Recordaantal toeristen naar IJsland

Het aantal toeristen dat IJsland weet te vinden is nog steeds groeiende. Vorig jaar werd het record gebroken met 566.000 bezoekers, en dit jaar verwacht IJsland er nóg meer aan te trekken.

IJsland negatief in het nieuws

Een economische crisis, een grote vulkaanuitbarsting en een slepende ruzie met Nederland en Engeland over de terugbetaling van de IceSave-schuld. IJsland was de afgelopen jaren niet bepaald positief in het nieuws. Waar het wel goed mee gaat, is het toerisme.

Cruisepassagiers

De stijging van het aantal toeristen in IJsland is vooral te danken aan de extra cruiseschepen die er afmeerden. Icelandair en Iceland Express verwachten dat de groei ook naar vliegende reizigers doorzet en hebben extra vluchten gepland.

IJslandse kroon

Het bezoekersrecord komt misschien niet als een verrassing. In de wereldwijde economische malaise had IJsland misschien wel het zwaarst te lijden. Zo heeft de IJslandse kroon een flinke deuk opgelopen. Waar een grote pizza El Toro bij Domino’s Pizza eerst omgerekend 28 euro kostte, ben je er nu nog maar 16 euro voor kwijt.

ijsland landschappen

De tendens is dat IJsland enorm in de picture staat. Het dunbevolkte land mikt erop in 2016 meer dan een miljoen toeristen per jaar te verwelkomen. Dit is dus hét moment om het normaalgesproken dure IJsland te bezoeken! Zoals met de The Iceland Trail, een meerdaagse trektocht door de prachtige landschappen van IJsland.

Reizen naar IJsland

Een groeiend aantal Nederlandse reisorganisaties speelt in op de groeiende vraag naar reizen naar IJsland. In onze reisshop vind je aale reizen naar IJsland.

Martijn
Laatste berichten van Martijn (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>