Top bestemmingen voor een autovakantie Zwitserland

Of je nu alleen op vakantie gaat, met z'n tweeën of met het gezin. Dankzij haar oneindige veelzijdigheid biedt Zwitserland voor iedereen de bestemming die het beste bij hem of haar past. Hieronder vind je de populairste 10 vakantiebestemmingen in Zwitserland voor een autovakantie. Welke uit de top 10 bestemmingen van Zwitserland is jouw favoriet?

De top 10 bestemmingen van Zwitserland

Zwitserland staat bekend om de betoverende bestemmingen. Het land is synoniem voor mooie Alpenweiden, besneeuwde gletsjers en kletterende watervallen. Onze redacteuren stelden deze handige top 10 bestemmingen van Zwitserland voor een autovakantie samen. Ben je van plan binnenkort naar Zwitserland af te reizen met de auto en op zoek naar geschikte accommodaties? Vakantiehuizen in Zwitserland zijn te vinden in alle regio’s van het land.

Lauterbrunnen

Lauterbrunnen ligt in een van de indrukwekkendste trogdalen van de Alpen tussen rotswanden en bergtoppen die tot de hemel reiken. De schilderachtige vallei wordt omringd door de toppen van de Drättehorn, Bütlasse, Jungfrau en de Eiger. Met maar liefst 72 denderende watervallen, uitgestrekte alpenweiden en knusse bergpensions is het Lauterbrunnental een van de grootste beschermde natuurgebieden van Zwitserland.

Lauterbrunnen Zwitserland

Lauterbrunnen betekent vertaald vanuit het Duits ‘veel fonteinen’. Deze naam verwijst naar de 72 watervallen die verspreid over dit alpengebied te vinden zijn.

Berner Oberland

In de 19e eeuw was het Berner Oberland al een gewilde vakantiebestemming. Het werd de ‘speeltuin van Europa’ genoemd. Je vindt er overweldigende natuur met blauwe bergmeren, watervallen, imposante bergketens en avontuurlijke gletsjers. Vooral de Jungfrau (4158 m), de Eiger (3970 m) en de Mönch(4107 m) zijn wereldberoemd.

Jungfrau

Het mooiste berglandschap van de Alpen ligt ontegenzeggelijk in het Zwitserse Berner Oberland.

Wallis in de Zwitserse Alpen

Het Wallisgebied wordt door velen bestempeld als de mooiste plek van de Zwitserse Alpen. Van over de hele wereld komt men speciaal naar deze regio om de indrukwekkende natuur te bewonderen. Hier ligt ook, op de grens van Zwitserland en Italië, de piramidevormige Matterhorn.

bestemmingen_Zwitserland_Matterhorn

Wist je dat de Matterhorn een van de meest gefotografeerde bergen van de wereld is?

Vierwoudstedenmeer in Centraal Zwitserland

Het Vierwoudstedenmeer is een schitterend meer in Centraal Zwitserland dat is omgeven door hoge bergtoppen en uitgestrekte landschappen. De rust in deze omgeving is ongekend: pure natuur zoals het ooit ontstaan is. Pak de auto en ontdek op je gemakje alle hoogtepunten van de regio rond de Vierwaldstättersee, in het Nederlands ook wel het Meer van Luzern genoemd!

Luzern

Luzern is het ideale beginpunt van een reis langs het Vierwoudstrekenmeer.

Valle Verzasca en Lavertezzo

Valle Verzasca is de mooiste vallei in Zwitserland. De regio is vooral bekend van het historische dorpje Lavertezzo. Hier staat de schilderachtige brug ‘Ponte dei Salti‘.

Lavertezzo

Wijngaardterrassen van Lavaux

Een van de mooiste plekken aan de oevers van het meer van Genève is Lavaux. Hier staan de wijngaardterrassen. Deze vormen met achthonderd hectare het grootste samenhangende wijnbouwgebied van Zwitserland. Lavaux ligt hoog boven het Meer van Genève en dat zorgt voor een uniek plaatje: geterrasseerde groene wijnhellingen met daarachter besneeuwde witte bergtoppen.

Wijngaardterrassen van Lavaux

De wijngaardterrassen van Lavaux vormen een wijnbouwgebied dat in 2007 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst is geplaatst.

Siebenbrunnen waterval

Aan de top 10 bestemmingen van Zwitserland Siebenbrunnen niet ontbreken. Watervallen zie je overal in de Zwitserse Alpen, maar de Siebenbrunnen is uniek. De waterval wordt veroorzaakt door een ondergrondse bergrivier.

Siebenbrunnen

Siebenbrunnen dankt zijn naam aan de zeven plaatsen waarin het water het hooggebergte uit komt spuiten.

Lausanne

Het historische centrum van Lausanne ligt op een heuvel en biedt uitzicht op het Meer van Genève. De musea en de kathedralen zijn slechts enkele redenen om in Lausanne op vakantie te gaan. Reizigers houden vooral van het meer, de restaurants en de winkels in deze romantische Zwitserse stad.

Lausanne

De Franstalige stad Lausanne is een van de grootste steden van Zwitserland.

Het Zwitserse Nationale Park in Engadin

Het Zwitserse Nationale Park in Engadin is een natuurparadijs van 170 km2. In totaal kent het park tachtig kilometer aan wandelpaden door de ongerepte bergen.

Zwitserse Nationale Park in Engadin

Morcote

Het laatste plaatsje op de lijst van top 10 bestemmingen van Zwitserland is Morcote. Het voormalige vissersdorp Morcote ligt aan de oever van het Meer van Lugano. Dit dorpje ligt helemaal in het puntje van Zwitserland en is door de Zwitsers verkozen tot mooiste plek van het land.

Morcote

In 2016 werd Morcote gekozen tot “Das schönste Dorf der Schweiz”.

Lees voor vertrek van je autovakantie naar Zwitserland deze Clean & Safe pagina van de Zwitserse overheid.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>