The North Face wandelschoenen Activist FutureLight

Toen The North Face onlangs haar FutureLight-technologie bekend maakte, veroorzaakte dit een enorme opschudding in de outdoor wereld. Het was voor het eerst gelukt om het zogenaamde nanospinning toe te passen in kleding. Daarbij wordt een membraan gemaakt via het op elkaar leggen van vezels op nano-niveau, waardoor er zich minuscule gaatjes vormen die zo klein zijn dat je ze alleen kan waarnemen onder een elektronenmicroscoop. Extreem klein dus. Zo klein dat het waterdruppels buiten houdt. Maar net groot genoeg om ademend te zijn. The North Face heeft deze techniek inmiddels ook toegepast op haar wandelschoenen. Wij namen de proef op de som en testten een paar Activist FutureLight wandelschoenen van The North Face.

Activist FutureLight

The North Face FutureLight, de stof van de toekomst

Grenzen verleggen, verder gaan waar anderen stoppen, het zit zo’n beetje in het DNA van The North Face. Al meer dan 50 jaar maakt het outdoormerk naam met innoverende outdoorkleding die ook anderen in staat stelt om hun grenzen te ontdekken én verleggen. Met het baanbrekende FutureLight-membraan creëerde The North Face de stof van de toekomst! Dankzij het nanospinning-proces heeft The North Face voor het eerst een ongeëvenaarde luchtdoorlaatbaarheid in het membraan van een stof toegevoegd. Het proces creëert gaatjes op nano-niveau, waardoor een ongelooflijke porositeit mogelijk is terwijl de waterdichtheid voor 100% behouden blijft, lucht door het materiaal kan stromen en de kleding meer ventilatie biedt dan ooit tevoren.

The North Face wandelschoenen

Tot zover wat inside information in de wonderlijke wereld van nanotechnologie. Het is tijd om te gaan wandelen!

The North Face wandelschoenen

Het eerste wat we moeten zeggen is dat we de wandelschoenen hebben getest op vlak en licht heuvelachtig terrein. Corona staat ons helaas nog niet toe om The North Face Activist FutureLight wandelschoenen eens aan een strenge test te onderwerpen tijdens een stevige wandeling in de Alpen. Het tweede wat je moet weten is dat het de laatste week niet veel heeft geregend, dus we hebben het nog niet kunnen testen tijdens een langdurige regenbui. Maar tot op zekere hoogte was het recente warme weer (20 °C) juist een verhulde zegen om veel kilometers te kunnen maken op dit product. En zeker ook als het gaat om het testen van de veelbesproken ademende factor van The North Face wandelschoenen Activist FutureLight.

The North Face wandelschoenen FutureLight

The North Face beweerde bij de introductie van het FutureLight wandelschoenen dat deze “net zo hard ademen als jij” tijdens zware inspanning. Wat ons betreft, heeft The North Face de claims op dat gebied meer dan waargemaakt. Natuurlijk trokken we niet de Kilimanjaro op, maar we renden de plaatselijke heuvels op en af ​​en het was, zoals we al zeiden, met 20 graden Celsius warm weer tijdens onze testen.

Activist FutureLight wandelschoen

Ik ben ooit in de zomer naar Noorwegen geweest voor een week ‘offroad hiking’. Onder mijn voeten een paar extreem waterdichte trailschoenen (het merk is mij niet meer bekend). De waterdichtheid was briljant terwijl we door beekjes en dergelijke liepen, maar ze waren zo ondraaglijk benauwd tijdens het wandelen, dat mijn voeten een behoorlijk ellendige ervaring hadden tijdens deze reis. De Activist FutureLight voelde nooit op dezelfde manier benauwd aan.

review wandelschoenenreview_the_north_face

De Activist FutureLight voelt in eerste instantie een beetje krap aan wanneer je hem voor het eerst aantrekt. Maar we merkten dat dit gevoel verdween na de eerste kilometer wandelen. De OrthoLite-inlegzolen bieden langdurig comfort wanneer je flinke kilometers maakt, terwijl de beschermende neuskappen niet knellen bij de tenen. We namen de schoenen mee op een onverhard terrein in het park en de EXTS-zolen zorgden voor stevige grip.

Activist FutureLight TNF

Conclusie

De Activist FutureLight van The North Face zijn stevige allround wandelschoenen, mede vanwege de extra ondersteuning en de buigzame, schokabsorberende zool. Deze schoenen zijn zowel bedoeld voor stadswandelingen als outdoor activiteiten in de natuur. De neuskappen zorgen voor goede bescherming van je tenen bij het afdalen of wandelen bij weinig licht op rotsige paden. Mijn voeten voelen ook na een wandeling van 25km nog prima en mijn sokken zijn nauwelijks vochtig geworden. Hierdoor ook geen blaren gelopen! We hebben de schoenen nog niet kunnen testen tijdens een pittige regenbui, maar dat staat zeker nog in de planning. We zullen deze review dan ook zeker aanvullen met onze bevindingen de komende periode.

The North Face FutureLight

De Activist FutureLight wandelschoenen in het kort

Lichtgewicht en wasbare OrthoLite-binnenzolen bieden veel comfort. We hebben geen blaren gelopen.

Het waterdichte Futurelight-membraan ademt relatief goed (nog niet kunnen testen bij zomerse temperaturen (+30 °C).

Voorzien van beschermende neuzen, die handig zijn bij het afdalen of wandelen bij weinig licht op rotsige paden.

De OrthoLite-zool zorgt voor een stevige grip op nat en glad, droog en oneffen terrein.

Stoer uiterlijk, ook prima te gebruiken tijdens wandelingen door de stad.

Meer informatie over The North Face wandelenschoenen vind je op www.thenorthface.nl
Martijn
Laatste berichten van Martijn (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>