‘Reizen belangrijker dan carrière’

Reizen is voor veel werknemers belangrijker dan carrière maken. Dat blijkt uit een enquête die uitzendorganisatie Office Angels onder Britse werknemers heeft gehouden.

sabbatical

Liever paspoortstempels dan promotie

De wervingsorganisatie zegt een nieuw type werknemer te hebben ontdekt – de zogenaamde ‘Scamps’. In het Engels laat deze term zich beter verklaren: swap careers for passport stamps. “De Scamps beseffen dat werk en geld niet alles in het leven is. Ze zijn op zoek naar nieuwe ervaringen, zowel thuis als in het buitenland,” aldus David Clubbs, de directeur van Office Angels.

Eén op de zeven wil emigreren

Slechts een minderheid van de ondervraagden is werkelijk tevreden met hun baan en positie binnen het bedrijf. Maar liefst één op de zeven werknemers wil graag in het buitenland werken. De meest populaire bestemmingen voor de Britten zijn dan New York en Sydney.


Goed voor je CV

Een reis rond de wereld of een periode in het buitenland werken is goed voor je CV. “Dat straalt zelfverzekerdheid en volwassenheid uit,” zegt Clubbs.

Foto: g-hat, Flickr

  1. André zegt:

    Hoi Fred, dankjewel voor je commentaar. Volgens mij is er maar één oplossing voor jouw vicieuze cirkel: eigen baas worden. Je reactie heeft me geïnspireerd tot het schrijven van een boekrecensie: lees hier meer en laat me jouw ideeën horen.

  2. André zegt:

    Hoi Fred, ikzelf verdien de kost met het schrijven van SEO-teksten. Misschien is het interessant voor jou om je daar eens in te verdiepen, want ik zie dat je goed schrijft. Ikzelf zit nu op Gran Canaria maar zou net zo goed vanuit China of het ISS kunnen werken, zolang er maar internet is en ik mijn werk goed blijf doen. Ik hoop binnen een paar jaar met laptop en vriendin op sleeptouw een leuk wereldreisje te maken. Zomaar een tip voor jouw research!

    Wat doe je trouwens met je huis als je op reis gaat? Ik heb nog geen eigen huis, maar heb altijd het idee om die te zijner tijd onder te verhuren om zo de hypotheek te dekken. Al mijn spulletjes in een opslagcontainer gooien en lekker blijven cashen terwijl ik op reis ben.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>