Winterse safari op Lake Resort Beekse Bergen

In de winter op safari? In Nederland? Doen, zeggen wij! Bij Safaripark Beekse Bergen kunt je de Big Five in de sneeuw spotten! Neem een kijkje in de stallen bij de pas geboren olifantjes, maak plezier op de schaatsbaan, neem een duik in het zwembad en geniet van winterse smaken! Als kers op de taart ontdek je de magie van het licht tijdens de Light Safari. Boek een verblijf op het park, inclusief toegang tot het safaripark, de lichtsafari en alle faciliteiten op het park. Maak je op voor een winter vol onvergetelijke herinneringen!

Winterse safari Beekse Bergen

Voor een bijzondere dierentuin hoef je geen verre reis te maken. Safaripark Beekse Bergen is groot. Een park met een Afrikaans karakter. Je kunt er de Big Five spotten… in de sneeuw! De verschillende diersoorten worden gehouden op uitgestrekte open vlaktes. Giraffen, zebra’s, neushoorns. Olifanten en struisvogels. Leeuwen en jachtluipaarden. Hyena’s en wilde honden. Gorilla’s en impala’s. Gnoes, antilopen en Kaapse buffels. Je kunt langs de dierenverblijven wandelen, of er dwars doorheen gaan met de bus, boot of auto.

winterse safari beekse bergen

Helaas kan het bij winterse temperaturen voorkomen dat niet alle dieren (de hele dag) naar buiten kunnen. Zo ook vorige week tijdens ons verblijf. Het ijs zorgt ervoor dat de apen zo van hun eilandjes af kunnen lopen. En voor sommige dieren is het gewoonweg te glad. Beekse Bergen heeft daarvoor een heel leuke oplossing bedacht; je mag tijdens bepaalde uren een kijkje nemen in de stallen. In dit geval de Wongo stal (bij het nieuwe Safari Hotel) en de Masai Mara stal (bij het Safari Resort).

Als niet alle dieren buiten zijn, en een gure wind de gevoelstemperatuur doet dalen, is het erg fijn dat je de verschillende safarivormen mag combineren. Alle safari’s zitten bij je entreebewijs inbegrepen, dus je mag met de bus en de boot mee, of zelf de autosafari rijden. Je kunt opstappen nabij het Safariplein bij de entree of bij het Kongoplein achterin het park. Het leuke is dat de ranger je tijdens de safari van alles vertelt over de dieren op het park. Weet jij bijvoorbeeld wat het kost om een dier te kopen van een andere Europese dierentuin?

zuidelijke cheetah

afrikaanse olifant sneeuw

safaripark beekse bergen olifanten

beekse bergen bussafari vliegtuig

bussafari vacht poep voelen

Je mag zelfs allerlei spullen voelen en ruiken, zoals vacht en… poep! Een avontuurlijke en leerzame safari in één!

Een leerzame reis door de wereld van Beekse Bergen

Tijdens zo’n bezoekje aan de stallen, of tijdens de safari, kom je al snel meer te weten over hoe deze Brabantse dierentuin alles doet wat in haar macht ligt om deze dieren te beschermen. Safaripark Beekse Bergen zet zich in voor het soortbehoud van bedreigde diersoorten als de neushoorn, cheeta en chimpansee. De grootste bedreiging zijn wij, de mens. De dieren worden gedood uit angst. Of voor de handel in hun huid, vlees of hoorns. Ook versnippert hun leefgebied en wordt het door vernietiging steeds kleiner.

Door het verdwijnen van hun habitat en stroperij neemt de verspreiding van veel soorten sterk af. Dierentuinen werken samen om bedreigde soorten te fokken en kweken. Zeldzame dieren worden ook niet verkocht aan dierentuinen onder elkaar, maar uitgeruild. Beekse Bergen zorgt voor goede fokprogramma’s door dieren tussen verschillende Europese dierentuinen uit te wisselen om zo een genetisch gezonde reservepopulatie voor de bedreigde dieren te creëren cq behouden. Het enige waarvoor betaald moet worden is het transport. En ze werken samen met allerlei partijen als Stichting Wildlife; om de wilde dieren in de natuur te beschermen, rangers te trainen de leefgebieden te beschermen, anti-stroperseenheden in te zetten en om dieren op te vangen. Maar ook door onderzoek, bescherming tegen ziektes en door lokale gemeenschappen voor te lichten.

Je zult versteld staan van de lange lijst van (ernstig) bedreigde en kwetsbare diersoorten in de collectie van het safaripark: westelijke laaglandgorilla, rode vari, Afrikaanse wilde hond, jachtluipaard, Afrikaanse olifant, breedlipneushoorn, grévyzebra, rothschildgiraffe, okapi, zwartvoetpinguïn, witwanggibbon, rode panda, Siberische tijger, banteng, przewalskipaard, Mesopotamisch damhert, Vietnamees sikahert en Chileense flamingo. En dan zijn er nog de dieren die in de gaten worden gehouden omdat ze er niet ver vanaf zitten om ook als bedreigde diersoort aangemerkt te worden: gevlekte hyena, panter, wrattenzwijn, sitatoenga, sabelantilope, ringstaartmaki, blesbok, withandgibbon, Maleise beer en doodshoofdaap.

Het zal je dan ook niet verbazen dat ze er bij Beekse Bergen ontzettend trots op zijn dat er zoveel jonge dieren geboren worden. Een met uitsterven bedreigde banteng, vier leeuwenwelpjes, twee Kaapse buffels, zebra’s, twee Pater Davidsherten, één kameel en vijf Vietnamese sikaherten. Een bedreigde okapi. Zelfs een West-Afrikaanse chimpansee. En niet lang geleden natuurlijk de twee kleine olifantjes; het derde kalfje wordt nog deze winter verwacht! Heel bijzonder als je bedenkt dat er jaarlijks gemiddeld vier tot zeven Afrikaanse olifanten in Europese dierentuinen geboren worden!

rüppells gier beekse bergen

De Rüppells gier, die meer dan 10 km hoog kan vliegen

gevlekte hyena sneeuw

Gevlekte hyena’s, de grootste, agressiefste en luidruchtigste hyenasoort

hyena sneeuw

Gevlekte hyena

giraffe beekse bergen

indische antilope beekse bergen

De Indische antilope, een snelheidskampioen net als het jachtluipaard

nijlkrokodil beekse bergen

Wist je dat een nijlkrokodil wel een jaar zonder eten kan?!

przewalskipaard sneeuw

Het Przewalskipaard, een echt oerpaard dat gezien wordt als voorouder van de huidige paarden

zuidelijk jachtluipaard

safaripark beekse bergen weetjes

Light Safari Beekse Bergen

En na een leuke dag in het safaripark, komt er ‘s avonds een regenboog van lichtgevende dieren, bloemen en planten tot leven langs de wandelsafari. Dit is echt een route om van te genieten met de hele familie! Echt een waanzinnig mooie, kleurrijke, winterse dierenwereld! De hele winter verandert Safaripark Beekse Bergen ‘s avonds in een kleurrijke wereld van levensgrote, lichtgevende dieren, bloemen en planten. Op 6 december was de feestelijke opening van de allereerste editie van deze Light Safari in Beekse Bergen, met entertainment in het park en extra winterse sferen.

De Light Safari duurt nog tot eind februari. Er moeten aparte tickets voor gekocht worden, tenzij je verblijft in het Safari Hotel, het Safari Resort of het Lake Resort. Dan mag je tijdens je verblijf elke avond naar de lichtsafari! Langs de speciaal uitgezette route van Light Safari kun je op verschillende plekken genieten van winterse hapjes en drankjes. Lekker opwarmen dus met een kop erwtensoep, broodje Bal of warme chocolademelk. Het Winterplein, in principe aan het einde van de route, is een winterwonderland met onder andere een schaatsbaan, glow in the dark schmink en LED hairwraps. Eigenlijk dus ook heel leuk om te doen vóór je begint aan de Light Safari!

Tip: vergeet niet tijdens de lichtsafari een kijkje te nemen in de olifanten- en giraffenstal en het apenverblijf.

light safari beekse bergen olifant

light safari beekse bergen kameleon

beekse bergen light safari onderwater

light safari beekse bergen masker

beekse bergen light safari overdag

Zelfs overdag zijn de planten en dieren van de Light Safari mooi om te zien

lightsafari beekse bergen by night

lightsafari beekse bergen pauw

lightsafari beekse bergen kleurrijk

Overnachten in Afrikaanse sferen op het Lake Resort

Het Lake Resort Beekse Bergen, voorheen bekend onder de naam Vakantiepark Beekse Bergen, ligt tegen het gelijknamige Safaripark Beekse Bergen aan. De verrassend leuke accommodatie is dan misschien net iets minder luxe dan het Safari Resort of het gloednieuwe Safari Hotel, en je mist bij het wakker worden het uitzicht op de savanne vol dieren, maar je krijgt hier absoluut waar voor je geld. Je verblijft ‘s winters in een ‘jungalow’, een bungalow in dierenprint, en hebt onbeperkt toegang tot het safaripark, inclusief gratis parkeren. Je verblijf is ook nog eens inclusief gratis toegang tot de light safari in het safaripark. Daarnaast kun je gebruikmaken van heel veel faciliteiten voor gezinnen en slaap je in een heerlijk bosrijke omgeving, aan het mooie grote Victoriameer. De Struisvogelexpress, een treintje, brengt je desgewenst naar de ingang van het safaripark.

Het nieuwe centrumgebouw Ganvie Village is prachtig, in uitstraling, beleving én in afwerking. Het idee is om je -door bouwstijl, kleurkeuzes, patronen en materiaalgebruik- de sfeer te laten proeven van het echte Ganvie Village in Benin, een authentiek vissersdorp en een van de belangrijkste plekken voor de Ewe, een negerstam in het westen van Afrika. De huizen van dit 20.000 inwoners tellende dorp staan allemaal op palen in het water van Lake Nokoué. Restaurant Labadi is een verwijzing naar een bekend strand in Accra, waar veel locals samenkomen. Een bijzondere verwijzing naar de prachtige Afrikaanse kust is de kralenmuur. Deze grote kralen symboliseren de gekleurde dobbers die de vissers uit de regio gebruiken bij het vangen van vis. Het zwembad Etsi Pool is dan weer geïnspireerd op het Afrikaanse ‘stilt village’ Nzulenzu in Ghana, waar de huizen op palen boven de lagoon gebouwd zijn. Kijk maar eens naar de glijbanen, waar je over de houten steigers, langs de netten klimt, en de huisjes op palen ontdekt voordat je van de glijbaan naar beneden roetsjt.

lake resort beekse bergen jungalow giraf

Giraffen jungalow

lake resort beekse bergen ontbijt

Zulke ontbijtjes in je jungalow… ❤️

ganvie village beekse bergen lake resort

Wat Karibu Town is voor het Safari Resort, is Ganvie Village voor het Lake Resort

lake resort beekse bergen restaurant labadi

En wat restaurant Moto is voor het Safari Resort, is restaurant Labadi voor het Lake Resort

victoria lake resort

beekse bergen jungalow giraf

Winters entertainment

Hoe fijn is het om terug te komen in het vakantiepark na je safari, en in het lekker warme binnenbad te mogen duiken? Schuif ‘s avonds gezellig aan bij het kampvuur, doe mee met de lampionnentocht of geniet van de theatervoorstellingen in het theater bij Kodidi Ground. Jongere kinderen sluiten de dag af met een leuk voorleesverhaal of door nog even mee te dansen op de leukste safarihits bij de minidisco. Wakker worden kan met een lekkere kop koffie bij het restaurant, terwijl de kinderen zich vermaken met de rangers, of met een leuke knutselactiviteit. In de middag kunnen ze vingerverven, levend kwartet spelen, hun kennis over dieren testen in een quiz of mee op een winterwonderwandeling. In het weekend zijn er veel extra activiteiten en kun je naar het jungletheater of zelf een mooi souvenir maken in de werkplaats. Houten puzzels, een fotolijstje of vleermuizenkasten. Superleuk!

Voor meer winters entertainment kun je het best de speciale Beekse Bergen app downloaden. Want je kunt, ook in de winter, heel regelmatig op avontuur samen met de rangers op het Lake Resort. Je kunt je verblijf extra speciaal maken door verschillende avontuurlijke activiteiten bij te boeken.

lake resort beekse bergen speeltuin

lake resort beekse bergen winter

lake resort beekse bergen kokodi playground

Kokodi Playground in Ganvie Village

zwemmen lake resort etsi pool

Wat Maji Springs is voor het Safari Resort, is Etsi Pool voor het Lake Resort

lake resort beekse bergen etsi pool

Het zwembad is geïnspireerd op het Afrikaanse ‘stilt village’ Nzulenzu in West-Afrika

etsi pool lake resort beekse bergen

8x waarom zo’n winterse safari op het Lake Resort Beekse Bergen zo leuk is

  • Waar voor je geld: overnacht op een steenworp afstand van het safaripark op Lake Resort Beekse Bergen in een jungalow aan het Victoriameer
  • Culinair genieten in een van de restaurants, op het Lake Resort, het Safari Resort of in het Safari Hotel
  • Beleef waterpret in zwembad Etsi Pool of Maji Springs
  • Animatieprogramma: op avontuur met de rangers, knutselen, kampvuur
  • Onbeperkt toegang tot onder andere het Safaripark Beekse Bergen inclusief gratis parkeren
  • Deze winter onbeperkt genieten van toegang tot Light Safari indien je overnacht tijdens het event
  • Tip: boek tijdens de vroegboekcampagne of maak gebruik van de lastminute korting
  • En: huisdieren zijn welkom op het Lake Resort

light safari beekse bergen winterplein

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>