Articles

Rondreis langs alle highlights van Marokko

Een rondreis Marokko is bijzonder, indrukwekkend, cultureel en actief. Een land met een uiterst vriendelijke bevolking, een zonnig klimaat en een veelzijdige cultuur. Zo dichtbij, maar zo exotisch. Je wordt verrast door de meest betoverende landschappen. Door prachtige paleizen en moskeeën in de kleurrijke souks van de vier koningssteden Rabat, Meknes, Fès en Marrakesh. Door eeuwenoude kasbahs, imponerende oases en spectaculaire bergkloven. Ga mee op een betoverende rondreis langs alle highlights van Marokko!

Lees verder  

Vijf verborgen watervallen

Van een smal, lieflijk smeltbeekje dat zijn weg naar beneden vindt tot het woeste gedonder van enorme watermassa’s die van honderden meters hoogte op een rotsbedding stukslaan: het fenomeen ‘waterval’ blijft reizigers boeien. Booking.com onthult vijf verborgen watervallen die het omrijden waard zijn.

Lees verder  

Rabat on a budget

Rabat is de hoofdstad van Marokko waar de tijd heeft stilgestaan. De extreem goedkope taxi’s, de historische stadsmuur, de lage prijzen voor voedsel en de oude krakkemikkige huizen zijn hier een goed voorbeeld van. Rabat biedt ook genoeg bezienswaardigheden waar elke toerist van zal smullen. Daarom mijn tips voor Rabat on a budget!

Lees verder  

Ontdek de woestijn van Marokko

Marokko heeft genoeg waanzinnige gebieden, steden en dorpen om naartoe te gaan. Maar welke plekken je ook aandoet, één hoogtepunt mag je sowieso niet overslaan tijdens een rondreis door Marokko. En dat is de woestijn. Want als je Marokko zegt, zeg je de Sahara en die vind je bijvoorbeeld in de buurt van Zagora, waar je vanaf Marrakech gemakkelijk naartoe kunt reizen. Er zijn verschillende manieren om de woestijn te ontdekken. Ga op avontuur met een 4×4 of stap op een mountainbike. Maak een rit op een kameel en overnacht in een nomadenkamp.

Lees verder  

Met de motor door Marokko

Marokko, land van hete woestijnen en besneeuwde bergtoppen, steden vol onbekende geuren, geluiden en kleuren, mannen in djellaba’s, vrouwen met sluiers, en op je bord couscous, veel smakelijke kruiden en tajines gevuld met lamsvlees of kip. Het is een fantastisch land om per motor te verkennen, zeker als je voor de all road versie kiest.

Lees verder  

Het sprookje van Marokko

1. De medina van Fes Mijn reis startte in Fes, dat de grootste medina van Marokko heeft. En meteen, dwalend door de straatjes en steegjes van deze stad, voelde ik mij als in een sprookje. Smalle steegjes die een doolhof lijken te vormen. Ik liep in een verlaten gedeelte en zodra ik de bocht omhing stuitte ik op een drukke, …

Lees verder  

Marokko – vloeibaar goud

Marokko – off the beaten track. Geiten klauteren hoog door de toppen van de bush. Vrouwen willen me aan de Marokkaanse viagra hebben. Het Marokkaanse platteland heeft iets speciaals…

Lees verder  

Do’s en don’ts in Marokko

Wie naar Marokko gaat, stapt in een wereld van kamelenkaravanen, dadelpalmvalleien, Arabische paleizen en geurige soeks. Wat mag je absoluut niet overslaan en wat is onderweg een no-go? We zetten hier onze do’s en don’ts voor Marokko op een rijtje.

Lees verder  

Rondreis Marokko: even proeven!

Met een reis naar Marokko creëer je je eigen sprookje van duizend-en-één nacht. Het is maar vier uur vliegen en dan wandel je een compleet andere wereld binnen. Palmoases, vriendelijke berberdorpjes en soeks vol kruiden: dat is het échte Marokko.

Lees verder  

Medina aan zee: Essaouira

Authentiek en relaxed, zo kan de Marokkaanse havenplaats Essaouira het best worden omschreven. De prachtig aan zee gelegen Medina en de lokale cultuur maken van Essaouira een exotische bestemming die tijdens een reis door Marokko niet gemist mag worden.

Lees verder  

Fez: Marokko op z’n best

Fez bestaat al ruim dertien eeuwen en dat is te zien. De medina -het oude centrum- is een waar labyrint van smalle, overdekte steegjes die steeds maar weer dood lijken te lopen. Aan weerszijden van de steegjes vind je de ateliers van ambachtslieden en de winkeltjes van verkopers.

Lees verder