Thailand

1. De onderwaterwereld van Thailand

De kustlijn van Thailand is ruim 3.000 kilometer lang en er zijn dus ook méér dan genoeg prachtige plekken om te duiken. Tussen de kleurrijke koraalriffen zwemmen méér dan 4.000 vissoorten. Koh Tao en de Similan Eilanden zijn twee van de meest populaire plekken om te duiken. In Thailand is het trouwens ook relatief goedkoop om je PADI te halen – geen foute plek om de onderwaterwereld te leren kennen, toch? Zelf hebben wij onze PADI gehaald bij Buddha View Dive Resort op Koh Tao.

Buddha View Dive Resort op Koh Tao

Buddha View Dive Resort op Koh Tao

Duiken in Thailand

YES! Zojuist onze PADI gehaald!

2. Ontdek Ayutthaya

Ayutthaya is dé tempelstad van Thailand. Een bezoek aan deze plek mag dus niet ontbreken aan jouw bucket list. Je kunt naast de must-see Wat Phra Makathat veel meer gave dingen doen. Fiets langs de indrukwekkende tempels, breng een bezoek aan de floating market en last but not least: probeer Roti Sai Mai – dé specialiteit van Ayutthaya!

Ayutthaya de voormalige hoofdstad van Thailand

Ayutthaya is de voormalige hoofdstad van Thailand en barst van de historische tempels, ruïnes en fraaie Boeddhabeelden.

Ayutthaya in Thailand

Een van de fraaie tempels die te vinden zijn in Ayutthaya.

Ayutthaya

Op de foto met Boeddhistische monniken in Wat Chai Watthanaram in het Thaise Ayutthaya.

3. De Chatuchak Market van Bangkok

Voor de grootste markten moet je in Bangkok zijn. Naast de populaire floating markets heb je er tientallen geweldige markten waar werkelijk alles te vinden is: van boeken, antiek en kunst tot heerlijk eten en (vintage) kleding. Met ruim 9000 kraampjes staat de Chatuchak Market voor ons op nummer 1. Ben je in Bangkok, bezoek deze markt dan zeker. Je vind daar gegarandeerd mooie souvenirs voor thuis!

Chatuchak markt in Bangkok

De Chatuchak markt in Bangkok is de grootste weekendmarkt ter wereld.

4. Floating markets

Floating markets zijn voor veel reizigers een hoogtepunt van hun reis. Het kan een tikkeltje chaotisch zijn, maar dat siert deze typisch Thaise markten eigenlijk wel. Welke heb jij al bezocht? De Damnoen Saduak in Bangkok, de Bangnoi floating market in Samut Songkhram en de Pattaya floating market zijn drie van de meest populaire die je kunt bezoeken! Welke floating markets heb jij bezocht?

floating markets van Thailand

De floating markets van Thailand zijn erg populair, zowel bij de Thai zelf als bij toeristen.

5. Golden Triangle in Chiang Rai

De beroemde Golden Triangle in Chiang Rai is een must-see als je in Thailand bent! In de Golden Triangle treffen de landen Thailand, Laos en Myanmar elkaar in het midden van de Mekong rivier. Het 3-landenpunt van Azië! Bezoek de Golden Triangle met een boottocht over de rivier. Wist je dat “Sop Ruak” de bijnaam is van de Golden Triangle?

Golden Triangle in Chiang Rai

Golden Triangle in Chiang Rai.

Thailand bucket list

Of je nou voor het eerst óf voor de vijftigste keer in Thailand bent: deze 5 dingen moet je gedaan hebben! Van de beste gerechten en snacks die je moet proberen tot fietsen in Bangkok, ze staan er allemaal tussen. Lees hier de blog met de top 5 van Thailand. Hoeveel van de dingen op dit lijstje kun jij al van je bucket list afstrepen?

Belangrijkste bezienswaardigheden Thailand

Welke highlights van Thailand mis je in dit overzicht? Laat het ons weten, dan vullen we deze blog direct aan met jouw tips. Dank je wel!

Latest posts by Dionne (see all)