Top 10 mooiste plekken van Zuid-Amerika

Je bent van plan te gaan reizen in Zuid-Amerika maar hebt geen idee welk land of welke bestemming je moet kiezen. We helpen je graag op weg met de mooiste en meest bijzondere reisbestemmingen op het continent van de kleurrijke Amazone, uitgestrekte woestijnen en de besneeuwde Andes, van imposante Inca bouwwerken en koloniale nederzettingen, en van de swingende salsa en idyllische stranden. Dit zijn wat ons betreft dé 10 hoogtepunten van Zuid-Amerika.

En voordat je naar Zuid-Amerika gaat stippel je je reis uit op een wereldkaart. Dan ga je geen van deze bezienswaardigheden in de top 10 Zuid-Amerika missen!

Iguazu watervallen

De Iguazu Falls vormen het grootste complex van watervallen in Zuid-Amerika. De waterval ligt op de grens van Argentinië (Iguazú) en Brazilië (Iguaçu). De kracht en schoonheid van de Iguazu, wat in de taal der Guaraní-indianen ‘groot water’ betekent, is ongeëvenaard. Ze zijn erg fotogeniek, doordat je ze via verschillende wandelingen vanuit oneindig veel hoeken kunt zien en fotograferen.


Iguazu watervallen

Iguazu watervallen

Het Amazonegebied

Het Amazonegebied beslaat ruim zeven miljoen vierkante kilometer waarvan 60% in Brazilië ligt. De rivier zelf is bijna 7.000 kilometer lang. Het Amazonegebied beslaat negen landen en is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en (natuur)fotografen.

Amazone gebied

De oerwouden van het Amazonegebied worden wel ‘de longen van de aarde’ genoemd

Angel Falls, Venezuela

De Salto Ángel, of Angel Falls, is de hoogste waterval ter wereld. Bijna een kilometer hoog! Het is gelegen in het Canaima National Park in het zuidoosten van Venezuela.

Angel Falls

Angel Falls is een indrukwekkende waterval in Venezuela

Machu Picchu, Peru

Machu Picchu, hetgeen in de taal der Quechua-indianen ‘Oude Top’ of ‘Oudeman Hoogte’ betekent, is een van de bekendste ruïnes ter wereld. De verborgen Inca stad ligt op een hoge rots middenin het oerwoud van de binnenlanden van Peru.

Machu Picchu

Machu Picchu, verloren Inca-stad in de bergen

Atacama woestijn, Chili

De Atacama-woestijn (Atacama-Desert) in het noorden van Chili is de droogste plek ter wereld. De woestijn lijkt een gebied waar je liever niet bent, maar zelfs deze gortdroge woestijn kan barsten van het leven onder bepaalde omstandigheden. In oktober en november kan er namelijk sprake zijn van hevige regenval, waardoor de bloemen die onder het oppervlak ‘in winterslaap’ zijn ineens opbloeien. Dit zorgt voor een plotselinge en unieke explosie van kleur.

Atacama woestijn

Zeldzame bloemenzee bedekt woestijn Chili

Laguna Colorada, Bolivia

Hoog in de Andes op de hoogvlakte van Bolivia vind je te midden van vele lagunes, zoutvlaktes, woestijnen en vulkanen het prachtige gekleurde Laguna Colorada. De Laguna kleurt rood wanneer en genoeg wind staat en er verschillende algen in beweging worden gebracht die vervolgens het water rood kleuren. Bij deze meren leven flamingo’s (op deze hoogte en met deze kou!) wat unieke en prachtige foto’s oplevert!

laguna colorada

De roze flamingo’s maken het Laguna Colorada tot één van de must-sees van Bolivia

De Pantanal, Brazilië

De Pantanal mag je niet missen tijdens je bezoek aan Zuid-Amerika. Het dichtste flora- en fauna-ecosysteem ter wereld is spectaculair! Het gebied van de Pantanal ligt voor het grootste deel in Brazilië, maar strekt zich uit tot in Bolivia en Paraguay en is goed bereisbaar.

Pantanal

De Pantanal is het grootste moerasland ter wereld

Zoutvlakten in Bolivia

Een niet te missen hoogtepunt in Bolivia? De zoutvlakten en -meren van (Salar) Uyuni – de grootste zoutvlakte ter wereld – in Bolivia zijn niet te vergelijken met andere in de wereld. Ruim 7.000 km2 geheel wit om je heen is een bizarre ervaring die je de rest van je leven niet meer zult vergeten.

Salar de Uyuni

Salar de Uyuni, de grootste zoutvlakte van de wereld

Salar de Uyuni Bolivia

Salar de Uyuni, het grote en adembenemende geheim van Bolivia

De Galapagos, Ecuador

De Galapagoseilanden is een van de mooiste plekken op aarde. De eilanden behoren behoren tot Ecuador en is een droombestemming voor liefhebbers van natuur en wildlife. Je kunt pinguïns zien, net als schildpadden, zeeleeuwen, reptielen en verschillende andere unieke diersoorten.

galapagos

De Galapagoseilanden

Patagonië

Uitgestrekte landschappen, adembenemende natuur, veel water en gletsjers. Ingrediënten van een droombestemming? Zeker in het ruige en geïsoleerde Patagonië, dat zich uitstrekt over zowel Chili als Argentinië.

Patagonie

Patagonië, het einde van de wereld

Terug van een reis in Zuid-Amerika?

Laat dan je gefotografeerde skyline of vakantieparadijs op fotobehang drukken.

  1. Cour Connect zegt:

    Hoi reizigers!

    Ga je reizen of backpacken rond Latijns-Amerika en wil je graag Spaans leren? Dan zit je bij ons goed! Wij promoten Spaanse scholen en hun cursussen wereldwijd. Bovendien, gooien wij er een extra korting bovenop! Bekijk onze website en check de nieuwste aanbiedingen en vergelijk de beste tarieven voor Spaanse cursussen.

    Veilige reis!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>