Israël en het Palestijns Gebied

Over het algemeen zijn dit de populairste plaatsen:

 • Tel Aviv is een moderne stad aan de kust. Overdag kun je aan het strand liggen en ’s avonds kun je feesten in hippe discotheken. Uiteraard zijn er ook veel modieuze winkels en restaurants.
 • De oude stad van Jeruzalem mag je onder geen beding overslaan als je in Israël bent. Legendarische bezienswaardigheden als de Klaagmuur, de Tempelberg, de Rotskoepel, de Heilige Grafkerk, de Al Aqsamoskee en het Israël Museum zijn hier allemaal te vinden. Maar ook de eeuwenoude smalle steegjes van de oude stad zijn een attractie op zich.
 • Akko is een oude kruisvaardersstad aan de kust van de Middellandse Zee. Hier kwamen in de Middeleeuwen de kruisvaarders aan wal om het heilige land te veroveren. Er zijn hier nog veel sporen van terug te vinden, waaronder in de oude citadel.
 • In Nazareth staat een enorme, moderne kerk, de Basiliek van de Aankondiging. Volgens de rooms-katholieke traditie verscheen op deze plek de aartsengel Gabriël aan de maagd Maria. Het bijzondere is dat deze kerk om een eeuwenoude grot is gebouwd, in deze grot zou Maria hebben geleefd. De grot is binnen in de kerk te zien.
  Een smal straatje in Nazareth

  Een smal straatje in Nazareth

 • Safed is een gezellig, Joods orthodox stadje in de bergen waar je fijn op een terrasje kunt neerstrijken. Er zijn hier een aantal mooie synagogen die je kunt bezoeken.
 • Het stadje Tiberias ligt aan het beroemde meer van Galilea. Om dit meer zijn talloze beroemde bijbelse plaatsen te bezichtigen, maar je kunt ook aan de strandjes om het meer liggen en in het meer zwemmen.
 • Massada is een citadel op een rots in het zuiden van Israël. Het fort van Massada was rond het begin van onze jaartelling een veilige vluchtplaats waar Israëlieten konden schuilen tegen de Romeinse bezetters. Toen de situatie van de Israëlieten in Massada in 70 na Christus uitzichtloos was geworden, pleegden alle Israëlieten zelfmoord zodat ze niet door hun vijanden gepakt konden worden.
 • Bethlehem ligt in het Palestijns Gebied, maar is goed bereikbaar vanuit Jeruzalem. In Bethlehem staat de Geboortekerk. Deze kerk en de bijbehorende Geboortegrot zijn interessant, maar het is minstens net zo interessant om voorbij de muur te gaan en voet op Palestijnse bodem te zetten.
 • Natuurlijk kan de Dode Zee niet in dit lijstje missen. Ein Bokek is een van de makkelijk bereikbare plaatsen waar je de Dode Zee in kunt duiken, om vervolgens gewoon te blijven drijven.

Liselore

Tekstschrijver at Liselore Verschuren
Liselore kan niet genoeg van reizen krijgen. Ieder hoekje van de wereld vindt ze bijzonder en ze rust dan ook niet voordat ze alle hoekjes heeft gezien. De teller staat inmiddels op 30 verschillende landen, maar daar is ze nog lang niet tevreden mee. Favoriete landen zijn China, Peru en Cambodja. Bovenaan haar verlanglijstje staan Marokko en Zuid Afrika.
Liselore