Top 10 bijzondere hotels

Eerder dit jaar publiceerde Reishonger de top 10 hotels van 2012, gebaseerd op meer dan dan 500.000 beoordelingen van Expedia. Reishonger presenteert graag een aantal bijzondere alternatieven voor een overnachting: wat dacht je van een nachtje slapen in een gecrasht vliegtuig? Of wakker worden in een koraalrif, omgeven door scholen tropische vissen? De top 10 meest bijzondere hotels wereldwijd!

Hotel & Igloo Village Kakslauttanen, Lapland
Verstopt in de bossen in het hoge noorden van Lapland ligt deze bijzondere accommodatie Kakslauttanen. Bekijk vanuit je bed het Noorderlicht en de sterrenhemel van de zuivere Antarctische lucht. Wie opzoek is naar een nóg authentiekere sneeuwervaring, kan logeren in een van sneeuw gemaakte iglo. Je kunt hier zelfs trouwen in een sneeuwkapel!

Magic Mountain Lodge, Chili
Het Magic Mountain hotel in Chili is gebouwd als een kunstmatige vulkaan, bedenkt met planten en mos. Uit de krater stroomt water en de voordeur is alleen te bereiken via een hangbrug. Een uniek hotel!

The Giraffe Manor, Kenia
The Giraffe Manor werd al in 1932 geopend, maar in 1974 kreeg het zijn huidige functie: een opvanghuis voor de Rothschild Giraffe, die door de opkomst van de bebouwing en infrastructuur een groot deel van hun leefgebied kwijtraakten. Hierdoor werden ze met uitsterven bedreigd, waardoor er werd besloten de Rothschild Giraffes naar het landgoed te halen. Door deze actie zijn er nu generaties Rothschild Giraffes woonachtig op het enorme landgoed. Tegenwoordig is The Giraffe Manor een exclusief hotel net buiten het centrum van Nairobi met een unieke beleving. De giraffes die op dit moment op het landgoed leven zijn nieuwsgierig en je zult ze dan ook veelvuldig tegenkomen tijdens je verblijf.

Hang Nga Hotel, Vietnam
Gelegen in het berglandschap van Dalat ligt een van de vreemdste hotels ter wereld. Het is Vietnam’s meest bijzondere bouwwerk, dat door de lokale bevolking bekend staat als het “gekke huis”. Qua hotel is het er erg eenvoudig maar het blijft een must om eens in een van de “gekste huizen van de wereld” te verblijven.
Meer informatie: Hang Nga Hotel

Bushmen Lodge, Zuid Afrika
Verblijf in een unieke grotwoningen midden in het Kagga Kamma Private Game Reserve in de nog ongeschonden wildernis in het zuidelijke gedeelte van de Cederbergen, op 3 uur rijden van Kaapstad. In deze omgeving vind je de Bushmen Lodge waar je kan overnachten in één van de 10 zeer bijzondere grotwoningen.

Hotel Costa Verde, Costa Rica
In het Manuel Antonio National Park van Costa Rica kan je slapen in een “gecrashte 727”. Het is een luxe ingericht vliegtuig met prachtig uitzicht over het tropische regenwoud van Costa Rica.
Meer informatie: Costa Verde

Poseidon Undersea Suite, Fiji
Het Poseidon Undersea Resort op Fiji is ‘s werelds eerste onderwaterhotel. Bekijk hieronder de prachtige beelden van het hotel, die zeggen meer dan woorden!

Songjiang Shimao Resort, Shanghai
Een hotel dat nog gebouwd moet worden, maar waarvan de ontwerpen al zijn goedgekeurd. Het hotel wordt gebouwd in een oude steengroeve en zal meer dan 400 kamers krijgen. Als de plannen doorgaan is de bouw van het hotel van de toekomst in 2017 afgerond.

Martijn
  1. Sjoerd H zegt:

    Kwam ook nog een andere website tegen met een soortgelijke top 10: traveloo.nl. Volgens mij moeten jullie beiden de volgende keer maar na gaan denken over een top 20 omdat er te veel hotels noemenswaardig zijn!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>