Christian the Lion

Christian was een Britse leeuw die in 1969 in het warenhuis Harrods werd verkocht. Na een jaar werd de leeuw te groot en besloten de eigenaren aan natuurwetenschappers George Adamson en Joy Adamson te vragen of ze Christian in het Kora National Park in Kenia wilden plaatsen.

christian the lion movie

Voor wie het verhaal niet ken, delen we graag het geweldige filmpje van Christian the Lion. Het is een ontroerend verhaal over de band tussen een leeuw en zijn baasjes. Dit ware verhaal over een hechte vriendschap tussen mens en dier begint als het kleine leeuwtje in 1969 door twee jonge studenten uit Australië wordt ontdekt in een warenhuis in Londen. De twee mannen, John Rendall en Anthony “Ace” Bourke, vinden hem daar en het is liefde op het eerste gezicht. Ze schrapen al hun geld bij elkaar en nemen de kleine leeuw mee naar huis. Ze noemen hem Christian.

Christian woont een jaar bij hen in Londen. John en Ace voeden de leeuw op net zoals je een hond zou opvoeden. Ze lopen met hem over straat, doen boodschappen, gaan naar het strand, spelen met de bal, … Tussen de mannen en de leeuw groeide een opmerkelijke band. Christian is een bijzondere leeuw en duidelijk erg intelligent. Hij benadert zowel dieren als mensen op een zachtaardige en liefdevolle manier.

christian the lion

De leeuw werd opgevoed als een hond

Na een jaar weegt Christian al meer dan 100 kilo en heeft een grotere ruimte nodig dan John en Ace hem kunnen geven. Dankzij een toevallige ontmoeting met Bill Travers (die een rol heeft gespeeld in de film “Borne free”) komen zij op het idee om Christian vrij te laten in Afrika. Na lang nadenken besluiten ze aan de in Afrika wonende natuurwetenschappers George en Joy Adamson te vragen of ze Christian in het Kora National Park in Kenia willen plaatsen. Ze komen op het idee een documentaire te maken om alles te financieren.

Met pijn in hun hart zetten ze Christian uit in het wild. Zou hij niet teveel gehecht geraakt zijn aan de manier waarop hij het eerste jaar van zijn leven heeft doorgebracht? Zou hij wel voor zichzelf kunnen zorgen? Misschien is zijn natuurlijke instinct op de achtergrond geraakt door dit luxe leventje… Maar soms moet je je verstand boven je hart laten spreken, en doen wat het beste is. Ze lieten Christian los, en riepen: “Ga maar, hier moet je wonen nu, hier in Kenia is je nieuwe thuis”.

Na een jaar besluiten John en Ace naar Afrika te gaan om Christian te bezoeken, op de plek waar ze hem een jaar eerder vrij hadden gelaten. Hen wordt verteld dat Christian inmiddels verwilderd zou zijn en hen niet meer zou herkennen. Bovendien is hij de leider van een groep, in het Engels een ‘pride’ genoemd. Ze gaan toch. Ondanks een jaar van aanpassingen aan het leven in het wild met alle strubbelingen van dien, wordt het een geweldig weerzien! Na uren zoeken naar de groep en heel wat keren zijn naam geroepen te hebben, verschijnt er boven aan de berg een leeuw, uit het niets, en hij komt langzaam op hen af lopen. Het is Christian. Hij herkent de jongens direct en begint meteen met ze te spelen en te kroelen. De relatie tussen Christian en zijn menselijke vrienden blijkt even sterk als voorheen. Sterker nog, dankzij hun sterke band met Christian worden John en Ace ook door andere leeuwen in de groep geaccepteerd.

It was an emotional reunion: “He ran towards us, threw himself onto us, knocked us over and hugged us, with his paws on our shoulders.”

Weer een jaar later zien ze hem nog een keer terug en hij is dan echt een grote leeuw geworden. Het is prachtig om te zien dat Christian zich heeft weten te redden in Kenia, en zelfs een gezin gesticht heeft! Daarna heeft niemand hem helaas meer gezien, maar we gaan ervan uit dat hij een fijn leven in het wild heeft gehad in het vergeten noorden van Kenia.

Christian the Lion

Het hele verhaal komt terug in de film “The Lion Who Thought He Was People”. Bekijk hieronder een stukje van het ongelooflijke en ontwapenende verhaal van Christian the Lion:

Martijn
Laatste berichten van Martijn (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>