Top 5 roadtrips van 2020

Iedereen kan wel een beroemde roadtrip opnoemen. Van legendarische wegen zoals The Great Ocean Road in Australië en Route 66 in Amerika tot de Noordelijke Yungasweg in Bolivia, officieel de gevaarlijkste weg ter wereld. Wij hebben voor 2020 een top 5 gemaakt van adembenemende routes die je een keer gereden moet hebben. Onze top 5 roadtrips van 2020 lees je hier!

#1 Great Ocean Road – roadtrip Melbourne naar Adelaide, 253 km

Een van de meest iconische autoroutes ter wereld en misschien wel de gaafste roadtrip die je in je leven kunt maken. Een relatief korte -maar adembenemende- roadtrip. We hebben het over de Great Ocean Road, de beroemdste route van Australië. De route is een groot eerbetoon aan de Eerste Wereldoorlog. Soldaten bouwden de weg in 1932 als herinnering aan de mannen en vrouwen uit de regio die meestreden in de woelige oorlogsjaren. De aanleg was een pittige klus: de weg voert je mee langs watervallen, weelderige regenwouden, door de dikbeboste gebieden van de Great Otway National Park en natuurlijk langs gigantische kliffen. De roadtrip aan de zuidkust van Australië voert je verder langs de Twelve Apostles, London Arch en het legendarische surfstrand van Bells Beach.

roadtrips in Australie

De mannen van het bekende tv-programma ‘Top Gear’ hebben de Great Ocean Road uitgeroepen tot mooiste autoroute ter wereld.

#2 Route Napoleon – roadtrip Grenoble naar Cannes, 439 km

Deze historische bergroute, ook bekend als Route 85, volgt het traject dat Napoléon Bonaparte volgde toen hij terugkeerde uit ballingschap van het eiland Elba. Vanuit de prachtige Franse Rivièra slingert de weg in noordelijke richting langs de voeten van de Alpen. Het is één van de mooiste wegen van Frankrijk. Tijdens de rit door diverse landschappen kom je op prachtige plaatsen, zoals het middeleeuwse kasteel in Tallard, het knusse plaatsje Sisteron, en Grasse dat de wereldwijde hoofdstad van de parfum is. Hier kan je een auto huren in Frankrijk.

roadtrips Frankrijk

Volg het historische spoor van keizer Napoléon door de lavendel- en jasmijnvelden, glooiende heuvels, dennenbossen en de rotsformaties van het regionale natuurpark van Verdon.

#3 Dalton Highway – roadtrip Alaska, 667 km

De Dalton Highway, ook wel State Route 11 of Haul Road genoemd, staat bekend als Amerika’s eenzaamste weg! Het is een van de meest uitdagende wegen van Amerika, waarop je kennismaakt met het eindeloze en intrigerende landschap van Alaska. Zo tik je tijdens een roadtrip over deze weg slechts 3 kleine steden aan. En naar restaurants, tankstations of hotels kun je fluiten!

Alaska roadtrips

De tocht over de Dalton Highway slingert door de toendra’s. Onderweg stop je bij de Alaska Pipeline en natuurlijk bij de poolcirkel. Ook maak je een wandeling over de eindeloze toendra, waarbij je de permafrost zelf kunt voelen. Dit is een schitterende roadtrip waarbij je kennismaakt met de ongerepte natuur van Alaska.

#4 Amalfikust – roadtrip Positano naar Vietri sul Mare, 56 km

De Amalfikust is één van de mooiste kustgebieden in Italië en kun je het beste ontdekken met een auto. De roadtrip langs de Amalfikust begint in het westen (in het dorp Positano) en loopt door tot Vietri sul Mare in het oosten. Als je met de auto de Amalfikust binnenkomt via de route SS163, stop dan even bij het bord Positano. Daar heb je namelijk een fantastisch uitzicht over de beroemde gekleurde huizen, klifwanden en de azuurblauwe Tyrreense Zee.

amalfikust

Positano is zo’n stadje dat je vaak terugziet op ansichtkaarten. Dit stadje wordt ongetwijfeld een van de hoogtepunten van jouw roadtrip langs de Amalfikust!

#5 Route 66 – roadtrip Chicago naar Los Angeles, 3.940 km

Als er íets is wat niet op je bucketlist mag ontbreken dan is het wel Route 66, verreweg de bekendste highway van de Verenigde Staten. De weg begint in Chicago en eindigt bijna 4000 kilometer verder aan het strand van Santa Monica, in Los Angeles. Tot aan het einde van de jaren 50 was Route 66 de belangrijkste oost-westverbinding van de Verenigde Staten en werd voor miljoenen mensen de ‘Highway van de hoop’ genoemd.

route 66 roadtrips

Een roadtrip over Route 66 brengt je langs de beboste heuvels van Missouri, legendarische plaatsjes in Kansas, met cowboy dorpjes en indianen reservaten in Oklahoma en Texas.

Top 5 roadtrips 2020

Wil jij binnenkort ook een van onze Top 5 roadtrips gaan rijden? Check dan ook zeker even de website van Easyterra.nl. Hier zie je meteen de prijzen van autoverhuur voor jouw bestemming. En heb je zelf nog tips voor een ultieme roadtrip? Laat het ons dan weten in de comments onder dit artikel.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>