Safari in wildreservaten

Zuid-Afrika is natuurlijk dé safaribestemming bij uitstek. Hier kun je namelijk de welbekende ‘big five’ in hun natuurlijke leefomgeving zien in plaats van in de Nederlandse dierentuinen.

Zuid-Afrikaanse safari in wildreservaten

Zuid-Afrika is natuurlijk dé safaribestemming bij uitstek. Hier kun je namelijk de welbekende ‘big five’ in hun natuurlijke leefomgeving zien in plaats van in de Nederlandse dierentuinen.

Je kunt ervoor kiezen om met een eigen huurauto de diverse wildparken te bekijken, maar een andere optie is het bezoeken van verschillende (privé) wildreservaten door middel van een groepsrondreis door Zuid-Afrika.

Het beroemde Krugerpark
Een van de meest bekende nationale parken van Zuid-Afrika is het Krugerpark. Dit is een omvangrijk park met een groot scala aan diverse diersoorten waar ook verschillende wildreservaten aan grenzen of zelfs in gelegen zijn. Maar naast het Krugerpark zijn er natuurlijk nog een heleboel andere mooie mogelijkheden op het gebied van wildreservaten in zowel het noorden als het zuiden van Zuid-Afrika. De keuze is aan jou!

Dichtbij de natuur
Het grote voordeel van een safari door de wildreservaten is dat je het gevoel krijgt alsof je dichtbij de natuur en de dieren bent. Dit komt omdat je de tocht in open voertuigen aflegt, waardoor je de dieren echt bijna kunt aanraken. En de speciale rangers kunnen, door hun jarenlange ervaring, erg veel informatie geven over de dieren zelf, hun leefomgeving en aparte gewoontes. De kans om veel wilde dieren te zien is dus erg groot! Deze rangers boek je er meteen bij, wanneer je kiest voor het verblijf in een privé safarilodge.

Leopard Zuid-Afrika safari

Avontuurlijk overnachten in de ‘bush’
Voor de echte avonturiers bestaat er de mogelijkheid om in een tent midden in de natuur te overnachten. Deze luxe tenten zijn erg compleet, zelfs met een badkamer ensuite. Het is absoluut verboden om met een eigen tent te kamperen in wildparken. Wanneer je in een tent slaapt, ervaar je de nachtelijke geluiden van de omgeving en het nachtleven van de dieren zelf. Ben je niet zo avontuurlijk? Dan kan er altijd gekozen worden voor verschillende soorten chalets. Je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt en zelfs beschikken over een eigen natuurlijke ‘plunge pool’. Zo kun je lekker ontspannen na een indrukwekkende dag.

Het is absoluut verboden om met een eigen tent te kamperen in wildparken

Het is erg verstandig om het verblijf, of dit nu in een chalet of een tent is, in een privé wildreservaat vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen. En hierdoor ben je in Zuid-Afrika zelf geen tijd kwijt om een geschikte lokatie te vinden, maar kun je al deze tijd besteden aan het met volle teugen genieten van deze bewonderenswaardige reis.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>