Breng een aantal creatievelingen uit de festival- en reisbranche samen en er ontstaan prachtige ideeën. Zo ook in de Achterhoek. Tientallen organisatoren en leveranciers creëerden hier in razend tempo de luxueuze pop-up camping East Nomads. Onder die naam staan in het Gelderse Aalten, vlakbij de Duitse grens, zo'n veertig volledig ingerichte tenten, waar je kennis kan maken met het nieuwe ‘belevingskamperen’.

Van de week mochten wij op het toffe terrein van East Nomads in de Achterhoek slapen. Prachtige tenten met fijne bedden en echte dekbedden, inclusief eigen sanitair! Wil je nog meer luxe, dan kun je een houtgestookte hottub bij je tent bestellen. Of je boekt een nachtje in de hide away, op de beste locatie van het hele terrein en al inclusief jacuzzi! Kies eens voor high dining – eten op hoogte, inclusief prachtig uitzicht – of ga voor een sterrenchef die het eten voor je klaarmaakt. Zoek je nog een tof plekje voor de zomer?

east nomads camping

pop-up camping east nomads

plattegrond east nomads

high dining east nomads

Slapen als een Nomade in de Achterhoek

Tijdens de coronacrisis ontstaan prachtige ideeën. Zo ook in de festival- en reisbranche. Recreëren krijgt een nieuwe betekenis als ondernemend horeca-Nederland het festivalseizoen mist en de handen ineenslaat. Het nieuwe East Nomads is het resultaat van die stroom aan creativiteit. Een camping waar beleving centraal staat en waar je van alle gemakken voorzien wordt, zoals eigen sanitair en een goed matras. Wat ze daar zelf over zeggen? “Echt even weg was nog nooit zo dichtbij.”


Voordat de crisis uitbrak, verzorgde ‘Deworrying’ de op- en afbouw van grote festivals in Nederland. “In de festivalindustrie zijn we allemaal rondtrekkende nomaden”, legt initiatiefnemer Huibert van Os van Deworrying uit. “We reizen van plek naar plek, waar we telkens weer een nieuwe wereld opbouwen die bezoekers hun dagelijkse zorgen even laat vergeten.” Dit doen zij met het gloednieuwe East Nomads opnieuw. Momenteel zijn zij neergestreken in de Achterhoek en hebben hier in amper twee maanden tijd een concept gebouwd waar zij bezoekers met minstens evenveel plezier ontvangen en van alle gemakken voorzien! En zo maakte het festivalproductiebureau de stap van festivalorganisatie naar glamping-uitbater. “Géén feestcamping,” zegt Huibert van Os, “wel een aparte ervaring.”

Entree East Nomads

Ik word blij van de ingang, waar allemaal lp’s hangen te schitteren in de zon

east nomads glamping achterhoek

East Nomads – glamping in de Achterhoek

De plekken op het grasland van ongeveer een hectare groot zijn ruim opgezet. Over het hele terrein zijn brede looppaden aangelegd. Verspreid over het terrein zijn momenteel zo’n 40 van de 90 plekken gecreëerd. Er staan ronde Bell Tenten met een hoge nok die je een gezellige en riante leef- en bergruimte bieden. Een comfortabel tweepersoonsbed van pallets, voorzien van sfeervolle verlichting, met daarop echte matrassen. Daarnaast is nog voldoende ruimte voor een eenvoudige zithoek, wat opbergruimte en eventueel een babybedje. De tenten beschikken overigens ook over stroom en licht en op de hele camping is Wifi. Ook liggen er handdoeken voor je klaar. Deze kun je gebruiken in je eigen sanitair (douche, toilet en wastafel en spiegel), dat gelijk naast je tent staat. Iets wat zeker in deze tijd wel erg fijn is.

tent east nomads

Prachtige tenten met fijne bedden bij East Nomads

tent welkom reishonger

Het zit in de details, zoals het briefje op het bed bij aankomst

tent interieur

Ook het interieur is meer dan ruim ingericht. Omringd door hout en aardetinten waan je je midden in de natuur

Hide Away Achterhoek

Hide Away – kamperen in stijl bij East Nomads in de Achterhoek

Voor de rest leef je natuurlijk zoveel mogelijk buiten. Eten en drinken hoe je hier lokaal. Je hoeft jouw glampingplek niet te verlaten en alle ingrediënten komen uit de omgeving: yoghurt van de lokale boer, fruit van de teler uit de buurt, brood van de bakker om de hoek, een dinerkaart met gerechten van de beste restaurants uit de omgeving en je vindt er wijn uit lokale Nederlandse wijngaarden! Aan je picknicktafel op je eigen terrasje geniet je van een heerlijk lokaal ontbijtje. In de avond kun je een barbecuepakket bestellen, dat met BBQ en al bij je tent wordt gebracht. Of je gaat lekker uit eten, in het restaurant van de camping of in een lokaal restaurant in de omgeving. Ook kun je bij een van de medewerkers vanaf het menu je eten bestellen bij een lokaal restaurant en dat wordt dan tot aan je tent bezorgd. Je kunt ook dineren op een paar meter hoogte in de ‘High Dining’ op de camping.

Lokaal ontbijt East Nomads

Voor de ontbijtservice worden alle producten lokaal en regionaal ingekocht

tent ruimte

Een paar meter naast je ronde glamping tent staat je eigen privé sanitaire hokje

High dining - met de streekvlag van de Achterhoek

High dining – met de streekvlag van de Achterhoek

High dining East Nomads

High dining – eten op hoogte, inclusief prachtig uitzicht

Programma East Nomads

Tijdens je verblijf is er een basisprogramma met dagelijkse en wekelijkse activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld een yogasessie volgen, een massage of een manicure boeken. Er is een openluchtbioscoop, een kampvuur waar je marshmallows kunt roosteren of je kunt een film reserveren in een bus die tot bios is omgebouwd! Ook aan de sportievelingen is gedacht. Zo is er een badmintonveld, tafeltennistafel, jeu de boules-baan, sjoelbak en een spelletjeshuisje. Wil je er even op uit dan kun je fietsen of een tof eendje huren om er op uit te gaan. Genoeg te doen dus!

programma East Nomads

Er is een dagelijks wisselend programma

cinemabus

Een bus die tot bios is omgebouwd

openlucht bioscoop

De openlucht bioscoop

Hide Away East Nomads en In je Eendje

Huur je het lelijke eendje dan kun je er wat verder op uit

Kampvuurplaats van East Nomads

Kampvuurplaats van East Nomads

East Nomads met kinderen

Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Zo is er op de camping een speeltuin, een panna-veldje, een spelletjeshoek. Er is een trampoline, schommel en zandbak voor de kleinsten. Maar ook volop spelletjes, een mega sjoeltafel, tafeltennistafel en een minibieb. De biosbus waar iedere ochtend kinderfilms worden afgespeeld. In de buurt vind je een klimbos, een waterskibaan, een speelboerderij, (binnen)speeltuinen, zwembaden, bioscopen en kinderboerderijen in overvloed. Maar je vindt hier ook verborgen parels zoals bijvoorbeeld het grootste doolhof van Europa, een beleveniswereld met minidierentuin en andere supergave attracties. Eind september wordt zelfs een speciale week voor kinderen georganiseerd – Dromenland! Van de Woezel & Pip show tot Sesamstraat en Dora & Diego, er zijn elke dag shows en elke avond is er een spetterende mini disco!

Sjoelen East Nomads

Ook voor kinderen is er bij East Nomads genoeg te doen

East Nomads Playgarden

Een eigen speeltuin op het East Nomads terrein

zandbak en spelletjeshuisje

Een zandbak en een spelletjeshuisje

Knikkerbaan op stro

En een toffe knikkerbaan

minibieb Achterhoek

Bezoek de Achterhoek

De eerste locatie waar East Nomads is neergestreken is de Achterhoek, het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. In Aalten om precies te zijn. Een prima wandel- en fietsgebied (fietsen kun je bij East Nomads huren, ook met kinderzitje!). Op tal van mooie plekjes langs onze landsgrens zijn ‘groene’ grensovergangen aangelegd, speciaal bedoeld voor fietsers en wandelaars om ‘eventjes de grens over te wippen’. Ontzettend veel maisvelden zul je tegenkomen, maar ook graan en velden vol zonnebloemen. Traditionele theetuinen en zelfs wijngaarden. Herten, paarden en koeien kom je ook geregeld tegen. En vriendelijke Achterhoekers, die nog tijd hebben voor een praatje.

Hier geen grote of massale attracties of hotels, maar kleine persoonlijke familiebedrijven, waar je heerlijk kunt eten, drinken en overnachten in een gastvrije sfeer. Op weg naar de koeien en kalfjes bij speelboerderij De Neeth (aanrader voor kinderen!) raken we in gesprek met Herman Simmelink. Trots vertelt hij ons over het project ‘Samen voor de Patrijs’, waarmee hij de Gouden Mispel heeft gewonnen. Een prijs die wordt uitgereikt aan personen of organisaties die zich inzetten voor de bescherming van het Nederlands cultuurlandschap.

Fietsen in de Achterhoek

Fietsen kun je bij East Nomads huren

Koeien genoeg in de Achterhoek

boerderij achterhoek

De Achterhoek… groots in kleinschaligheid

coulisselandschap achterhoek

In het afwisselende coulisselandschap ontdek je telkens weer iets nieuws

Theetuin Achterhoek

In de Achterhoek genoeg theetuinen met prieeltjes en serres en uitzicht op het groen

Project Akkerranden

Project Akkerranden – voor de patrijs

Herman Simmelink

Gastvrije Achterhoekers

Speelboerderij De Neeth

Speelboerderij De Neeth

Pannenkoekenrestaurant De Neeth in Aalten

Pannenkoekenrestaurant De Neeth

East Nomads – culinair kamperen

Naast een regulier verblijf kun je ook kiezen voor een meerdaags culinair arrangement. Zo verrast het team van sterrenchef Ron Blaauw je met culinaire 6-gangendiners en verzorgt barbecuemaster Jord Althuizen volledige diners vanaf de grootste smokers van Nederland, zijn er speciale BBQ workshops en is er een uitgebreid randprogramma. Wie écht culinair wil kamperen kan deze zomer helemaal zijn hart ophalen.

bbq smokey goodness

Het zijn geen kinderachtige barbecues die Jord Althuizen met Smokey Goodness gebruikt

culinair genieten east nomads

Verblijf in de Achterhoek – oerend luxe

Ongedwongen kamperen, maar met alle faciliteiten waar je blij van wordt. Dus een grote, aangeklede tent met matrassen en naast de tent je eigen sanitair. Voor je tent een terras met picknicktafel en parasol. Daarnaast heeft East Nomads echt alle faciliteiten om een te gekke vakantie te hebben. Er staat een koffiebar, je kunt er meer dan prima eten en iedere dag bieden ze een mooi programma. Aan onze kinderen hadden we het hele weekend, letterlijk, geen kind. Die genoten van ons kampeeravontuur. Op de terugweg hebben we moeten beloven dat we volgend jaar terugkomen – als East Nomads weer ergens haar tenten opzet. Dat zou maar zo eens kunnen gebeuren….

koffiebar East Nomads

Nieuwsgierig geworden naar deze glamping in de Achterhoek? Je kunt nog steeds reserveren bij East Nomads! Wil jij je eigen luxe plek boeken, of meer lezen over de arrangementen en het programma? Neem een kijkje op de website van eastnomads.nl. East Nomads zal tot 30 september 2020 te reserveren zijn.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>