Hotel Jakarta. Het is je gelukt! Ik heb een favoriet hotel kunnen vinden. Hotel Jakarta in Amsterdam heeft mij in alle opzichten weten te verrassen en staat vanaf nu dan ook stipt bovenaan van tofste hotels in Nederland.

Hotel Jakarta staat voor duurzaamheid, groen, hip, inspirerend, culinair, ontspanning en rust! Ik heb één nacht in hotelkamer genaamd ‘Waterfront Superior’ mogen verblijven. Deze nacht in hotel Jakarta heeft mij geraakt (in positieve zin) en het gevoel gegeven in een andere wereld te zijn. Zo voelt het alsof ik een week ben weggeweest en is dit hotel naar de top geklommen van mijn favoriete hotels binnen Nederland. Graag neem ik jullie mee in dit artikel over de geschiedenis van dit hotel en mijn bijzonder fijne ervaringen.

Hotel Jakarta

Hotel Jakarta bevindt zich op het Java-eiland in Amsterdam en is het ‘groenste’ hotel van Nederland. Hoe tof is dat! Vanaf Amsterdam Centraal ben je er zo en je waant je als je het hotel binnenstapt meteen in een andere wereld! Zo staat Hotel Jakarta voor mij voor duurzaamheid, groen, hip, inspirerend, culinair, ontspanning en rust! Wat wil je nog meer in de hoofdstad van Nederland?

Hotel Jakarta is van alle gemakken voorzien en heeft mij in veel opzichten geïnspireerd! De prachtige subtropische tuin die aangelegd is (in samenwerking met de Hortus Botanicus) zorgt ervoor dat je even helemaal weg bent van je dagelijkse sleur, geeft je het gevoel dat je op reis bent en zorgt voor rust in body & mind! Verder is het hotel energieneutraal en is er echt over alles, in mijn ogen, goed nagedacht.

Terug in de tijd

Op de prachtige plek waar hotel Jakarta zich bevindt speelt een interessante geschiedenis.

‘Honderdduizenden voetstappen, vele tonnen aan goederen en ontelbare verhalen… Het Java-eiland kent een bewogen en avontuurlijke geschiedenis. Eind 19e eeuw aangelegd als golfbreker voor de Oostelijke Handelskade, maar uitgegroeid tot één van de bekendste namen in de Nederlandse maritieme historie. Van 1910 tot 1970 was het de thuishaven van Stoomvaart Maatschappij Nederland (SMN). Grote oceaanstomers voeren hiervandaan in lijndienst op Nederlands-Indië en vervoerden post, goederen en passagiers.’ (hotel Jakarta)

In de jaren negentig heeft het eiland een flinke facelift ondergaan en is het ontwikkeld tot een hippe woonwijk met water en veel groen! De binnentuin van hotel Jakarta draagt hieraan bij en zo blijft er (met de vele binnentuinen op het eiland) een Indonesische stempel voortbestaan. Het is dan dus niet alleen sfeervol, maar er zit ook nog eens een mooie gedachte achter.

Hotel Jakarta, Amsterdam, waterfront, duurzaam

Hotel Jakarta heeft hotelpasjes van hout. Geweldig!

Inspirerend hotel

Hotels zijn voor mij in eerste instantie niet meteen inspirerend. Het is er fijn om te verblijven en je kunt genieten. Maar hotel Jakarta heeft mij in veel opzichten geïnspireerd en is mede daardoor ook bovenaan mijn lijstje geklommen. Allereerst is hotel Jakarta een spectaculair gebouw als je aan komt fietsen. Het ligt prachtig op de punt van Java-eiland en je aandacht wordt meteen getrokken naar de toffe vorm en het design van het hotel.

Hotel Jakarta, Amsterdam, duurzaam

Het unieke hotel Jakarta!

Ten tweede werkt het hotel met duurzame materialen wat je niet in eerste instantie allemaal ziet. Zo heeft het transparante glazen gevels, zijn de balken, plafonds en kozijnen uitgevoerd in naturel hout (met FSC of PEFC keurmerk) en werkt het hotel met elementen die hergebruikt worden door demontage.

Als laatste is het unieke 30 meter hoge hoofddraagstructuur dan ook niet te missen. Het massieve hout met haar prachtige ramenpartij heeft iets rustgevends over zich heen wat je direct voelt als je het hotel binnen stapt.

Verder hanteert hotel Jakarta veel energiebesparende maatregelen. Denk hierbij aan het opvangen van regenwater en zonne-energie, het hebben van een warmte- en koud opslagsysteem en wordt er gebruikt gemaakt van duurzame bedrijfskleding voor het personeel. Hoe inspirerend wil je het hebben? En tel daar dan nog maar eens de rust, de vriendelijkheid, de subtropische binnentuin en de sfeervolle kamers bij op!

Hotel Jakarta, Amsterdam, groen, hout, duurzaam

Hotel Jakarta is een duurzaam, groen en prachtig hotel!

Hotel Jakarta, Amsterdam, groen, hout, duurzaam

Je kijkt je ogen uit en komt hier echt tot rust.

Hotel Jakarta, Amsterdam, groen, hout, duurzaam

Op iedere verdieping van het hotel vind je deze prachtige loopbruggen.

Hotel Jakarta, Amsterdam, groen, hout, duurzaam

Hotel Jakarta is mijn favoriete hotel!

Waterfront Superior kamer

De Waterfront Superior kamer, inclusief douche, bad en balkon, stond op mijn reservering. De Waterfront Superior kamers zijn met Aziatische invloeden ingericht, zijn lekker ruim (30m2) en beheren een inpandig balkon. Op dit balkon heb ik dan ook uren gezeten om van het prachtige uitzicht te kunnen genieten. Zo kijk je uit over de IJ haven en de oude pakhuizen.

Heel eerlijk ben ik ervan overtuigd dat het niet uitmaakt in welke kamer je je bevindt in hotel Jakarta. Alle kamers zijn sfeervol en is de aankleding tot in de puntjes uitgewerkt. Ga je voor de echte romantiek? Dan zijn er ook junior suites tot wow suites te reserveren. Next time!

Hotel Jakarta, Amsterdam, waterfront, duurzaam

Kamer Waterfront heeft een mooi uitzicht en heerlijk balkon.

Hotel Jakarta, Amsterdam, duurzaam

Uitzicht op de IJ haven en de oude pakhuizen.

Café Jakarta

Wil je heerlijk kunnen lunchen of dineren? En ben je fan van de Oosterse specerijen en smaken? Dan ben je helemaal aan het juiste adres bij Café Jakarta. Onder het motto ‘Two Worlds Connected’ (de Westerse ingrediënten samen met de Oosterse  specerijen en smaken) kun je in Café Jakarta genieten van Indonesische en dus ook Westerse gerechten. Tijdens mijn diner had ik moeite een gerecht uit te kiezen en ben ik maar voor meerdere gegaan. Verrukkelijk! Ik kan niet anders zeggen. De verschillende smaken die je mond binnen druppelen is zo fijn. Hier kan ik, en vele anderen met mij, uren van genieten.

Café Jakarta is dagelijks geopend van 07.00 uur t/m 22.30 uur én ook al verblijf je niet in het hotel, dan ben je meer dan welkom op deze mooie plek. Met mooi weer kun je heerlijk buiten zitten op het terras dat op het zuiden ligt. Zo kun je genieten aan het water en heb je prachtig uitzicht over het IJ.

Verblijf je in het hotel? Dan mag je hier in de ochtend flink genieten van het veelzijdige ontbijt wat Café Jakarta je aanbiedt. Gun jezelf vooral de tijd om alles even te mogen proeven en volop te kunnen genieten van de verse producten.

Hotel Jakarta, Café Jakarta, Amsterdam, Indonesisch, wellness culinair

Café Jakarta. Hier kun je echt verrukkelijk lunchen & dineren! (made by Jakarta hotel)

Hotel Jakarta, Amsterdam, Café Jakarta, Indonesisch, culinair

Met een prachtig uitzicht kun je hier heerlijk, veelzijdig ontbijten. (made by Jakarta hotel)

Wellness

Van het woord wellness ga ik al op aan en word ik blij! Wellness betekent voor mij een stuk me-time en even de dagelijkse sleur los mogen laten. De wellness van hotel Jakarta heeft genoeg te bieden. Zo kun je heerlijk alle spanningen eruit zweten in de sauna en in het Turkse stoombad. Zoek je liever even meer ‘verkoeling’ en wil je baantjes kunnen trekken? Dan is het schone, prachtige zwembad een aanrader. Ik was er zelfs in de ochtend even helemaal alleen en voelde mij een prinses in deze stijlvolle ruimte.

Wil je na de sauna of het zwemmen even uitrusten? Dat kan op één van de ligbedden met een prachtig uitzicht over het water.

Hotel Jakarta, Amsterdam, groen, hout, duurzaam, wellness

Hotel Jakarta heeft een prachtige wellness met een Turks stoombad. (made by Jakarta hotel)

Hotel Jakarta, Amsterdam, groen, hout, duurzaam, wellness, sauna

Je kunt heerlijk ontspannen in de sauna. (made by Jakarta hotel)

Hotel Jakarta, Amsterdam, groen, hout, duurzaam, wellness, sauna, zwembad

Het zwembad is prachtig en soms ben je even helemaal alleen!

Hotel Jakarta, Amsterdam, groen, hout, duurzaam, wellness, sauna, zwembad

Uitrusten met dit uitzicht. Wat wil je nog meer?

Rustgevende massages

Hotel Jakarta biedt veel verschillende soorten massages aan en ik kan het aanbevelen! Mijn bezoek ben ik begonnen met een ‘river rock’ massage en kwam volledig tot rust. Een klein uur heb ik heerlijk mogen liggen en werd er fantastisch voor mij gezorgd. De ontvangst was zeer vriendelijk en deze hotstone massage heeft mijn lijf de juiste ontspanning mogen geven.

‘De Hotstone massage met verwarmde basalt stenen zorgen voor een diepere ontspanning van lichaam en geest.’

Na de massage ben ik eerst lekker bijgekomen en heb ik daarna van het prachtige zwembad mogen genieten. Er zijn verschillende wellness programma’s die je kunt boeken. Denk aan; Balinese massage, Deep tension massage, Stress-reduce massage, Jakarta special massage en ook Pregnancy massage. Genoeg keus en ik moet nog terug om ze allemaal eens uit te proberen. Verder biedt Hotel Jakarta ook gezichtsmassage aan en kun je gaan voor een body scrub behandeling. Met het ervaren personeel is het gegarandeerd genieten en heb je even tijd voor jezelf!

Liever meer bewegen? Dan heeft hotel Jakarta ook nog een fitnessruimte waar je even los kunt gaan.

Skybar ‘Malabar’

Waar ik nou echt verliefd op ben geworden tijdens mijn bezoek aan hotel Jakarta is Malabar. De skybar die je niet mag overslaan! De unieke vorm van de skybar, de sfeerverlichting, maar vooral de waanzinnige uitzichten die je onder het genot van heerlijke cocktails hier kunt drinken is magnifiek! Je hebt een panoramisch uitzicht op het Centraal station, kunt genieten van de vele schepen die het eiland passeren en ervaart de weidsheid van dit stukje Amsterdam.

Ben je een groot liefhebber van cocktails en genoeg keus hierin hebben? Dan is Skybar zéér geschikt voor je! Je kunt genieten van Malabar Martiki tot Jakarta Paloma. Om de namen wil je ze toch al uitproberen? En liever even geen alcohol? Er zijn ook geweldige mocktails die ze voor je kunnen maken.

Good to know! Skybar Malabar is open van 20.00 t/m 01.00 uur en vrijdag en zaterdag zelfs tot 02.00 uur. Genoeg tijd om veel cocktails/mocktails uit te kunnen proberen! Ben je niet te gast in het hotel voor een overnachting? Dan kun je wel Skybar Malabar ontdekken!

De skybar Malabar mag je niet overslaan tijdens je bezoek!

Hotel Jakarta, Amsterdam, Skybar, Malabar

De prachtige skybar Malabar wordt in de avond magisch! (made by Jakarta hotel)

Vanuit de skybar heb je een prachtig uitzicht! (made by Jakarta hotel)

Skybar, Malabar, Hotel Jakarta, Amsterdam

De cocktails van Malabar zijn verrukkelijk!

Enthousiast en nieuwsgierig geworden naar deze unieke beleving? Kijk dan zelf nog op Hotel Jakarta. Laat je verrassen door dit unieke hotel en ENJOY!

Mirte
Laatste berichten van Mirte (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>