Cuba met de bus

Als je gaat rondreizen op Cuba heb je twee mogelijkheden. Je reist of met de auto, of met de bus. Ik zou iedereen aanraden om met de bus te reizen. Waarom? Om deze drie redenen.

1. Budget

Cuba met de bus is veel goedkoper dan reizen met de huurauto. Ook met de bus kun je op de belangrijkste plekken komen die je tijdens een Cuba-reis wilt zien. Dus is dit een eenvoudige manier om geld te besparen, zodat je extra geld overhoudt om bijvoorbeeld je reis een paar dagen te verlengen of wat extra cocktails te drinken op reis.

2. Je bespaart tijd

Met de auto kun je over het algemeen sneller rijden dan met de bus, dat is waar. Maar op Cuba ben je vaak toch wat sneller als je met de bus reist. Dit komt omdat de wegen niet overal even goed zijn, het kan voorkomen dat er gaten in de weg zitten of een weg afgesloten is. Of dat je op de kaart een route hebt uitgestippeld, maar die directe weg naar de volgende plek nooit is afgemaakt en er dus helemaal geen weg ligt. Dit maakt het avontuurlijk en je hebt met de auto de vrijheid om onderweg te stoppen waar je wilt. Maar dit zorgt er ook voor dat er geregeld onnodige kilometers worden gereden. Met de bus heb je daar geen last van en wordt je snel van A naar B gebracht. Lange afstanden leg je vaak af per nachtbus. Zo bespaar je je tijd, een overnachting en dus geld.

Cuba met de bus

Weg die opeens ophoudt

3. Verzekerd van een plek

Wanneer je op voorhand je reis per bus boekt ben je verzekerd van een plekje in de bus. Het aantal auto’s op Cuba is beperkt. Er zijn zelfs drukke periodes waarin alle auto’s gereserveerd zijn en je dus überhaupt geen auto meer hebt. Vooral de grotere auto’s zijn beperkt beschikbaar. De bussen rijden dagelijks en hebben voldoende plek.

TIP: neem een dik vest mee in de bus, ook al is het buiten nog zo warm. De Cubanen houden ervan om de airco hard aan te zetten en het zou jammer zijn als je een paar uur lang aan het klappertanden bent.

Cuba met de bus: aankomst in Vinales

Aankomst per bus – Vinales

Bovenstaande tips zijn samengesteld door Lilian Debeye van Smart Cuba, onderdeel van Travel Smart. Travel Smart is een reisorganisatie van reizigers voor reizigers, die de weg weet in de wereld. Door slimme keuzes wordt je reis betaalbaar én leuk. Zij maken de route, jij kiest hoe je het wilt beleven.

Dionne

Voel jij ook die continue reishonger? Ondanks de drang nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten, ben ik graag zuinig op onze aardbol en fan van duurzaam toerisme. Ik deel graag mijn ervaringen met je!
  1. Leonie Van Campe zegt:

    Beste,
    Wij zijn onze reis voor deze zomer naar Cuba aan het regelen. We zoeken naar een nachtbus van Viñales naar Cienfuegos, we vinden echter enkel maar een bus overdag. Kan je ons helpen waar we een nachtbus kunnen vinden of boeken?
    Met Vriendelijke Groeten,
    Leonie Van Campe

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>