De Dominicaanse Republiek is een hele populaire bestemming. All-inclusive resorts worden aan de lopende band uit de grond gestampt. Voor veel mensen is dat het ultieme genot, maar de Dominicaanse Republiek is ook een prachtige bestemming voor een rondreis met de backpack, of in mijn geval voor een roadtrip.

wouter in de dominicaanse republiek

Van Punta Cana naar Samana

In deze video reis ik met een huurauto van Punta Cana naar het schiereiland Samana. Op dit schiereiland liggen naar mijn mening een aantal goed bewaarde geheimen. Het prachtige Playa Rincon ligt erg afgelegen en daarom komen er weinig toeristen, maar daar kunnen de stranden bij de resorts echt niet aan tippen. In dit eerste deel roep ik de echte avonturiers op om in de auto te stappen en van de resorts af te gaan. Je zult er zeker geen spijt van krijgen. In de volgende twee delen wordt het alleen nog maar mooier. Welcome to the REAL Dominican Republic!

Schiereiland Samana

In het vorige deel zag je hoe ik van Punta Cana naar Samana ben gereden met de auto. Het schiereiland Samana heeft alles en is eigenlijk de Dominicaanse Republiek in een notendop. In deel 1 zag je al één van de mooiste baaien Playa Rincon en in dit deel van mijn roadtrip zie je nog meer tropische stranden, eilanden, jungle en watervallen.

Puerto Plata

Naast de rijke natuur heeft de Dominicaanse Republiek meer geschiedenis dan de meeste mensen zullen denken. Wist je bijvoorbeeld dat Christoffel Columbus hier de allereerste stad van heel Amerika stichtte, met de naam Isabela? Tegenwoordig is dit bewoonde gebied doorgegroeid tot de stad Puerto Plata, wat ‘zilveren haven’ betekent. Na een aantal mooie wandelingen en trips op het schiereiland Samana reis ik door naar deze koloniale stad. Letterlijk hoogtepunt is de kabelbaan naar de Mount Isabela, van waar je het beste uitzicht hebt in het hele land!

Tekst en foto’s: Wouter van der Ent

  1. Hey Wout super vette reis,

    Laat ik volgende week nou ook net die kant op gaan, heb je ergens een lijstje met de hotels en auto verhuur?

    Keep up the good work!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>