaakte bikini’s schijnen door of behouden hun originele vorm niet als je het water uit komt!

Badmode trends van 2012Vintage badmode: vorig jaar werd de badmode “à la Marilyn Monroe” al veelvuldig gespot op de stranden en net als afgelopen jaar blijft de vintage badmode dit jaar erg in trek. Halterbadpakken, hoge tailleslips, bikini’s met pijpjes en de zogenaamde skirted slips (rokjes) hebben we de afgelopen weken ook weer veel gezien op de stranden. Deze zwemkleding benadrukt de vrouwelijke vormen, waardoor de trend ook geschikt is voor vrouwen met een voller figuur.

Overige trends: diep uitgesneden one-shoulder of strapless; alles mag. Kenmerkend voor 2012 is dat de badpakken wat hoger zijn opgesneden waardoor de benen langer lijken. We zien dit jaar vooral veel bikini’s met haltertopjes of bandeautopjes (rechte topjes).

Mannen
Voor mannen is het allemaal een stuk overzichtelijker. Zwemslips zijn al jaren uit den bozen op het strand en aan het zwembad. De afgelopen jaren was het de zwemshort die graag gezien werd langs de kusten over de hele wereld, maar daar komt deze zomer verandering in. Naast de zwemslip is ook de lange bloemetjeszwembroek niet meer in de mode.

Het mag allemaal wat korter, lichter en strakker. Ofwel de zwemboxer is dé zwembroek van 2012. Ze zijn de afgelopen week veel gespot in felle, effen kleuren zonder print. De laatste badmode kan je natuurlijk online vinden, bijvoorbeeld op de website van Zalando.

  1. girl123 zegt:

    Op yourkini.nl maak je ook supermooie goede kwaliteit eigen bikini’s.. Ik ben zeer tevreden met mijn bikini!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>