De voordelen van een stedentrip met de bus

Verzorgde citytrips met de bus hebben een wat stoffig imago. Over het algemeen is het idee dat dit soort reizen zijn bedoeld voor de wat ouderen. Toch heeft een busreis naar een mooie stad in Europa ook zo zijn charmes. Wil je weten waarom? Lees dan snel de vier voordelen van een stedentrip met de bus.

oad busreizen

De voordelen van een citytrip met de bus op een rij.

1. De reis ernaartoe
Van een citytrip met de bus verwacht je misschien al heel snel dat je veel langer onderweg bent als met het vliegtuig. En natuurlijk, hoe verder je gaat, hoe groter de kans dat je met het vliegtuig sneller bent.

Maar stel je wil met een busreis Londen, Berlijn of Parijs bezoeken, dan ben je in vaak in een uurtje of zes al op de plaats van bestemming. Als je met het vliegtuig gaat dan moet je vaak eerst een stuk reizen van je huis naar het vliegveld, je moet natuurlijk ook altijd ruim van tevoren aanwezig zijn, dan is er de vliegreis en ten slotte moet je vanaf het vliegveld vaak nog een behoorlijk stuk reizen naar je hotel, appartement of hostel.


Al met al ben je met de bus minstens net zo snel als je naar Londen, Parijs of Berlijn wil. Bijkomend voordeel is dat je vanaf het moment van instappen kunt doen wat je wil: een tukje doen, een boekje lezen of een film kijken.

2. Prijs
Voor een geheel verzorgde reis, inclusief vervoer, hotel, diverse excursies en een diner, is een bus citytrip niet duur. Zo heb je voor nog geen 300 euro een 5-daagse citytrip naar Berlijn of Londen inclusief de eerdergenoemde extra’s. Dit soort prijzen kom je niet snel tegen voor een verzorgde 5-daagse citytrip met het vliegtuig.

Stedentrip naar Parijs met de bus

3. Opstappen door heel Nederland
Anders dan met vliegtuigen kun je bij een busreis vaak door heel Nederland opstappen. Je hoeft dus niet eerst zelf nog ergens naartoe te rijden voordat je aan je reis begint. Dat scheelt tijd en bovendien kun je lekker achterover in de bus gaan zitten, zonder dat je hoeft op te letten.

4. Chauffeur die je alles over je bestemming kan vertellen
Tijdens een bus stedentrip is er reisleiding aan boort die je alles kan vertellen over de bestemming. Diegene kent alle ins en outs en kent de mooiste plekken. Zo weet je zeker dat je tijdens je reis geen mooi plekken overslaat!

Stedentrip met de bus

Heb je zelf wel eens een citytrip met een bus gedaan? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel.

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>