Israël en het Palestijns Gebied

Een lange en ingewikkelde geschiedenis

Beide volken dragen een groot trauma uit het verleden met zich mee, er zijn scores die vereffend moeten worden. Er is een plicht naar ouders, grootouders en voorouders. Het is een lange en ingewikkelde geschiedenis die aan alle politieke spanningen vooraf ging, en voor buitenstaanders is nooit helemaal te bevatten waar het nu eigenlijk allemaal over gaat.

De Palestijnen die je op een reis door Israël en de Palestijnse Gebieden tegenkomt, zijn eerder geneigd om over de situatie te klagen dan Israëli’s. Terwijl de Israëli’s vooral buitenstaanders op het hart willen drukken dat zij gewoon vrede willen. Dat zij de grootte van het grondgebied van Israël helemaal niet belangrijk vinden. Luister naar ze en krijg een beter beeld van wat hier werkelijk gaande is.

Jonge soldaten in Jeruzalem

Jonge soldaten in Jeruzalem

Een gratis e-book

Een erg goed boek om meer van de Palestijnse situatie te begrijpen is ‘Het Verraad van Bethlehem’ van Matt Beynon Rees. Dit is een spannende detective die zich op de Westelijke Jordaanoever afspeelt. De schrijver heeft op erg integere wijze de denkwijze van de Palestijnen in het verhaal verwerkt. Je kunt het boek gratis als e-book bij de Online Bibliotheek lenen.

Liselore

Tekstschrijver at Liselore Verschuren
Liselore kan niet genoeg van reizen krijgen. Ieder hoekje van de wereld vindt ze bijzonder en ze rust dan ook niet voordat ze alle hoekjes heeft gezien. De teller staat inmiddels op 30 verschillende landen, maar daar is ze nog lang niet tevreden mee. Favoriete landen zijn China, Peru en Cambodja. Bovenaan haar verlanglijstje staan Marokko en Zuid Afrika.
Liselore