Thailand

Festivals en evenementen in Thailand

Naast de prachtige stranden, de indrukwekkende natuur en de vele activiteiten hebben de drie eilanden deze zomer nog meer te bieden. Zo heeft Phuket een rijke geschiedenis en een unieke culturele mix van Chinese en Zuid-Thaise mensen. Bezoek dit eiland vooral in juni, wanneer het Baba Wedding Festival wordt gevierd in de oude stad van het eiland. Het traditionele festival is een van de meest culturele evenementen op Phuket waarbij de authentieke Chinese Baba cultuur wordt gevierd. Liever naar Koh Samui? Ga dan in mei, wanneer het spectaculaire zevendaagse zeilevenement Samui Regatta plaatsvindt. Op Koh Tao wordt in juni bewustzijn gecreëerd voor het milieu met het Save Koh Tao Festival. Dit festival is het hoogtepunt van alle activiteiten en feesten op het eiland met internationale live muziek, DJ’s, optredens, lekker eten en meer.

Songkran in Thailand

Songkran is het Thaise (Boeddhistische) nieuwjaar. Een typische uiting van het Songkran feest is het gooien met water.

Songkran festival

april
Oud & Nieuw in april? Jazeker! Ieder jaar wordt in Thailand Songkran gevierd, het traditionele Nieuwjaar en de belangrijkste feestdag van het land. Een traditietrouw familiefeest vol gezelligheid en plezier. Dit jaar staat de meest spectaculaire viering van het Songkran festival ooit op het programma. De opening van het festival vindt plaats op 10 april en het festival zelf duurt van 13 tot en met 15 april. Songkran is spektakel wat je niet mag missen!

Culturele tradities

De openingsceremonie op zondag 10 april leidt je door de mooiste en meest historische plekken van Bangkok. De parades laten allerlei culturele elementen zien en vertellen alle verhalen en mythes achter het Thaise Nieuwjaar. De Songkran viering van 2016 wordt de grootste en meest spectaculaire tot nu toe. Thailand wil bezoekers het echte Thaise Nieuwjaar laten ervaren, hoe het wordt gevierd in verschillende delen van het koninkrijk en hoe dit in de loop der tijd is veranderd. De ceremonie in Bangkok laat de culturele diversiteit en het erfgoed van elke Thaise regio zien, zodat bezoekers zelf kunnen kiezen waar in Thailand ze Songkran willen vieren en zo hun reis kunnen plannen.

Nieuwjaar in Thailand

Als toerist ben je meer dan welkom het Songkran Festival mee te vieren!

Sawa Dee Bhee Mai!

Dit jaar worden er 2,64 miljoen bezoekers verwacht, waarvan bijna een half miljoen buitenlandse toeristen. Het Thaise Nieuwjaar staat officieel in het teken van tempelbezoeken, het wassen van Boeddhabeelden met geparfumeerd water en het eren van de ouderen in de samenleving. Dit zijn nog steeds belangrijke onderdelen van Songkran, maar het straatbeeld wordt tegenwoordig vooral gedomineerd door de vele watergevechten waarbij droog blijven echt geen optie is. Overal is het feest en kijk vooral niet gek op als iemand poeder in je haar probeert te smeren en “Sawa Dee Bhee Mai!” roept, oftewel Vrolijk Nieuwjaar! Songkran is het perfecte festival om feest te vieren en plezier te maken en dat allemaal in het land van de glimlach!

River Kwai Bridge Week

december
Onder Nederlanders is de brug over de River Kwai in het noorden van Thailand een zeer geliefde stop tijdens hun reis. Ben je in Thailand in december dan kan je de River Kwai Bridge Week meemaken. Tijdens dit evenement wordt ondermeer een herdenkingsplechtigheid gehouden op het War Cemetery en er vinden verschillende culturele optredens, historische tentoonstellingen en reizen in een oude trein plaats.

River Kwai Bridge

Een deel van de River Kwai Bridge is per voet te bezichtigen, zoals wij in 2010 deden.

Dit jaarlijks evenement brengt zijn bezoekers terug naar de tijd van de Tweede Wereldoorlog. De brug over de River Kwai werd gebouwd tijdens de Japanse bezetting van Thailand. Geallieerde krijgsgevangenen en dwangarbeiders moesten onder erbarmelijke omstandigheden aan deze spoorlijn werken en velen zijn tijdens de bouw gestorven. Om die reden wordt het daarom ook wel de ‘Death Railway’ genoemd. Om degenen te herdenken die stierven bij de bouw van de brug over de River Kwai wordt jaarlijks de River Kwai Bridge Week georganiseerd.

Thaise feestdagen en festivals

Weet jij nog een bijzondere Thaise feestdag of festival? Deel dit evenement dan met ons, dan schrijven we er een mooie stukje over. Dank je wel!

Latest posts by Dionne (see all)