Stedentrip naar Newcastle

Bij een stedentrip naar Engeland denk je al snel aan Londen. Of misschien wel Manchester of Liverpool. Dit land heeft echter nog veel meer te bieden als het gaat om steden. Newcastle is een voorbeeld van een minder bekende bestemming voor stedentrips. Zonde, want deze stad heeft veel te bieden. Wat je ook zoekt in een stad, je hebt een goede kans dat je het vindt in Newcastle.

Newcastle

Ontspannen op reis met de ferry

Een eerste voordeel van Newcastle is dat het vanuit Nederland bereikbaar is met de ferry. Je bent iets langer onderweg, maar daar staat wel een zeer ontspannen manier van reizen tegenover. ’s Middags ga je aan boord en kun je je direct prima vermaken in een van de restaurants, bars, bioscopen, casino’s of nachtclubs. De volgende ochtend ga je uitgerust in Newcastle aan wal. Als je het tenminste niet te laat hebt gemaakt.

Newcastle Gateshead Quayside

Wat valt er zoal te beleven in Newcastle?

Binnenstad van Newcastle

Allereerst is er de oude binnenstad van Newcastle. Hier vind je een aangename mix van historische bouwstijlen en pittoreske gevels met moderne architectuur. In het centrum maak je ook kennis met typische bezienswaardigheden zoals het Greys monument en de Central Arcade passage. Liefhebbers van kastelen en kerken komen hier ook ruimschoots aan hun trekken.

Cultuur

In Newcastle valt er ook genoeg cultuur op te snuiven. De stad kent vele musea die vaak gratis te bezoeken zijn. Het BALTIC Centre for Contemporary Art is het grootste kunstmuseum van Groot-Brittannië buiten Londen.
BALTIC Centre for Contemporary Art
Is muziek meer je ding dan kun je terecht in The Sages Gateshead Music Centre dat gewijd is aan wereldmuziek. Het Discovery Museum biedt vertier voor het hele gezin in de vorm van attracties en evenementen.

Winkelen

Houd je van shoppen? Dan kan je in Newcastle je hart ophalen. Newcastle is een waar Mekka als het om winkelen gaat. Op loopafstand van elkaar heb je een ruime keuze aan overdekte winkelcentra, zoals het MetroCentre, een gigantisch winkelcentrum met winkels, bioscopen, restaurants en zelfs een pretpark. Voor wie van meer traditioneel winkelen houdt is er Northumberland Steet, een prachtige winkelstraat in het centrum van de stad.

Uitgaan

De kroegtijgers en nachtdieren onder ons zullen zich ook goed vermaken in Newcastle. Langs de rivier de Tyne struikel je over de hippe bars, restaurants en nachtclubs. Ga je liever naar een echte Engelse pub, houd je van dansen tot in de kleine uurtjes of wil je lekker lachen in een comedyclub? Ook daarmee zit het wel snor in Newcastle.
Newcastle Quayside Bridge

Voetbalwedstrijd bezoeken

Een geliefde activiteit bij een stedentrip naar Engeland is het bezoeken van een Engelse voetbalwedstrijd. Bij Newcastle United kan je onze landgenoten Tim Krul en Daryl Janmaat in actie zien in St. James’ Park. Er zijn vele mogelijkheden om een voetbalreis te maken inclusief hotel, vervoer en voetbal tickets.

st james park newcastle united

Of je nu gaat voor historie, cultuur, winkelen, uitgaan of het bezoeken van een sportwedstrijd, Newcastle heeft het allemaal in een vriendelijke en compacte stad. Tel daar nog een ontspannen reis per ferry bij op en je stedentrip kan eigenlijk niet meer mis gaan!

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>