Rood stof bedekt Sydney

sydney-rode-oranje-stof-zand-woestijnzand
De bewoners van Sydney kregen vanochtend de schrik van hun leven: het leek net of ze op Mars waren ontwaakt. Woestijnzand en stof was door een storm naar de Australische oostkust geblazen en had het straatbeeld volledig rood gekleurd.

Verkeerschaos
Het verkeer ondervond grote hinder en mensen maakten zich zorgen over hun gezondheid, zo meldt The Australian. Ten gevolge van de zandstorm werden vluchten geannuleerd en de ferrydienst van Sydney opgeschort.

100 km/u

De zandstorm, die snelheden tot 100 km/u bereikt, brengt stof uit de woestijn naar New South Wales. In het zuidwesten van de staat, in woestijnstad Broken Hill, was het zicht minder dan 10 meter. Op het vliegveld van Sydney konden piloten niet verder dan 400 meter kijken.

Record
Volgens de Australische meteorologische dienst is dit de ergste zandstorm in 70 jaar. “Een gebeurtenis als deze is bijzonder zeldzaam,” zegt Barry Hunter, die de dienst in New South Wales vertegenwoordigt. “Het is één van de ergste, zo niet de ergste.”

Foto: shishberg, Flickr

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>