Madeira beste eilandbestemming ter wereld

Voor de negende keer op rij heeft Madeira de titel ‘Worlds Leading Island Destination 2023’ gewonnen tijdens de World Travel Awards. Deze awards worden sinds 1993 jaarlijks uitgereikt om uitblinkende prestaties te erkennen in de reis- en toerismesector. De bekendmaking vond afgelopen weekend plaats tijdens een gala-avond in het iconische Burj Al Arab in Dubai.

Madeira beste eilandbestemming

Eduardo Jesus, de Regionale Secretaris voor Toerisme en Cultuur en tevens President van het Madeira Promotion Bureau (MPB), benadrukt dat deze onderscheiding, die Madeira sinds 2015 heeft ontvangen, “de bevestiging is van de erkenning voor het werk dat de gehele sector heeft verricht om de regio te positioneren als een unieke bestemming.” Eduardo Jesus: “Gedurende het hele jaar weet Madeira bezoekers van over de hele wereld te boeien, dankzij haar unieke eigenschappen op het gebied van natuur, cultuur, diverse ervaringen en identiteit.”

hiking madeira 1

Kustpad naar Boca de Risco

Eerder bezocht onze redactrice Dionne dit Portugese paradijsje.

Madeira blijft een favoriet

Al meerdere jaren is deze bestemming een favoriet onder de stemmers. Negen jaar op rij mag het Portugese archipel zich de beste eilandbestemming ter wereld noemen (2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 en 2022). Dit jaar heeft Madeira gewonnen van 19 exotische eilanden zoals Bali (Indonesië), Fiji (Stille Oceaan), Hawaï (VS), Jamaica (Caribisch gebied), Little Corn Island (Nicaragua), Malediven (Indische Oceaan) en Mauritius (Indische Oceaan).Eerder dit najaar sleepte het eiland ook de prijs in de wacht voor ‘Europe’s Leading Island Destination’ tijdens de Europese editie van de World Travel Awards.

levada walk machico

Levada walk naar Machico

Belangrijkste award show in de toeristische sector

De World Travel Awards, opgericht in 1993, worden jaarlijks toegekend om excellentie te erkennen, te belonen en te vieren in alle belangrijke sectoren van de reis-, toerisme- en horecabranche. Ze zijn een van de belangrijkste onderscheidingen in de verschillende voorgeselecteerde sectoren en worden toegekend na online stemmen door het publiek en professionals in de toerismesector.

Het Portugese eiland voor 9de keer op rij uitgeroepen tot ‘World’s Leading Island Destination’ tijdens de 30e editie van de World travel Awards.

Ga voor meer informatie naar visitmadeira.com of lees onze andere reisblogs over Madeira.

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>