The North Face: Sierra-Donsparka

The North Face heeft met de Sierra-Donsparka weer een pareltje van een winterjas uitgebracht. Opnieuw uitgebracht moeten we zeggen. Want al in 1968 - het jaar dat The North Face begon met het ontwerpen en vervaardigen van eigen alpinekleding - verscheen deze jas op de markt. Wij mochten een halve eeuw later de nieuwste uitvoering van de Sierra-Donsparka reviewen.

jas_north_face

Sierra-Donsparka – terug naar 1968

The North Face 1968The North Face verwijst naar de koudste, meedogenlooste zijde van een berg. Maar grappig genoeg begint het verhaal van The North Face op het strand. Om precies te zijn in San Francisco, op zo’n 45 meter boven zeeniveau. Hier besloten twee wandelfanaten in 1966 van hun passie hun werk te maken en een bergsportwinkeltje te openen.

Het winkeltje werd al snel bekend als The North Face, waar je hoogwaardig klim- en trekkersmateriaal kon vinden. In 1968 werd er begonnen met het ontwerpen en vervaardigen van eigen alpinekleding en -uitrusting. Deze collectie bestond o.a. uit de Sierra-Donsparka, een unieke vooruitstrevende winterjas.

Met een drukknoopsluiting aan de voorkant en op de manchetten, een oversized pasvorm, opgestikte zakken en een zoom met trekkoord heeft de Sierra-Donsparka de stijl van het origineel. Maar er zijn enkele subtiele verschillen. Zowel het materiaal aan de buitenzijde als de voering zijn namelijk van gerecycled materiaal. De duurzame ripstop van polyester, compleet met windblokkerende WindWall-technologie, is gerecycled. En de donsvulling, gecertificeerd door Textile Exchange volgens de Global Recycled Standard, bestaat uit gerecycled 600 cuin dons. Het is net het origineel uit 1968. Maar dan nog beter.

winterjas Sierra-Donsparka

In de jaren 60 verwierf het merk The North Face volgers onder actieve outdoor-atleten en startte het met de sponsoring van expedities naar de verste, vaak nog ongerepte hoeken van de wereld. Dit was het begin van een trotse traditie, die vandaag de dag nog steeds op volle kracht wordt doorgezet en doorlopend het mantra van The North Face bekrachtigt: Never Stop Exploring™.

Review Sierra-Donsparka

De Sierra Donsparka is een lichtgewicht winterjas (1035 gram), gemaakt van WindWall-materiaal. Deze stof is ontworpen om het effect van afkoeling door de wind te beperken en tegelijkertijd het ademend vermogen op hoog niveau te houden. Ideaal dus voor zowel een winterse wandeling door het bos of een strandwandeling met veel wind. De winterjas is gemaakt van duurzaam BCI-katoen, waarbij het bijdraagt aan het verbeteren van de wereldwijde katoenproductie.

winterjas The North Facewinterjas The North Face

Pluspunten van de Sierra-Donsparka

 • Donsvulling: een luchtige donsvoering houdt je lekker warm in koude omstandigheden.
 • Synthetische vulling: beperkt het warmteverlies en vergroot zelfs de warmte, ook in de koudste temperaturen.
 • Windbestendig: de winddichte stof beperkt afkoeling door de wind voor comfortabele en flexibele activiteiten.
 • Waterwerend: vervaardigd van PFC-vrije, duurzame waterafstotende ripstopmateriaal.

review Sierra-Donsparka

Overige kenmerken

 • 100% gerecycled ripstopmateriaal
 • Gerecycled 600 cuin dons van watervogels
 • Opgestikte steekzakken en zakken met rits aan de zijkant
 • Afneembare, verstelbare capuchon
 • Verstelbaar trekkoord in de zoom
 • Opgestikte binnenzak
 • Klassiek Brown Label-logo links op de zoom
 • Tweewegrits middenvoor

review North Face

Meer informatie

Deze fraaie Sierra-Donsparka winterjas is voor € 190,- te koop via de webshop van The North Face.

Wij hebben inmiddels ontzettend goede ervaringen met de producten van The North Face. We zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen! Plaats je reactie hier onder het artikel. We horen het graag!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>