Thailand

Chakrabongse Villas – Bangkok, Thailand

Op zoek naar een hidden gem in het beroemde Bangkok? Chakrabongse Villas is er zo eentje! Verscholen achter een hoog hek in een achterafstraatje ligt dit kleinschalige hotel met restaurant. Design, rust en harmonie komen hier perfect samen en maken het tot een kleine oase in deze chaotische stad.

chakrabongse villas Bangkok

Oase in de stad

Een ode aan de oude Thaise cultuur, dat is deze oase in het oude centrum van Bangkok. Chakrabongse Villas is ooit gebouwd als een retraite voor Prins Chakrabongse, maar nu doet het dienst als een boetiekhotel – waar naar verluid nog wel met enige regelmaat Thaise royals verblijven.

Met minder dan 10 suites en kamers, is het hotel met recht kleinschalig te noemen. Elke suite en kamer heeft een eigen stijl en inrichting en is dus een uniek staaltje kunst en architectuur op zich. Het bijbehorende restaurant is enkel geopend voor de gasten en als buitenstaander kun je daar niet dineren aan de oevers van de Chao Praya rivier. Dat is jammer, want het uitzicht over de rivier en onder meer de Temple of Dawn en de Grand Palace zijn fenomenaal!

De tweepersoonskamers zijn te boeken vanaf zo’n € 150 per nacht, de suites beginnen vanaf het dubbele ongeveer. Niet heel goedkoop, maar gezien de exclusiviteit en luxe die je ervoor terugkrijgt absoluut geen slechte deal! Niet gek dan ook dat het hotel ook vaak honeymooners over de vloer krijgt.

Chakrabongse Villas

Hoewel het gehele terrein van Chakrabongse Villas ingericht is op rust en harmonie en dat ook tot in de puntjes weet te perfectioneren, kunnen de omgevingsfactoren niet beïnvloed worden. Gelegen in het oude centrum is het ideaal voor verkenning van het historische hart van Bangkok. Bovendien liggen de kamers ver van het rumoerige straatleven vandaan. Nadeel voor deze locatie is wel dat over de rivier nogal veel karaoke- en partyboten varen. Met hun luide (en niet altijd even zuivere muziek), kan de rust aan de oever nog wel eens verstoord worden. Zonde, want verder is het dé perfecte plek om je geheel aan de Bangkokse chaos te onttrekken!

 

chakrabongse villas Bangkok

Uitzicht vanaf het terras van de Chakrabongse Villas

Brigitte
Laatste berichten van Brigitte (alles zien)