Er zijn bestemmingen op aarde die je gewoon gezien moet hebben als je ooit de kans krijgt. De redactie van Reishonger.nl heeft een persoonlijke top 10 avontuurlijke bestemmingen voor 2016 samengesteld. Wat staat er in jouw persoonlijke Top 10 Trips of a Lifetime?

amazone rivier

#1 Amazone regenwoud

Het Amazoneregenwoud is het grootste en meest soortenrijk tropisch regenwoud op aarde. Het levert 20% van alle zuurstof op aarde en de helft van ons drinkwater. Het heeft een oppervlakte van 7 miljoen km² en is verspreid over negen landen: Brazilië (60%), Peru (13%), Colombia (9%), Venezuela (5%), Bolivia (5%), Guyana (3%), Suriname (2%), Ecuador (1,5%) en Frans-Guyana (1,5%). Meer dan de helft van al het overgebleven regenwoud op aarde ligt in de Amazonebekken.

Amazone regenwoud

#2 De Sahara Desert

De Sahara is de grootste zandwoestijn op aarde, gelegen in Noord-Afrika. De Sahara is nog groter dan het Amazoneregenwoud; het heeft een oppervlakte van bijna 9 miljoen km² en is verspreid over een reeks Afrikaanse landen zoals Marokko, Algerije, Tunesië, Libië, Egypte, Niger en Tsjaad. Absoluut een van de top 10 avontuurlijke bestemmingen op aarde!


De Sahara is de grootste zandwoestijn op aarde

#3 IJsland

Van de droge Sahara Desert naar het vochtige, koude IJsland. IJsland is een bestemming met rust, schoonheid, ruimte en een overvloed aan spectaculaire landschappen. Het eiland van ijs en vuur, ijskappen, gletsjers, vulkanen, geisers en warme bronnen moet je gezien hebben in je leven.

ijsland top 10 avonturen

#4 De Lofoten

Met gletsjers, fjorden en meren, bossen en prachtige stranden bieden de Lofoten een betoverend, bijna magisch landschap. Het is een geweldige bestemming voor actieve natuurvakanties en verdiend derhalve een plek in onze top 10 avontuurlijke bestemmingen voor 2016!

Met gletsjers, fjorden en meren, bossen en prachtige stranden biedt Lofoten een betoverend, bijna magisch landschap, een geweldige bestemming voor actieve natuurvakanties. De specifieke natuurverschijnselen van elk seizoen maken de natuur van de Lofoten door de bijzondere lichtval en de vele tinten groen en blauw bijna magisch

#5 De Chinese Muur

De Grote Muur van China is een 6.259 kilometer lange verdedigingswal, die in het Chinees Muur van 10.000 li (6.440 kilometer) heet, moest het Chinese Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke volkeren. Absoluut een must-see!

De Grote Muur van China is een 6.259 kilometer lange verdedigingswal

#6 Mount Everest

Op de grens tussen Nepal en China, gelegen in het Himalayagebergte ligt de Mount Everest. Met zijn 8.848 meter is het de hoogste berg op aarde. Een trekking in het Himalayagebergte, inclusief bezoek aan Himalayagebergte China, Tibet en Nepal is onder andere te boeken bij Koningaap.nl.

Mount Everest top 10 bestemmingen

#7 Grand Canyon

De Grand Canyon is met 445 kilometer de grootste ‘kloof’ van de wereld. Een ervaring die je nooit zult vergeten is een zonsondergang in de Grand Canyon; de prachtige bergtoppen verdwijnen dan razendsnel in het donker van de avond, je waant je plotseling als enige mens op aarde.

Grand Canyon: top 10 trips of a lifetime

#8 Great Barrier Reef

Het Great Barrier Reef: het grootste koraalrif ter wereld! Alsof het landschap van Australië nog niet divers genoeg is, vind je in de zee ook nog eens een van ‘s werelds mooiste duiklocaties. Een absolute top 10 natuurbestemming die niet op je lijstje mag ontbreken.

top 10 reizen Great Barrier Reef

#9 De Galapagos eilanden

De Galapagos eilanden zijn de bakermat van de moderne biologie, het hedendaagse paradijs op aarde. De eilandengroep is rijk aan diersoorten waarvan sommigen maar op één van de eilanden voorkomen. Doordat de dieren pas relatief kort geleden in contact zijn gekomen met mensen zijn veel soorten totaal niet bang.

De Galapagos eilanden zijn de bakermat van de moderne biologie

#10 Nijl cruise

Een trip die je niet mag overslaan in je leven: een cruise over de langste rivier ter wereld, met een bezoek aan de De Piramiden van Gizeh, de Sphinx en “the Valley of the Kings”. Voordelige nijlcruises zijn onder andere te vinden op Egypte.nl.

Trips of a Lifetime nijlcruise

Heb je zelf ook een bestemming en/of trip die je eens in je leven gedaan moet hebben? Laat het ons weten en wellicht nemen wij deze volgende maand op in onze “Top 10 trips of a Lifetime volgens onze lezers”.

 1. Peter zegt:

  Wauw, hier krijgen we zin van om weer te gaan reizen!!! Als topbestemming zou ik ook zeker Canada en Alaska willen toevoegen, Las Vegas zelf én haar omgeving (Death Valley, de Grand Canyon, het Yosemite National Park), en nooit geweest maar hoog op mijn lijstje: Antarctica!

 2. Prachtige foto’s! Wat zijn er toch te gekke plekken.. wauw. Voor mij staan Antarctica erg hoog. En Paaseiland. En de Galapagos.. En voor heel binnenkort: India.

 3. Beste Reishonger,

  Complimenten met de geweldige site de mooie foto’s en schitterende reisbestemmingen. Zelf heb ik nog maar één reisbestemming en dat is de laatste jaren een fietsreis naar de Noordkaap. Eind juni vertrek ik weer, deze keer vanuit de Finse stad Helsinki om vervolgens via de Russische grens naar de poolcirkel te trekken. De middernachtzon geeft mijn lichaam de kracht om de tocht binnen korte tijd te volbrengen.

  Hoop meer mensen te inspireren om vaker met de fiets op vakantie te gaan, er zitten al genoeg caravans en motorhomes op de weg in de zomer maanden.

  Met vriendelijke groet,
  Arthur

 4. Jessica zegt:

  Mooie foto’s zeg, prachtig! En een mooie verdeling over de verschillende continenten. Ik ben zelf erg Azie-georienteerd, dus voor mij mogen de Taj Mahal in Agra (India), de orang oetans in Borneo en Sumatra (Indonesië), de kalkstenen eilandjes in het smaragdgroene water in Halong Bay (Vietnam) en bijvoorbeeld de Angkor Wat als grootste religieuze bouwwerk ter wereld (Cambodja) niet ontbreken op de lijst.

 5. Afrika-fan zegt:

  Mijn favoriete bestemming die je eens in je leven gedaan moet hebben: de grote migratie in de Serengeti, mijns inziens het spectaculairste natuurspektakel ter wereld! Ieder jaar trekken miljoenen gnoes, zebra’s en antilopen over de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti in Tanzania richting de Masai Mara in Kenia. Ze worden achtervolgd door leeuwen, luipaarden, hyena’s en cheeta’s. Na de regens gaan ze via een omweg weer terug. Als je er toch bent, bezoek dan zeker ook de Oldupaikloof en de Kilimanjaro!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>