Israël en het Palestijns Gebied

Een processie van Franciscanen

Een evenement wat in ieder geval makkelijk mee te pakken is, is de processie die iedere vrijdagmiddag in Jeruzalem plaatsvindt. Vanaf 3 uur ’s middags lopen de Franciscanen vanaf de Leeuwenpoort met een groot houten kruis over de Via Dolorosa. Dit is de kruisweg die Jezus Christus met het kruis op zijn schouders zou hebben afgelegd.

Bij iedere ‘statie’ (een moment van de kruistocht die in de Bijbel wordt beschreven) wordt halt gehouden en wordt de Bijbel voorgelezen. Iedereen is welkom om mee te lopen.

Wil je meer weten over de staties en de route? Kijk dan op de website De Zusters van O.L.V. ten Bunderen, zij hebben alles uitgebreid beschreven.

De processie van Franciscanen in Jeruzalem

De processie van Franciscanen in Jeruzalem

Liselore

Tekstschrijver at Liselore Verschuren
Liselore kan niet genoeg van reizen krijgen. Ieder hoekje van de wereld vindt ze bijzonder en ze rust dan ook niet voordat ze alle hoekjes heeft gezien. De teller staat inmiddels op 30 verschillende landen, maar daar is ze nog lang niet tevreden mee. Favoriete landen zijn China, Peru en Cambodja. Bovenaan haar verlanglijstje staan Marokko en Zuid Afrika.
Liselore