Stedentrip New York in herfstvakantie

Nu de zomervakantie op zijn einde loopt, kijken veel Nederlanders al uit naar het eerstvolgende vakantiemoment: de herfstvakantie. New York is onder Nederlanders én onder vele mede-Europeanen de populairste vakantiebestemming voor deze periode.

stedentrip New York

New York is de Europese topfavoriet voor een stedentrip tijdens de herfstvakantie.

Naast New York brengen Nederlanders hun herfstvakantie dit jaar het liefst door in Bali en Rome. Opvallend is dat Boedapest het meest is toegenomen in populariteit onder de Nederlandse reiziger ten opzichte van dezelfde herfstperiode vorig jaar. Dit blijkt uit de data van Expedia, ‘s werelds grootste full-service online reisbureau.

New York Europese topfavoriet voor stedentrip tijdens herfstvakantie

Stedentrip New York

New York, de grootste stad van de Verenigde Staten, staat op nummer één in alle Europese top 3-lijsten* van populaire bestemmingen voor de komende herfst. Onder meer de Fransen, Duitsers, Belgen, Britten, Zweden en Nederlanders reizen graag naar deze geliefde citytrip-bestemming af. Naast New York gaan Nederlanders komende herfst graag naar het zonnige Bali – met zijn prachtige tempels – en het authentieke Rome. Verder bestaat de top-10 ranglijst van Nederlanders uit een mix van Europese en verre bestemmingen.


Londen populairder tijdens Valentijn en Pasen

Waar Londen tijdens de pasen de nummer één bestemming was, is de Britse hoofdstad tijdens de herfstvakantie met positie acht op de ranglijst minder populair als vakantiebestemming onder Nederlanders. Daarentegen komt Londen wel bij andere Europeanen in de top 3-lijst voor, waaronder bij de Britten zelf, de Noren, Zweden, Zwitsers en Oostenrijkers.

Londen in de herfst.

Londen is minder populair in de herfst dan tijdens Valentijn en Pasen.

Top 10 favoriete herfstvakantie bestemmingen

De volledige top10 favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders tijdens de herfstvakantie ziet er dit jaar als volgt uit:

1) New York
2) Bali
3) Rome
4) Las Vegas
5) Curaçao
6) Berlijn
7) Valencia
8) Londen
9) Hong Kong
10) Malaga

rome stedentrip

Rome staat op nummer 3 in de favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders tijdens de herfstvakantie.

Boedapest grootste stijger in populariteit

Boedapest is als citytrip-bestemming ten opzichte van vorig jaar herfst het meest in waardering gestegen onder de Nederlanders. Deze prachtige Hongaarse stad gelegen aan de Donau was ook tijdens Valentijnsweekend een opvallende stijger en lijkt daarmee aan populariteit te winnen. Daarnaast zijn onder andere het Spaanse eiland Mallorca en de Amerikaanse stad Chicago ook meer in trek bij de Nederlandse toerist ten opzichte van vorig jaar herfst.

Boedapest parlementsgebouw.

Het indrukwekkende parlementsgebouw van Boedapest.

De vijf bestemmingen die het meest zijn toegenomen in populariteit ten opzichte van vorig jaar tijdens de herfstperiode zijn als volgt:

1) Boedapast
2) Mallorca
3) Chicago
4) Milaan
5) Valencia

René Nieuwmans van Expedia.nl zegt hierover:

“New York is absoluut de topbestemming voor de komende herfstvakantie. Daarnaast zien we dat Boedapest steeds aantrekkelijker wordt als citytrip-bestemming en dat Nederlanders ook graag de zon opzoeken tijdens het regenachtige herfstweer. We zien vaak dat Amsterdam ook één van de meest geboekte bestemmingen is, maar veel Nederlanders besluiten om een bestemming in eigen land pas op het laatste moment te boeken. We proberen voortdurend de laatste reistrends en de nieuwste opkomende bestemmingen te signaleren, zodat we hier met mooie deals op kunnen spelen. We adviseren reizigers een combinatie van vlucht en hotel te boeken om geld te kunnen besparen. Speciaal voor hen en passend bij de meest uiteenlopende wensen hebben we voor ieder type reiziger een passende bestemming met bijbehorende accommodatie.”

amsterdam tijdens de herfst

Amsterdam is ook één van de meest geboekte bestemmingen tijdens de herfst.

Hoteltips New York en Bali

Voor de reiziger die komende herfstvakantie van een welverdiende vakantie wil genieten, raden we aan de website van Expedia goed in de gaten te houden. Geregeld komen er mooie aanbiedingen voorbij voor een heerlijke stedentrip naar o.a. New York.

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>