The Vespa Trip: ontdek Toscane, Amalfi of de Provence op een Vespa

Op vakantie naar Italië maar dan net een tikje origineler. Weleens van The Vespa Trip gehoord? The Vespa Trip is een meerdaagse roadtrip waarbij je op authentieke Vespa's door de allermooiste plekjes van Toscane en Amalfi rijdt. En dit jaar is ook de prachtige Franse regio de Provence toegevoegd aan het aanbod van The Vespa Trip. Deze trip moet gewoon op jouw wensenlijstje staan!

Vespa Trip Italië

The Vespa Trip is ultime genieten van de vrijheid en rust als je met een authentieke Vespa door de prachtige landschappen van Toscane, Amalfi of Provence tuft.

The Vespa Trip

Wat is er romantischer dan al rijdend met een authentieke Vespa de mooiste streken van Italië en Frankrijk te ontdekken? De warme zon op je huid. Je snuift de heerlijke geuren van het landschap op, terwijl je fraaie zonnebloemvelden en wijngaarden aan je voorbij ziet gaan.

Je kan de Vespa Trip in je eentje doen, met GPS en roadbook waarin de routes klaarzitten. Lekker solo trippen op je eigen tempo, stoppen waar je wilt. Het is ook mogelijk de gids te volgen en de trip te beleven met andere Vespa Trippers. Het is hoe dan ook een unieke manier om ondergedompeld te worden in de lokale cultuur! Nog nooit op een Vespa gereden? Geen probleem, bij aanvang kan je optioneel een Start-to-Vespa les volgen waarin alles uitgelegd wordt.

Vespa trip

Cruise op de meest iconische scooters ter wereld langs de allermooiste plekjes van Toscane, Amalfi of de Provence, ver weg van het geëffend en platgelopen toeristische pad. Je rijdt langs onontdekte pareltjes, gezellige barretjes en restaurants van traditionele Italiaanse of Franse families.

Op vakantie naar Italië maar dan net een tikje origineler - Amalfikust

Op vakantie naar Italië maar dan net een tikje origineler

Waar gaat deze roadtrip heen?

Je hebt de keuze uit twee verschillende bestemmingen in Italië; Toscane en de Amalfikust. Voor de leukste stadjes en die typische Italiaanse landschappen moet je in Toscane zijn. Je kan ook kiezen voor de Amalfikust. Niet voor niets is deze roadtrip te vinden in de top 5 roadtrips van de wereld. De Amalfikust is perfect voor iedereen die houdt van blauwe zeeën, kilometers lange kustlijn en hoge kliffen. Check de website van de Vespa Trip om precies te zien waar de verschillende routes langskomen en om een beter beeld te krijgen van de regio’s. Er zijn veel verschillende data beschikbaar van mei tot en met september.

The Vespa Trip 2022The Vespa tour Italie

Een Vespa Trip door Toscane: Il Giro Classico

De Giro Classico is de enige Vespa Trip waarbij je ook daadwerkelijk rondreist van hotel naar hotel. Vertrek en aankomst is in Pisa, de etappes zijn telkens tussen de 70 en 120 kilometer. Alles is voor je geregeld, van overnachting tot bagagetransport. Elke dag rijd je met je trouwe tweewieler door een verschillend landschap. Van het uitgerekte platteland rond Pisa, via de glooiende heuvels van de Chianti regio en de bergstreek rond Lucca naar de kunststeden Siena en Firenze. Elk stadje of dorpje waar je langs rijdt is een parel. Sommigen onder hen zijn verborgen juwelen, anderen wereldberoemd.

Met zijn glooiende heuvels, kronkelende landweggetjes, historische cultuursteden, middeleeuwse bergdorpjes en uitgestrekte wijn- en olijfgaarden is Toscane het Italië uit dromen.

The-Vespa-TripTerrasje pakken tijdens The Vespa Trip

De Amalfikust verkennen met een Vespa

Je kunt op je Vespa ook een van de mooiste stukjes kust van Europa gaan verkennen. Nadat je heel wat spectaculaire kronkelbochten hebt bedwongen, langs kleine baaien met steile kliffen, eindeloos blauw water en parelachtige dorpjes, kun je de beroemde Amalfikust ook even achter je laten. Trek wat meer landinwaarts, weg van het traditionele toeristische pad. Talrijke slaperige maar typisch Italiaanse dorpjes geven je een compleet ander gevoel dan de andere dorpjes aan de kustlijn. Laat je onderdompelen in cultuur en geschiedenis met een bezoek aan de bekende Vesuvius vulkaan en het historische stadje Pompeii.

Amalfikust

The Vespa Trip Amalfikust

De Amalfikust staat bekend om de meest adembenemende uitzichten ter wereld, haar prachtige blauwe water en de impressionante dorpjes op de kliffen.

The Vespa Trip door de Provence

Provence is misschien wel de meest authentieke regio van Frankrijk. Deze prachtige streek in het zuiden van Frankrijk staat gekend voor zijn kleurrijke lavendelvelden, uitgestrekte wijngaarden groene bossen en prachtige rivieren. Daarnaast vind je er ook allerlei pittoreske dorpjes met smalle straatjes en gezellige pleinen. Het zonnige klimaat maakt het compleet; de Provence heeft alle ingrediënten voor een ideale roadtrip met de Vespa!

provencethe vespa trip provence

The Vespa Trip in Sicilië

Wanneer kan ik deelnemen aan de Vespa trip?

Je kunt een Vespa Trip boeken met vertrek vanaf maart t/m september, afhankelijk van de bestemming van jouw keuze:

vespa trip italy

Boek een unieke Vespa trip

Wil je The Vespa Trip zelf boeken? Dat kan via deze link. De Vespa trip kost €490 per persoon voor de Provence. Voor Toscane en Amalfi is de prijs €590 per persoon. Dit is inclusief de Vespa voor 2 personen (alleen op een Vespa rijden kan ook, tegen een meerprijs), overnachtingen in drie of vier sterren hotels met ontbijt en een roadbook met de leukste weggetjes en beste bezienswaardigheden onderweg.

En natuurlijk gaan er ook mensen mee om het allemaal in goede banen te leiden. Zo zorgen zij bijvoorbeeld voor het vervoer van jullie bagage en helpen ze wanneer je motorpech hebt.

The Vespa Trip

Dionne

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>